RUGĂCIUNEA pentru PACE a lui Papa Ioan Paul al II-lea, de rostit în vremuri de război. Cum te poţi ruga pentru cetăţenii din Ucraina

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

Veştile din Ucraina sunt acum în atenţia publică, iar tot mai mulţi oameni se roagă pentru pace, pentru ameliorarea situaţiei. Părintele Francisc Doboş a venit cu o rugăciune potrivită în aceste vremuri grele:

"În timp ce noi dormeam, și la propriu și la figurat, a început un nou război, pe lângă “războaiele” orgoliilor și egoismelor noastre de toate zilele.

Arma noastră e rugăciunea. Am tradus repede rugăciunea pentru pace a Papei Ioan Paul al II-lea din 1991. Atunci era războiul din Golful Persic.

Rugăciune pentru pace - Papa Ioan Paul II (1991)

Dumnezeul Părinților noștri, mare și milostiv,

Domn al păcii și al vieții, Tatăl tuturor.

Tu ai planuri de pace și nu de suferință,

condamni războaiele și nimicești mândria celor violenți.

Tu l-ai trimis pe Fiul tău Isus

pentru a proclama pacea celor de aproape și celor de departe,

pentru a-i reuni pe oamenii din fiecare rasă și din fiecare neam într-o singură familie.

Ascultă strigătul unanim al copiilor tăi,

rugămintea sinceră a întregii omeniri:

să nu mai existe vreodată război, aventură fără întoarcere,

să nu mai existe vreodată război, spirală de doliu și violență;

fă să înceteze acest război din Golful Persic {azi Ucraina, nota mea},

amenințare pentru creaturile tale, în cer, pe uscat și pe mare.

În comuniune cu Maria, Maica lui Isus, noi te implorăm:

vorbește inimilor celor responsabili pentru soarta popoarelor,

oprește logica retorsiunii și a răzbunării,

sugerează noi soluții cu Duhul tău,

gesturi generoase și onorabile, spații de dialog și de așteptare răbdătoare mai rodnice decât termenele pripite ale războiului.

Dăruiește timpului nostru pace.

Să nu mai existe vreodată război", a scris părintele Francisc Doboş, pe pagina sa de Facebook.

Ghid de rugăciune pentru pace

De obicei, ne rugăm pentru oamenii care ne sunt apropiaţi, pentru situaţiile din viaţa noastră de zi cu zi, pentru bunăstarea şi sănătatea noastră şi a familiei. Poate ni se pare mai dificil să ne rugăm pentru nevoile unor ţări întregi şi pentru mulţimi de oameni pe care noi nu i-am întâlnit niciodată, dar există câteva sfaturi recomandate de worldvision.org, pe care le poţi aplica atunci când vrei să transmiţi gânduri bune pentru populaţiile greu încercate din toată lumea.

1. Rugăciuni pentru ţări în ordine alfabetică

Cu aproximativ 196 de state independente de pe tot globul, le poți acoperi pe toate într-un an, dacă le iei pe rând. Dacă vrei, când vă rogi pentru o ţară, poţi menţiona şi liderii după nume dacă îi ştiţi sau dacă le admiraţi activitatea politică. Poţi să îţi faci o listă sau să consulţi o hartă unde marchezi fiecare ţară pe care ai menţionat-o.

2. Rugăciuni în timpul programelor de ştiri

Titlurile sfâșietoare ne-au lovit din toate părțile — TV, radio, notificări pe telefoanele noastre. Poţi să te rogi în timp ce asculţi sau citeşti o ştire cu un impact puternic şi caută să îţi calmezi spiritul prin rugăciuni, meditaţie, mantre sau afirmaţii pozitive pentru a nu te lăsa profund afectat de ceea ce citeşti sau auzi. Concentrează-te asupra oamenilor din fotografiile sau articolele de știri și roagă-te ca Dumnezeu să le dea ceea ce au nevoie cel mai mult în suferința lor. Fii la curent cu evoluția situaţiei şi continuă să te rogi.

3. Roagă-te pe tot parcursul zilei

Te poţi ruga într-o pauză în care îţi iei timp să te gândeşti la o problemă care afectează milioane de oameni. De exemplu, când iei masa, poţi să mulţumeşti pentru mâncarea pe care o serveşti şi să transmiţi un gând către ţările afectate de foamete sau de secetă. poţi mulţumi pentru faptul că ai acces la educaţie, la informaţie şi să te rogi pentru cei care nu au acest privilegiu. Nu trebuie să dureze mult, poate fi şi o propoziţie încărcată cu bune intenţii pentru cei nevoiaşi.

4. Învață rugăciuni într-o altă limbă

Rugăciunile sunt rostite în întreaga lume în sute de limbi, unind toți credincioșii în închinarea lui Dumnezeu și cerându-i ajutorul pentru nevoi fizice, spirituale și relaționale. Extinde-ți experiența rostind "Tatăl nostru" într-o altă limbă. Poţi găsi traduceri, poţi viziona un videoclip cu rugăciunea rostită în mai multe limbi; sau ceri unui prieten care vorbeşte fluent alte limbi să te înveţe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel