Supa "economică". Cum prepari cea mai rapidă, gustoasă și ușoară supă

astrosens Team | Dată: 08 noi, 15:45 | Categorie: Wellness
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Supa "economica". Iată o rețetă rapidă și inedită, perfectă pentru o zi de weekend. Iată de ce ingrediente aveți nevoie, dar și cum se prepară!

Nu este de râs, chiar există o supă ”economică”, notată de pe vremurile părinților și bunicilor noștri, atunci când nu se găsea totul la discreție, ca acum, când banul avea altă valoare, iar mâncarea era oferită cu rația, potrivit DC News.

Rețeta este una simplă, rapidă și extrem de gustoasă.

Supa "economica" - Ingrediente

2 linguri de ulei
1 ou
200 g de făină
1 ceapă mică
1 legătură de pătrunjel verde

Supa "economica" - Mod de preparare

1. Se ia un ou și se mestecă cu făină și sare, până se obține un aluat tare. Se taie tăiței după dimensiunile preferate și se lasă la uscat cel puțin o oră.

2. Când tăițeii sunt gata, se pune un vas cu apă și o linguriță de sare la fiert.

3. Separat, se taie o ceapă mică și se pune la prăjit.

4. În apa pusă deja la fiert se pune ceapa prăjită, iar după aproximativ 15 minute se adaugă și tăițeii la fiert pentru încă 15 minute.

5. Se adaugă un praf de delicat sau sare, piper și pătrunjel tăiat mărunt.

Preparatul este gata în cel mult o oră. Poftă bună! 

Supă cremă de dovleac, REȚETĂ. Cori Grămescu, INGREDIENT surpriză: Aport scăzut de calorii, oferă sațietate MARE

"În sezonul rece creșteți consumul de legume mai consistente, de rădăcinoase, pentru că ele ne dau energie, sațietate și ne ajută să suportăm mai ușor frigul.

Și pentru că temperaturile au scăzut avem nevoie de mâncare caldă. Așa că, azi vă propun o idee de prânz cald cu dovleac.

Dovleacul poate fi ușor integrat într-un plan alimentar de slăbire pentru că are un aport scăzut de calorii, este o sursă bogată de fibre, și acest aport crescut de fibre ne ajută digestia, dar cel mai important oferă o sațietate mare.

– Supă cremă de dovleac - Ingrediente pentru 4 porții:

- 600 g dovleac

- 3/4 l lapte de cocos neîndulcit

- 200 g cremă de brânză light

- 40 g unt cu conținut scăzut de grăsimi

- 1 vârf de nucșoarăsare

- piper

– Supă cremă de dovleac - Preparare:

Tăiați dovleacul în cuburi mici, apoi topiți untul într-o oală și adăugați dovleacul, puneți puțină apă și lăsăți-l până când se sfărâmă, peste se toarnă laptele fierbinte, sare și piper, se presară nucșoară și se fierbe timp de 30 de minute.

Apoi, puneți această supă într-un blender și adăugați crema de brânză light", a scris Cori Grămescu pe pagina sa de Facebook.

 

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite