Ritualul de VINERI pentru o carieră de SUCCES! TREI paşi care îţi vor schimba viaţa!

astrosens Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Ritualul de VINERI pentru o carieră de SUCCES! TREI paşi care îţi vor schimba viaţa! (sursa foto: Pixabay)
Ritualul de VINERI pentru o carieră de SUCCES! TREI paşi care îţi vor schimba viaţa! (sursa foto: Pixabay)

Da, ştim senzaţia plăcută când numeri orele până poţi să declari oficial 'weekend'! Deja se simte în aer atmosfera de relaxare şi cu toţii se gândesc ce o să facă în cele trei seri libere care urmează şi, bineînţeles, evită să se gândească măcar pentru câteva momente la ziua de luni. Dar puţini ştiu că ziua de vineri poate fi folosită strategic pentru a ne putea bucura cu adevărat de fiecare nouă săptămână care începe. Pentru că cine nu vrea să lucreze cu zâmbetul pe buze la o carieră care aduce împlinire şi succes? Poate ai auzit zicala: "Nu contează cum începi, ci cum termini!"

Poate ai auzit zicala: "Nu contează cum începi, ci cum termini!" Când vine vorba de munca ta, aceste cuvinte sunt valabile. După ce ai terminat o săptămână întreagă de lucru, reunirea tuturor lucrurilor și învăţarea din performanţa ta pot contribui mult la transformarea profesională. Şi există un ritual simplu în trei paşi, foarte relaxant şi plăcut, care te poate ajuta în demersul tău!

Ritualul de vineri în trei paşi pentru o carieră de succes!

Iată trei lucruri pe care poţi începe să le faci vineri pentru a-ţi duce cariera la nivelul următor, în timp ce toţi ceilalţi sunt prea ocupaţi să facă planuri pentru sfârșitul săptămânii:

1. Realizează un calcul orar săptămânal

Aici se pot înregistra toate orele petrecute în timpul săptămânii pentru a realiza diverse sarcini de muncă. Adică faci o revizie a cât timp ai petrecut pe fiecare activitate. Deși poate părea o practică plictisitoare, beneficiile sunt incredibil de satisfăcătoare.

Completând o foaie de timp săptămânală, nu ţii cont doar de ceea ce ai făcut în timpul săptămânii. Ceea ce faci este, de asemenea, să evaluezi cât de eficient ai fost la îndeplinirea sarcinilor și a proiectelor. Aceste date îţi permit să revii la sarcinile și responsabilităţile individuale pe care le ai și să stabileşti dacă ai fost sau nu pe ţintă. De asemenea, îţi permite să îţi măsori progresul în raport cu obiectivele tale și îţi oferă obiective definite.

Aminteşte-ţi, timpul este marfa cea mai de preţ pe care o avem. Învăţând cum să folosim timpul ne poate ajuta să fim mai productivi, mai eficienţi și mai împliniţi.

2. Realizează o recapitulare a succesului

Vinerea este un moment minunat pentru a ne uita înapoi la săptămâna care a trecut și pentru a face rapid o „Recapitulare a succesului”. Pune-ţi următoarele trei întrebări pentru a evalua cât de reușită și productivă a fost într-adevăr săptămâna ta:

- Ce lucru nou ai făcut săptămâna aceasta care te-a scos din zona ta de confort?

Acesta este un mod minunat de a-ţi pune din nou în perspectivă și de a revizui ce ai făcut în ultima săptămână în ceea ce privește inovaţia și leadership-ul. Ţi-ai urmat rutina obișnuită și ai trecut prin săptămână fără să încerci cu adevărat nimic nou? Sau ai încercat să găseşti modalităţi de a inova și a ieși din locul tău de confort?

-De ce ai fost deosebit de mândru/ă săptămâna aceasta?

Cu toţii avem nevoie de o apreciere sau laudă din când în când. Nu aștepta ca alţii să te felicite pentru realizările tale În schimb, identifică cel puţin un lucru cu care te mândreşti săptămâna aceasta. Acest lucru nu numai că îţi va spori moralul, dar te va încuraja să mai ai iniţiative de acest fel şi în viitor.

- Ce nu a funcţionat atât de bine săptămâna aceasta?

Deși s-ar putea să avem nevoie de o apreciere din când în când, avem nevoie, de asemenea, de o verificare a realităţii pentru a ne menţine cu picioarele pe pământ și pentru a ne îmbunătăţi constant. Identifică cel puţin un lucru pe care îl poţi îmbunătăţi în viitor? Pot fi abilităţile tale de gestionare a timpului, activitatea ta sau modul în care comunici cu ceilalţi. Orice ar fi, fii sincer cu tine și provoacă-te să faci mai bine.

3. Configurează un „Plan provocator” pentru săptămâna viitoare

Nu în ultimul rând, încheie săptămâna provocându-te să te bazezi pe ceea ce ai învăţat prin acest proces. Aruncă o privire rapidă asupra modului în care ţi-ai gestionat timpul prin fișa de timp, precum și asupra răspunsurilor la întrebările de mai sus și realizează un „plan provocator” pentru săptămâna viitoare. Acest plan te va ajuta să îmbunătăţeşti ceea ce nu a mers atât de bine și să consolidezi ceea ce a funcţionat.

Poţi face un rezumat cu câteva puncte rapide pentru a le adresa în săptămâna următoare și le poţi nota pe o tablă albă pentru a putea fi la vedere toată săptămâna.

Cu acest ritual simplu şi de efect, vei începe orice zi de luni cu încredere şi cu zâmbetul pe buze!

sursa: thecorporatesister.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel