Șase ROMANE faine pe care să le citești pe Mercur RETROGRAD

Autorul articolului: Elena Airini |
Data publicării:
| Categorie: Diverse
sursă foto: Pixabay.com
EXCLUSIV
sursă foto: Pixabay.com

Suntem în plină retrogradare a lui Mercur, care își va face de cap până pe 2 octombrie, însă efectele sale se vor resimți până la finalul lunii. A venit și toamna, vremea este mai rece, ne simțim deja mai dornici să petrecem mai mult timp în casă, la căldură, cu o cană de cafea sau ceai fierbinte alături. Echipa Astrosens vă recomandă o serie de romane numai bune de citit pe vremea aceasta. Iată care sunt și de ce s-ar potrivi cu această perioadă. 

Suntem deja la a treia perioadă de Mercur retrograd in anul 2022, o retrogradare care pendulează între semnele Fecioară și Balanță, contaminându-le pe ambele. Abia când Mercur va trece în Scorpion vom putea spune că am trecut peste partea de retrogradare. Efectele se vor simți, așadar, până pe 29 octombrie, anunță astrologul Daniela Simulescu.

Se spune că în perioadele cu Mercur retrograd ar fi bine să eviți deciziile serioase, dar și semnarea de noi contracte, desigur că acestea nu pot fi cu totul evitate, însă ar fi bine măcar să fie ultra-verificate și reevaluate, căci asta își dorește și Mercur de la tine, să fii mai atent, să te gândești de două-trei ori. Toate amânările, întârzierile și blocajele pot fi luate cu alt sens, te-ai gândit că poate astrele dau totul „cu încetinitorul” pentru tine? Că ți se oferă timp să îți dai seama ce vrei cu adevărat?

Citește și: CINCI întrebări care te ajută să afli CE vrei cu adevărat. Lecțiile lui Jupiter retrograd

Tehnologia s-ar putea să îți joace feste și să îți arate că nimic nu e sigur în lume. Să te mai scoată din ale tale „fixisme” și să te învețe să fii pregătit pentru că pot apărea surprize. Ține un fond de rezervă pe aproape, asigură-te că ai și un hotspot dacă îți cade netul, vezi să mai fie un laptop funcțional pe aproape dacă de asta depinde serviciul tău.   

Ce vrea Mercur Retrograd de la tine? Să ai răbdare, răbdare, răbdare și să te gândești, din nou și din nou iar și iar. Și desigur, să îți adaptezi ritmul după ritmul său. Să capeți lentoarea toamnei și să o vezi ca pe ceva bun, căci totul poate fi transformat în dar, nu-i așa?

Pentru ca timpul să aibă răbdare cu tine, ar trebui să fie ceva reciproc, așa că oferă-i și tu răbdarea necesară și oferă-ți un răgaz pentru a (re)citi. Iată ce recomandări avem pentru tine. 

1. „Dragostea în vremea holerei” de Gabriel Garcia Marquez

Cu siguranță că ai auzit de această operă cu totul și cu totul specială, poate că ai văzut filmul sau chiar ai citit cartea, însă dacă nu pe Mercur retrograd să recitești, atunci nu știu când. Lasă-te captivat de povestea frumoasei Fermina Daza și inspirat de răbdarea pe care a dat dovadă Florentino Ariza în așteptarea sa pentru femeia pe care o adorase, pentru prima lui dragoste. Dacă ți se pare că Mercur retrograd îți dă planurile peste cap și te face să aștepți mult timp până să îți vezi planurile luând naștere, gândește-te că Florentino a așteptat-o pe Fermina Daza cincizeci și unu de ani, nouă luni și patru zile. Povestea are un farmec ieșit din comun și vei ajunge să aterizezi complet într-o lume a realismului magic.

2. „Rebecca” de Daphne du Maurier

Un alt roman cunoscut și ecranizat pe care ți-l recomandăm spre a-l (re)citi pe Mercur retrograd este „Rebecca”. Pe lângă fascinația gotică pe care o exercită asupra cititorului, acest roman îți arată destul de clar ce poate să însemne revenirea trecutului. Se spune că pe Mercur retrograd se întorc oameni din trecut, însă eroina romanului dă nas în nas cu prezența misterioasă a fostei soții a proaspătului său soț. Trecutul se reactualizează și fantomele se doresc a fi scoase din dulap.

3. „Doamna și licornul” de Tracy Chevalier

Cu „Doamna și licornul” poți face chiar tu însuți/ însăți o călătorie în trecut pentru a vedea felul în care autoarea descrie cu o doză de talent uriaș povestea celor șase tapiserii cu același nume („Doamna și licornul”) păstrate la Musee National du Moyen-Age de la Cluny, Paris. Sunt intrigi acolo, dar e și dragoste și pasiune și o meserie despre care nu știai absolut nimic. 

4. „Grădina uitată” de Kate Morton

Kate Morton este autoarea perfectă de citit pe Mercur retrograd deoarece ea cu siguranță aduce în prim plan prezențe ale unor vechi figur din trecutul  personajelor, ea sapă în trecut și scoate la iveală secrete. Desigur, operele sale ar putea să aibă ceva și din aroma unui tranzit al lui Pluto, dar asta este altă poveste. Revenind la „Grădina uitată”, aceasta ne poartă prin istoria misterioasă a unei fetițe care va descoperi care era, de fapt, adevărata sa familie. 

5. „Picătura de aur” de Michel Tournier

S-ar putea să dorești să citești un roman care se dezvăluie printr-un pronunțat stil oriental, continuă cu imaginea unei fotografii și te poartă apoi în lumea pe care o știi de atât de bine, făcându-te să tânjești după propria ta cunoaștere, precum face și personajul principal. Pe Mercur retrograd ar fi bine să acorzi o mai mare atenție rutinei tale și să vezi ce anume se întâmplă cu tine atunci când îți este dată peste cap. Să vezi dincolo de pătrățica ta, să înțelegi că lumea e mai mare decât ce se întâmplă azi în trafic sau azi la serviciu, să meditezi la cine ești cu adevărat și ce este cu adevărat prețios pentru tine. 

6. „Kafka pe malul mării” de Haruki Murakami

Murakami îți propune o călătorie scrisă genial, te lasă și el să descoperi lumea alături de un tânăr fugit de acasă, care nu este exact ce pare a fi. Rămâi alături de personajul principal în biblioteca din Oshima, un oraș de provincie din Japonia și descoperă o poveste deosebită alături de familia deținătoare a bibliotecii. Romanul ar putea fi și neptunian, în același timp, deoarece sunt multe lucruri iluzorii acolo. La fel ca celelalte romane propuse mai sus, „Kafka pe malul mării” te va rupe de cotidian și te va face să nu îți mai pese atât de tare că e trafic, ci să îți dorești ca autobuzul în care te afli să zăbovească, iar tu să mai citești încă o pagină și încă o pagină.

Citește și: Romanul românesc potrivit pentru fiecare Zodie. Legătura dintre operele clasice și Zodia ta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel