ȘAPTE flori care vor rezista în grădina ta pe toată durata verii. Tu le-ai plantat?

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Practic
Freepik.com
Freepik.com

Vrei să ai o grădină plină de flori toată vara? Aceste șapte plante îți vor fi cel mai bun aliat pentru a avea un spațiu frumos. Iată ce-ar trebui să plantezi!

Căldura și umiditatea verii pot afecta orice grădină, dar multe plante care înfloresc vara prosperă de fapt la temperaturi mai ridicate. Aici intervin plantele de vară, care vor produce flori săptămâni la rând. În cele mai multe cazuri, poți culege brațe întregi de flori pentru a umple vaze sau pentru a oferi și totuși să mai ai destule pentru a te bucura de ele în grădină mult timp. Iată câteva plante ușor de crescut pe care le poți adăuga în grădina ta!

Floarea-Soarelui. Aceasta necesită Soare și este tolerantă la secetă. Poți să le plantezi în ghivece sau în grădină. Odată ce este stabilă, Floarea-Soarelui va tolera o anumită perioadă de secetă. Pentru a încuraja creșterea rădăcinilor în mod corect, asigură un sol bogat organic și bine drenat și destul spațiu între plante. Nu uita să le uzi cât mai adânc pentru ca rădăcinile să crească în jos, nu în afară.

Crinul de o zi. Crinii de o zi sunt rezistenți, iar florile lor se găsesc în fiecare culoare a curcubeului, unele având petale ondulate sau duble. Așa cum sugerează și numele, floarea durează o zi, dar există mai multe flori pe fiecare plantă. Pentru cea mai bună înflorire, plantează într-o zonă care primește cel puțin șase ore de Soare. Aceștia vor tolera o calitate slabă a solului, dar nu o drenare slabă, așa că asigură-te că locul lor este scurs bine.

Gălbenelele. Au fost întotdeauna populare dintr-un motiv întemeiat: sunt aproape indestructibile. Gălbenelele necesită foarte puțină întreținere odată ce sunt plantate și sunt lipsite de dăunători. De fapt, uneori sunt plantate ca un mijloc de descurajare a dăunătorilor care atacă alte plante. Gălbenelele pot înflori aproape neîncetat și vor continua să înflorească toată vara până la primul îngheț.

Begonia. Begoniile vin în multe culori diferite, de la roz aprins la roșu închis și portocaliu strălucitor. Unele sunt crescute strict pentru frunzișul lor impresionant. Sunt plante fiabile și vor înflori pe tot parcursul sezonului fără a necesita îndepărtarea florilor moarte. Au nevoie în principal de umbră, iar udarea corectă este importantă în îngrijirea begoniilor. Solul ar trebui să rămână umed, dar nu prea ud, iar un sol bine drenat simplifică această sarcină.

Dalia. Aceste flori frumoase înfloresc exact când restul grădinii tale începe să se ofilească la sfârșitul verii. Unele au flori de până la 10 cm în diametru. Este necesar să menții daliile fără buruieni. Asigură o cantitate generoasă de apă plantelor tale. Udă plantele cât mai mult o dată sau de două ori pe săptămână. Daliile mari au nevoie de un suport pentru a împiedica florile grele să se aplece către sol.

Canna. Frunzișul lor superb și florile impresionante în culori îndrăznețe înfloresc toată vara. Această plantă tropicală crește bine în ghiveci sau în grădină. Rizomii lor, structuri asemănătoare bulbilor, pot fi rezistenți în zonele mai calde, dar în alte regiuni va trebui să-i scoți din pământ în toamnă, să-i depozitezi peste iarnă și să-i replantezi în primăvară. Au nevoie în principal de Soare.

Bujorul. Florile de bujor sunt mari, spectaculoase și uneori parfumate, făcându-le esențiale în grădinile cu Soare. Frunzișul acestei plante erbacee rezistă toată vara și reprezintă un fundal atrăgător pentru alte plante. Bucură-te de flori uimitoare din primăvară până în vară. Îngrijirea bujorului implică plantarea lor într-o locație însorită, cu un sol organic bine drenat.

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel