Trucuri simple de frumusețe cu ocazia Lunii Pline din Balanță. Care este preferatul tău?

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Practic
Sursa: pixabay.com
Sursa: pixabay.com

Balanțele sunt atrase de frumusețe și de armonie. Cu prilejul acestei Luni Pline de azi, poți încerca și câteva ritualuri de frumusețe!

Cum este femeia din zodia Balanței? Întotdeauna atentă la imaginea sa. Este pasionată de frumos și vrea să fie mereu aranjată, pentru a plăcea lumii. Totodată, este atrasă de culori și ar face o carieră ideală în lumea modei. 

Iată ce ritualuri simple, cunoscute la nivel global, poți încerca și tu azi, cu ocazia Lunii Pline în Balanță!

1. Exfoliază-ți tenul

Vrei ca tenul tău să arate mai proaspăt? Ce-ai spune să te bucuri seara de o rutină de exfoliere a tenului? Folosește miere și sare de mare. Sarea poate fi înlocuită și de zahăr, însă, spre deosebire de zahăr, se dizolvă mai rapid și nu este atât de dură la contactul cu pielea. Acest preparat obținut rapid va exfolia delicat pielea, lăsând fața netedă și catifelată.

2. Prepară o mască pentru ten

Ce ai spune să încerci o mască pentru ten, din fructe? Pot fi căpșune sau diferite fructe de sezon, pe care să le aplici preț de 15 minute pe față. Dacă ai la îndemână căpșune, nu uita că acestea conțin fier, ideal pentru un ten proaspăt. 

Încearcă și o mască obținută din lapte, ou crud și praf de ovăz. Această mască este recomandată în special pentru păr. Se aplică pentru 10 minute pe păr, apoi se spală normal părul și se limpezește. Acest amestec ajută la regenerarea firelor de par, cărora îi oferă un aspect sănătos.

3. Folosește un parfum fructat

Azi, într-o zi de primăvară, te poți simți mai bine dacă folosești un parfum fructat și fresh!

7 sfaturi de frumusețe pentru femeile cu vârsta de peste 40 de ani

4. Spune "Da" apei de trandafir

În special în India, acest ritual de frumusețe este foarte popular. Apa de trandafiri se folosește mai ales pe post de tonic pentru ten, căruia îi oferă un plus de prospețime. Acest tip de apă se poate folosi pentru toate tipurile de ten, putând fi aplicată cu ajutorul dischetelor demachiante din bumbac sau printr-o simplă pulverizare. Are și rol de hidratare a tenului, dar și efect anti îmbătrânire. Calmează pielea sensibilă și iritată, având și o acțiune astringentă. 

O poți combina și cu câteva picături de ulei de migdale, ca să obții un demachiant eficient pentru un ten normal sau uscat. Apa de trandafiri poate fi folosită după ce te demachiezi cu uleiul de migdale, ca să îndepărtezi particulele uleioase rămase pe ten.

5. Nu uita de uleiul de cocos

Uleiul de cocos este foarte popular pentru ritualurile de frumusețe, așa că merită să îl ții în locuință. Pentru uz extern, se folosește mai ales pentru proprietățile sale antifungice și antibacteriene. Dacă îl aplici pe păr, uleiul de cocos înmoaie firele de par și stimulează creșterea, grație conținutului de vitamina E.

Nu în ultimul rând, uleiul de cocos poate să prevină apariția mătreții, deoarece conține acizi grași, dar și proteine. 

6. Alege lămâia!

Lămâia este ideală pentru trucurile de frumusețe, fiind bogată în vitamina C. Mai mult, acest fruct oferă o strălucire unică feței și poate fi potrivită pentru exfolierea tenului. Se recomandă îndeosebi persoanelor cu ten mixt sau gras. În combinație cu puțin ulei de cocos, poate fi potrivită pentru femeile care au ten uscat, astfel încât să nu irite sub nicio formă fața.

10 trucuri de frumusețe pe bază de lămâie. Ce poți încerca?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel