ȘASE tehnici japoneze prin care să învingi oboseala

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Practic
Pixabay.com
Pixabay.com

Te simți prea obosit pentru a începe lucruri noi? Începi o listă de sarcini pe care nu o finalizezi niciodată? Iată câteva tehnici japoneze simple și de mare efect care te vor ajuta să învingi oboseala!

Ești prea obosit să începi lista ta de sarcini și ești paralizat de cei doi dușmani numiți amânare și lenevie? Crede-mă, nu ești singur.

Iată câteva filozofii și tehnici pentru a depăși regretul și auto-blamarea, performanța slabă, stagnarea, creșterea personală și scăderea productivității tale.

1. Kaizen

  • Primul concept este cel al Kaizen-ului, care reprezintă mici îmbunătățiri și cum acestea au un impact mare. Amintește-ți, puțin câte puțin, devine mult. Imaginează-ți o viață în care progresul nu este măsurat în salturi mari, ci în pași mici, consecvenți. Kaizenul ne încurajează să ne concentrăm pe mici îmbunătățiri în fiecare zi. Este vorba despre a deveni cu 1% mai buni în fiecare zi în loc să ne propunem perfecțiunea încă de la început.
  • Prin stabilirea de obiective mici realizabile și adoptarea unor câștiguri mici și prin sărbătorirea aceste realizări, ne deschidem calea spre succesul durabil și ne antrenăm să devenim mai productivi.

2. Shinrin Yoku

  • A doua tehnică se numește Shinrin Yoku, sau Băile de pădure. Shinrin înseamnă pădure, iar Yoku înseamnă baie, și ele se combină pentru a crea o experiență în care petrecem timp în aer liber, înconjurați de îmbrățișarea vindecătoare a naturii. Nu este doar o plimbare în pădure. Este o conexiune profundă cu mediul înconjurător care poate reîmprospăta mintea, corpul și spiritul prin reducerea nivelului nostru de stres și anxietate. Și cine nu ar vrea mai multă liniște și relaxare?

3. Wabi Sabi

  • Wabi Sabi este cunoscută pentru găsirea frumuseții în imperfecțiuni. Filozofia Wabi Sabi este acolo unde imperfecțiunea este sărbătorită. În loc să urmărim perfecțiunea, Wabi Sabi ne încurajează să găsim frumusețe în aspectele imperfecte ale vieții. Este ceramica crăpată umplută cu aur, care simbolizează măreția găsită în imperfecțiunile vieții. În practică, nu trebuie să așteptăm momentul perfect, doar să începem. Mulți dintre noi ne oprim din cauza trecutului nostru și a obstacolelor pe care le-am întâmpinat deja și probabil vom întâmpina în viitor.
  • Când, în realitate, sunt imperfecțiunile noastre cele care te vor face să ieși în evidență și te vor împinge către succes.

4. Shoshin

  • Shoshin înseamnă adoptarea mentalității începătorului. Amintește-ți, mintea ta este ca un parașută, funcționează doar când este deschisă. Shoshin este un concept înrădăcinat în budismul Zen, care ne îndeamnă să abordăm viața cu mentalitatea începătorului. În cuvintele lui Shun Rin Suzuki, în mintea începătorului există multe posibilități, dar în mintea expertului sunt puține. Este vorba despre menținerea minții noastre deschise, goale și foarte receptive la posibilitățile nesfârșite care ne înconjoară, astfel încât creativitatea să poată curge.

5. Harahachibu

  • A cincea metodă este înțelepciunea practică a lui Harahachibu, care ne învață să ne oprim să mâncăm când suntem 80% sătui. Prin evitarea exceselor de mâncare, ne propunem să fim satisfăcuți fără letargia care provine din supra-consum. Este o abordare conștientă pentru a ne hrăni corpul și creierul și pentru a evita capcanele de a ne simți leneși sau somnoroși.

6. Ganbaru

  • Ultima tehnică este Ganbaru, spiritul de a da tot ce ai mai bun. Acesta este un concept care ne îndeamnă să facem tot ce putem și să perseverăm în timpurile grele. Este vorba despre răbdare, tenacitate și o angajare pentru excelență.
  • În fața provocărilor, Ganbaru ne împuternicește să continuăm, deblocându-ne întregul potențial cu perseverență neclintită. Consistența este cheia pentru atingerea obiectivelor.
  • Călătoria noastră astăzi a fost o amintire în căutarea unei vieți împlinite. De multe ori, sunt pașii mici, intenționați, care conduc la cele mai profunde transformări.
  • Abordează înțelepciunea care te inspiră și las-o să fie busola ta pe măsură ce navighezi prin complexitățile vieții.

Citește și Semnificația lumânărilor colorate. Înțelegerea puterii culorilor în ritualuri și meditație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel