Săruturi memorabile de-a lungul istoriei

Autorul articolului: Elena Didila |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Photo by form PxHere
Photo by form PxHere

Un sărut este folosit pentru dragoste, pentru condoleanțe, pentru mângâiere și chiar pentru trădare (gândiți-vă la Iuda). De-a lungul anilor, o serie de săruturi au fost deosebit de monumentale sau memorabile. Iată câteva dintre ele.

Big Brother 2004

În 2004, Big Brother a fost prezentat în Bahrain. După câteva minute din primul episod, Abdel Hakim l-a sărutat pe Kawthar din Tunisia. Acest lucru a jignit cu adevărat valorile și tradițiile culturale, iar spectacolul a fost anulat după doar două săptămâni, potrivit Listverse.

Sute de protestatari s-au adunat pentru a declara că spectacolul a fost ”ne-islamic”, scandând ”Stop Big Brother! Nu indecenței!” în ciuda faptului că producătorii emisiunii au oferit dormitoare separate pentru membrii bărbați și femei ai Casei Big Brother și o cameră de rugăciune. Producătorii Big Brother au spus că serialul va fi relansat când vor găsi alt loc în afară de Bahrain pentru a-l filma.

Sărutul care a stârnit o dezbatere de cenzură

În 1978 a fost difuzat primul sărut pe ecranele de filme indiene. Shashi Kapoor l-a sărutat pe Zeenat Aman în filmul Satyam Shivam Sundaram: Love Sublime. Acest lucru a declanșat un argument major asupra cenzurii. Ministrul șef și actor de film MG Ramachandran a susținut că această scenă de sărut a fost o insultă la adresa cinematografiei indiene. După o luptă acerbă cu Indian Film Censor Board, filmul a continuat să aibă rezultate destul de bune în box office.

Primul sărut inter-rasial la televiziunea americană

În 1968, Star Trek de la NBC (televiziunea americană) a arătat primul sărut interrasial la televizor. Aceasta a fost o descoperire majoră în acest moment și l-a arătat căpitanului Kirk (William Schatner) sărutându-l pe Lt. Uhura (Michelle Nichols).

Acest lucru a provocat o mare controversă – mai ales că sărutul nu a fost voluntar; a fost forțat prin telekineză.

 Când directorii NBC au aflat de sărut, s-au îngrijorat că va enerva posturile de televiziune din sudul profund conservator, așa că au ordonat emisiunii să filmeze două versiuni ale scenei – una cu sărutul și alta fără. După ce au înregistrat versiunea de sărut a scenei, Shatner și Nichols au greșit în mod intenționat la fiecare filmare ulterioară, făcând imposibilă refilmarea. Scena sărutului a fost difuzată.

Cea mai sărutată statuie din lume

Un soldat italian din secolul al XVI-lea a fost sculptat în marmură de Tullio Lombardo și găzduit la Academia de Arte Frumoase din Ravenna, Italia. În anii 1800 a circulat un zvon că, dacă o femeie ar săruta statuia, se va căsători cu un domn minunat. Se spune că aproximativ 5 milioane de femei l-au sărutat pe soldat, iar gura statuii a dezvoltat acum o ușoară nuanță roșie.

Primul sărut înregistrat pe film

Filmul lui Thomas Edison, The Kiss, a fost primul care a arătat un sărut pe film. Filmul din 1896 are o durată de aproximativ 47 de secunde și prezintă o reconstituire a sărutului dintre May Irwin și John Rice din scena finală a musicalului de scenă, The Widow Jones.

Filmul a stârnit un scandal și a provocat editoriale dezaprobatoare ale ziarelor și solicitări la acțiunea poliției în multe locuri unde a fost difuzat.

Sărutul care a lăsat un domn fără nas

În 1837, în Marea Britanie, un domn pe nume Thomas Saverland a încercat să o sărute pe Caroline Newton. Doamna nu a fost interesată și i-a mușcat capătul nasului. Domnul Saverland a dus-o în judecată, dar judecătorul a decis că o doamnă are dreptul să muște nasul unui bărbat dacă nu vrea să fie sărutată. 

Sărutul Vieții

Potrivit Bibliei, Dumnezeu a suflat în om spiritul vieții cu sărutul vieții. ”Și Domnul Dumnezeu a făcut pe om din nămolul pământului și i-a suflat în față suflare de viață și omul a devenit un suflet viu.” [Geneza 2:7]. Cu siguranță acesta este cel mai memorabil sărut dintre toate - pentru că fără el nu am fi aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel