Săptămâna 7 - 13 martie: Săptămâna orfanilor, a procrastinării, a femeilor în construcţii, a cărţilor şi a dădacelor de animale

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Săptămâna 7 - 13 martie: Săptămâna orfanilor, a procrastinării, a femeilor în construcţii, a cărţilor şi a dădacelor de animale (sursa foto: Sigmund / Unsplash)
Săptămâna 7 - 13 martie: Săptămâna orfanilor, a procrastinării, a femeilor în construcţii, a cărţilor şi a dădacelor de animale (sursa foto: Sigmund / Unsplash)

Săptămâna 7 - 13 martie sau 6 - 11 martie are o semnificaţie aparte.

Săptămâna orfanilor

Anul acesta, între 6 şi 12 martie, este sărbătorită Săptămâna persoanelor orfane (#OrphanWeek), înfiinţată în 2005 de organizaţia SOS Children's Villages UK.

Peste 140 de milioane de copii din toată lumea şi-au pierdut unul dintre părinţi sau pe amândoi. În timp ce adopţia este una dintre cele mai bune metode pentru siguranţa şi bunăstarea copiilor orfani, este nevoie de multe ori de sprijinul şi implicarea societăţii, pentru asigurarea unui viitor mai bun pentru ei.

De aceea, această sărbătoare îşi doreşte să le reamintească tuturor, persoane fizice, companii sau organizaţii, că pot ajuta copiii orfani din întreaga lume prin donaţii, sponsorizări şi prin creşterea nivelului de conştientizare cu privire la această.

Săptămâna procrastinării

Aveţi obiceiul să amânaţi începerea execuţiei unei sarcini până în ultimul moment şi să trăiţi cu sentimente de vină şi regret din această cauză? Nu şi în această săptămână. Pentru că, potrivit daysoftheyear.com, astăzi începe Săptămâna procrastinării (#ProcrastinationWeek), care se sărbătoreşte anual în prima parte a lunii martie.

Procrastinarea, sau tergiversarea lucrurilor ce trebuie făcute, reprezintă un obicei neaşteptat de des întâlnit, ce îi preocupă pe psihologi de secole. Condamnat de părinţi, de profesori şi de angajatori, acesta are cel mai adesea conotaţii negative, însă, în ultimii ani, numărul vocilor care susţin că procrastinarea nu este tocmai de blamat a început să crească.

Uneori, amânarea sarcinilor poate constitui o modalitate bună de a lua o pauză, de a oferi timp sănătăţii mentale şi emoţionale să se refacă, de a reduce nivelul de stres sau de oboseală şi de a încărca bateriile pentru a performa mai bine.

Aşadar, această sărbătoare oferă o adevărată "dezlegare" de o zi, la alegere, de la stresul cotidian, prin amânarea responsabilităţilor, odihnă şi mai mult timp personal.

Atenţie, însă! Atunci când procrastinarea devine cronică, activitatea de zi cu zi, performanţele, calitatea vieţii şi bunăstarea pot avea de suferit.

Săptămâna femeilor care lucrează în construcţii

Anul acesta, între 6 şi 12 martie, se sărbătoreşte Săptămâna femeilor care lucrează în construcţii (#WomeninConstructionWeek).

Sărbătoarea a fost înfiinţată în Statele Unite de Asociaţia Naţională a Femeilor care lucrează în Construcţii (NAWIC), fondată în 1953, pentru a încuraja femeile să se orienteze către meserii în acest domeniu, dar şi pentru a creşte nivelul de conştientizare cu privire la rolul pe care ele îl pot avea în această industrie, care a fost considerată mult timp un domeniu exclusiv destinat bărbaţilor şi care, în prezent, se confruntă la nivel mondial cu o penurie de angajaţi.

Săptămâna în care se returnează o carte împrumutată

Una dintre problemele cu care se confruntă bibliotecile din toată lumea, dar şi persoanele care obişnuiesc să împrumute cărţi cunoştinţelor, este aceea a volumelor nereturnate. De aceea, în Statele Unite a fost înfiinţată Săptămâna returnării cărţilor împrumutate, care se sărbătoreşte în acest an între 6 şi 12 martie şi este însoţită de hashtag-ul #ReturnBorrowedBooksWeek, o modalitate în plus pentru a reaminti tuturor că un volum luat cu împrumut trebuie dat înapoi... oricât de târziu.

Săptămâna cărţilor electronice

O altă sărbătoare legată de cărţi, de data aceasta în variantă electronică, este celebrată timp de o săptămână, între 6 şi 12 martie. Însoţită de hashtag-ul #ReadanEBookWeek, sărbătoarea este menită să încurajeze cumpărarea şi citirea e-book-urilor, ca variantă la cărţile fizice.

Săptămâna pet sitter-ilor

Ocupaţia de pet sitter, mult mai puţin cunoscută decât cea de babysitter, a devenit recent meserie în unele ţări, reprezentând o importantă sursă de venit şi având o importanţă aproape la fel de mare în condiţiile în care majoritatea familiilor moderne au o viaţă profesională din ce în ce mai plină şi mai stresantă. Pentru a celebra activitatea celor care plimbă sau au grijă cu regularitate de animalele altor persoane a fost înfiinţată #ProfessionalPetSittersWeek, sărbătorită anul acesta între 6 şi 12 martie şi fondată în 1995 de Pet Sitters International. 

sursa: Agerpres

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel