ȘASE lucruri pe care le spui drept complimente, dar sunt nepoliticoase. Câte dintre acestea ți-au fost adresate?

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Freepik.com
Freepik.com

Ai avut vreodată impresia că cineva a interpretat greșit un compliment făcut de tine? Iată câteva lucruri pe care le spui sub formă de compliment, dar nu sunt atât de politicoase!

Există momente din trecut când credeai că ești amabil cu cineva, doar ca să se întoarcă împotriva ta și să fie interpretat ca lipsă de politețe? Iată șase exemple comune de lucruri pe care le considerăm politicoase, dar nu sunt.

1. "Pari obosit." Să spui cuiva că pare obosit poate fi interpretat ca un gest de îngrijorare, dar poate fi perceput ca o insultă subtilă, sugerând că persoana arată neîngrijită sau neatractivă. Cine vrea să i se spună că pare obosit, chiar dacă are o zi dificilă? În loc să subliniezi oboseala, de ce să nu întrebi dacă totul este în regulă?

2. "Ai slăbit, arăți minunat acum." Comentariile despre greutatea altei persoane pot fi ușor interpretate greșit, deoarece multe persoane se luptă cu greutatea și stima de sine. Să spui cuiva că arată mult mai bine acum că a slăbit îi poate răni sentimentele, sugerând în mod involuntar că persoana nu era atrăgătoare sau dorită înainte de a slăbi.

Ce tip de femeie ești în funcție de data nașterii? Iată trăsăturile speciale care te definesc!

3. "Ești atât de inteligent pentru vârsta ta." Deși pare a fi un compliment, această remarcă poate fi subtil insultătoare deoarece implică surpriză și subminează realizările. În loc să subliniezi vârsta, este mai bine să te concentrezi pe abilitățile persoanei. Poți spune: "Inteligenta și abilitățile tale sunt cu adevărat impresionante."

4. "Nu-ți face griji, vei găsi pe cineva." Adesea spunem asta prietenilor noștri singuri pentru că sperăm că îi va consola, dar îi poate face să se simtă mai rău. Este mai bine să subliniezi evoluția personală, iubirea de sine și conexiunile autentice spunând ceva de genul: "Totul se va întâmpla la momentul potrivit" sau "Cele mai bune capitole ale vieții tale sunt încă în așteptare." Călătoria fiecăruia în domeniul relațiilor este unică.

Chiromanție. Ce spune linia iubirii despre emoțiile tale?

5. "Ești atât de norocos că nu trebuie să-ți faci griji despre..." Toți avem acea persoană pe care o invidiem într-o oarecare măsură pentru că pare că viața lor este atât de ușoară sau are lucrurile pe care le dorim. Însă rostirea unor fraze precum acestea poate, fără să vrem, să minimalizeze luptele sau responsabilitățile pe care le au și de care noi poate nu suntem conștienți. Așa că în loc să presupunem că totul le vine ușor și că viața lor este lipsită de probleme, ceea ce nu este niciodată cazul, este mai bine să zicem: "Admir cu adevărat modul în care faci față provocărilor cu grație și hotărâre."

6. "Aceasta este o modalitate de a privi lucrurile." S-ar putea să crezi că este o modalitate politicoasă și non-confruntațională de a fi în dezacord cu opiniile sau ideile cuiva, în timp ce totuși le recunoști, dar poate fi ușor interpretată ca sarcasm sau dispreț. Așa că în loc să folosești acest răspuns potențial insinuant, încearcă o abordare mai deschisă și respectuoasă, precum: "Apreciem perspectiva ta. A avea diferite puncte de vedere ne ajută pe toți să obținem o înțelegere completă." Astfel, încurajezi o conversație constructivă și inclusivă.

Nu te consideri eroul propriei povești de viață? Iată ȘASE modalități prin care îți poți crește stima de sine!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel