Salată boeuf de post. Rețeta delicioasă

Autorul articolului: Ioana Popa |
Data publicării:
| Categorie: Practic
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay (tohma)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay (tohma)

Salata boeuf nu poate fi refuzată de nimeni. Acum, o poți consuma chiar și în post.

Ingrediente

4 cartofi
4 morcovi
1 țelină mică
2 rădăcini păstârnac
200 g castraveți murați
200 g gogoșar murat
250 g ciuperci
100 g mazăre
sare
piper
1 lingură muștar
maioneză vegetală

Cum se prepară

Puneți legumele spălate, întregi, la fiert într-o oală cu apă și puțină sare. Morcovii, păstârnacul și țelina le puteți curăța, iar cartofii îi veți fierbe în coajă, scrie cutiutacuretete.ro.

Când legumele au fiert, lăsați-le să se răcească, după care curățați cartofii de coajă. Tăiați legumele cubulețe sau dați-le pe răzătoarea mare. Tocați mărunt castraveții murați și gogoșarii și scurgeți bine zeama. Tocați ciupercile cubulețe, după ce le-ați curățat. Dați într-un clocot mazărea dacă este congelată.

Puneți toate legumele într-un vas încăpător, asezonați cu sare și piper și puneți maioneza și muștarul. Amestecați și, după gust, mai puteți adăuga și zeamă de lămâie. Lăsați salata la frigider câteva ore înainte de a o savura.

BONUS: Ciulama de ciuperci cu pui. Rețeta românească

Ingrediente

- 6 pulpe superioare dezosate
- 400 g ciupercuţe din cutie sau proaspete
- 200 grame smântână
- 2 linguri de făină
- o ceapă medie
- 3 căţei de usturoi
- 1 nucă de unt
- 50 ml ulei
- pătrunjel după gust
- sare
- piper alb

Cum se prepară

Tăiem ceapa mărunt, zdrobim 1 căţel de usturoi şi le punem la călit într-o cratiţă unde am pus la topit nuca de unt şi uleiul. După ce a devenit sticloasă, adăugăm carnea de pui tăiată fâşiuţe şi continuăm călirea până ce îşi schimbă culoarea. După aceea, adăugăm ciupercuţele pe care le acoperim lăsând capacul puţin deschis. Se vor găti în suc propriu, iar când acesta a scăzut, completăm cu un păhărel de apă să fie acoperite, scrie petitchef.ro.

După ce am pus apa, lăsăm cratiţa descoperită, lăsăm să fiarbă încet 10 minute, până scade puţin din apă. În acest timp, amestecăm făina cu smântână și turnăm peste ciuperci, potrivim de sare şi piper şi lăsăm să mai fiarbă 5 minute amestecând încontinuu. La finele celor 5 minute, punem cei 2 căţei de usturoi rămaşi pisaţi împreună cu pătrunjelul tăiat şi mai lăsam pe foc încă 1 minut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel