Reţetă simplă de dovleac copt

Florin Ravdan |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Fotografie de la cottonbro, pexels
Fotografie de la cottonbro, pexels

Iată cea mai simplă reţetă de dovleac copt, cu care să surprindeţi pe toată lumea. 

Este sezonul dovleacului şi nu ne putem abţine să nu împărtăşim cu voi o reţetă excelentă de dovleac copt. Preparat astfel, dovleacul devine un desert fenomenal, cu care vă puteţi surprinde chiar şi cei mai ambiţioşi oaspeţi, scrie Rador.

Iată care sunt produsele necesare pentru a prepara dovleacul: dovleac - 1/2 buc.; rom - 1 capac; zahăr brun - 2 - 3 linguri; unt - o linguriţă; anason - 1 buc.; miere; nuci.

Mod de preparare: Mai întâi începeţi prin curăţarea dovleacului. Scoateţi cu grijă seminţele şi apoi tăiaţi-l în porţii. Stropiţi-l cu zahăr brun şi transferaţi-l într-o tavă potrivită. Tăiaţi untul în cuburi mici. Nu uitaţi să adăugaţi anasonul şi romul. Dovleacul se pune la cuptor la 160 de grade şi se coace 3 ore. Este obligatoriu să puneţi periodic pe dovleac lichid din tigaie. Astfel va fi mai suculent şi mai gustos. Când îl scoateţi din cuptor îl puteţi stropi cu nucă şi miere, pentru a-i îmbunătăţi şi mai mult gustul. Cel mai bine e că dovleacul copt poate fi consumat cald sau rece. Este la fel de bun şi suntem siguri că toată lumea de acasă va fi încântată. Poftă bună!

Dovleacul, beneficii nebănuite pentru sănătate. Persoanele cu diabet zaharat ar trebui să-l consume

Dovleacul este sărac în calorii şi bogat în fibre. O porţie de 200 de grame de dovleac conţine 52 de calorii şi trei grame de fibre. Alimentele bogate în fibre ajută la digestie şi oferă senzaţia de saţietate pentru mai mult timp.

Un studiu realizat la Harvard, care a implicat 40.000 de participanţi, a concluzionat că fibrele sunt cheia pentru o inimă sănătoasă şi un risc mai scăzut de boli coronariane. Beta-carotenul din dovleac ajută organismul să producă vitamina A şi îi permite să acţioneze ca un antioxidant, luptând împotriva radicalilor liberi din organism care provoacă leziuni celulare şi duc la dezvoltarea cancerului. Acest supliment aduce beneficii sănătăţii ochilor, îngrijirii pielii şi reducerii ridurilor.

Dovleacul poate fi consumat de persoanele cu diabet zaharat, ajutând la reglarea nivelului de insulină şi de zahăr din sânge, scrie Rador. Seminţele de dovleac conţin aminoacidul triptofan care poate îmbunătăţi calitatea somnului şi poate reduce stresul şi proasta dispoziţie. Aceste seminţe mai conţin vitaminele E, C, K şi calciu, dar şi potasiu, fosfor, fier, magneziu şi zinc. Antioxidanţii alfa-caroten, beta-caroten şi beta-criptoxantină găsiţi în dovleac pot proteja celulele de radicalii liberi, reducând, de asemenea, riscul de arsuri solare, cancer de piele şi alte probleme de sănătate. CITEŞTE AICI MAI MULTE

Cartofi prăjiți cu dovleac. O rețetă rapidă, ieftină și sățioasă

Acestă mâncare se gătește într-o tigaie! Aromatică și gustoasă, acest fel de mâncare este îmbogățit de oregano și de ceapa roșie, care îi adaugă o notă inconfundabilă.

Pentru ca legumele să se fie perfecte, trebuie prăjite sub capac. Nu uitați să le întoarceți-le din când în când pentru a le rumeni bine pe toate părțile. CITEŞTE REŢETA COMPLETĂ AICI - POFTĂ BUNĂ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel