Medicul Ruxandra Pleșea, despre detoxifierea de primăvară: Este o idee bună să ajuți și tu aceste sisteme

astrosens Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Medicul Ruxandra Pleșea, despre detoxifierea de primăvară
Medicul Ruxandra Pleșea, despre detoxifierea de primăvară

Ruxandra Pleșea, medic specialist diabet zaharat, boli de nutriție și metabolism, a vorbit la emisiunea Super Neatza cu Răzvan și Dani, din data de 3 martie 2023  despre detoxifiere și cum ne putem curăța organismul pentru a stare de bine.

"Odată cu venirea primăverii, omul se gândește la detoxifiere. Toate aceste mecanisme sunt accelerate la începutul primăverii și de aceea se țin și posturile în această perioadă. Suntem expuși la extraordinar de multe toxine din mediul ambiental și din mâncare. Și datorită emoțiilor noastre și a poluării electromagnetice avem toxine. 

Cu mecanismele noastre proprii de detoxifiere, sigur, le putem elimina. Pielea, colonul, plămânii, ficatul, rinichii, sistemul limfatic, practic jumătate din organismul nostru face detoxifiere. 

Dar ce te faci când aportul de toxine este atât de mare și nu poți scăpa de ele? Mai ales, că nici genetic nu ești înzestrat cu acele mecanisme optime de detoxifiere? Încă de la naștere suntem plini de toxine, deoarece în cordonul ombilical al nou-născutului s-au descoperit 230 de substanțe cu potențial carcinogen. Dacă copilul va face, de-a lungul vieții, cancer, ține de foarte multe aspecte și de stilul său de viță.

Dacă vine cu gene proaste, se apucă de băut și de fumat, are multe toxine, posibilități scăzute și risc crescut pentru diverse boli inflamatorii", a povestit Ruxandra Pleșea, medic specialist diabet zaharat, boli de nutriție și metabolism.

Medicul a mai dezvăluit cum ne putem detoxifia corect. 

"Este o idee bună să ajuți și tu aceste sisteme de detoxifiere. Unii propun postul negru, unii - sucurile, alții - mersul în centre specializate, iar alții - postul creștin ortodox. Toate poveștile din antichitate, despre valoarea postului, ne-au convins că lucrurile merg și ne simțim bine făcând acest lucru. Dacă nu vrei să ții post, te poți detoxifia cu anumite alimente, care conține vitamine și aminoacizi. Dacă vrei să scapi de toxinele din piele, trebuie să consumi fibre, ca să ai un colon funcțional. 

Ghimbirul este bogat în vitamina C. Putem începe ziua cu o băutură de detoxifiere din apa clocotită, ghimbir ras, lămâie și rozmarin. Dacă nu ții post, poți mânca, la prânz, somon cu broccoli și o salată de rucola. La sfârșit, mănâncă morcovi.

Atenție: detoxifierea cu sucuri nu este o idee bună și nu va face nimic bun pentru tine. Ai nevoie de mult mai multe lucruri atunci când te gândești la detoxifierea cu sucuri", a mai spus Ruxandra Pleșea, medic specialist diabet zaharat, boli de nutriție și metabolism.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel