Saturn retrograd între 4 iunie și 23 octombrie vrea să faci lucrurile așa cum trebuie. Previziuni și sfaturi pentru fiecare Zodie/ Ascendent

Autorul articolului: Elena Airini |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Horoscop
sursă foto: Pixabay.com
EXCLUSIV
sursă foto: Pixabay.com

Daniela Simulescu, astrolog și redactor-șef Astrosens.ro, vine cu detalii în exclusivitate legate de retrogradarea lui Saturn de pe 4 iunie 2022. Având în vedere că Saturn este dur precum o stâncă și ne obligă să construim la fel de autentic precum este și el, e posibil să ne lovim de anumite limite ale noastre, ceea ce nu este cel mai rău lucru deși poate fi frustrant. Iată cum te afectează această retrogradare și ce anume ai putea să faci ca să o folosești cu înțelepciune. 

Saturn este următoarea planetă după Jupiter și îl reprezintă pe Cronos, este dur, exigent, nu îi plac copiii, nu îl poți îndupleca, nu îi pasă de lacrimile tale și nu îl miști cu nimic. E precum o stâncă și te obligă să faci lucrurile așa cum trebuie. 

Pe plan personal, Saturn e acel profesor foarte dur care ne ajută să legăm, să construim, să concretizăm, dar ne ajută să și dărâmăm. În astrologie Saturn este testul suprem, momentul în care ni se îneacă toate corăbiile, suntem la pământ și abia când o luăm de la capăt ne repunem pe calea care era, de fapt, a noastră. 

Când Saturn retrogradează ne întreabă: „ia să văd, ai făcut lucrurile serios?” Vrea să vadă dacă ai construit autentic. Nu îi place nici superficialitatea, nici forțarea. Dacă stai într-un loc care nu îți mai priește, s-ar putea să îți aducă situații foarte dure ca să te trezească, la fel și dacă nu ții cont de problemele financiare, îți va da altele mai urâte, te va pune să cheltuiești diferit.

Cei care au învățat lecțiile, care au acceptat limitările, vor fi ajutați de Saturn pentru că el iubește seriozitatea și răbdarea și urăște victimizarea. Cu cât tragi mai tare de o situație care nu merge bine, cu atât nu o să se întâmple nimic bun. Cu cât lași lucurile să meargă de la sine și nu forțezi nota, cu atât vei vedea că în timp, ițele se descurcă singure și lucrurile se așază. 

Cei care au marcaj de Taur, Leu, Scorpion și Vărsător (mai ales între gradele 18-25) s-ar putea să aibă multe reușite, dar și multe „palme” și încercări. Dacă lucrurile se „rup” în jurul lor, înseamnă că nu erau, oricum, menite să dureze.

Saturn face un careu cu Uranus și apoi va fi într-un careu și cu Nodurile Lunare. E posibil să se readucă în discuție anumite probleme financiare. 

Cel mai important aspect, dincolo de toate problemele, trebuie să reținem că Saturn ne ajută să construim!

Berbec/ Ascendent în Berbec

Saturn va retrograda în casa a 11-a. Are legătură cu planurile pe termen scurt. Trebuie să vă dați seama dacă ceea ce ați făcut de la începutul anului a fost bun sau nu. Oamenii nu mai sunt la fel de disponibili cum erau odată.

Cu Saturn retrograd vreți să fiți văzuți, recunoscuți, dar vedeți cu ce cost puteți îndeplini aceste dorințe. Trebuie să găsiți soluții, să munciți, să nu vă plângeți, să acționați. Relațiile cu copiii ar putea aduce probleme. S-ar putea să simțiți că nu primiți iubire sauu nu oferiți iubire.

Sfatul pentru voi este să fiți mai selectivi în ceea ce privește toată zona socială, oamenii, prietenii. 

Taur/ Ascendent în Taur

Saturn în Vărsător v-a adus încă din 2020 lucruri din punct de vedere profesional: situații destul de frustrante, neînțelegeri, supărări. Vi se oferă oportunitatea să vă revizuiți comportamentul și atitudinea. Încercați să schimbați ceva, profitați de perioada septembrie-octombrie, mai ales. E cazul să găsiți ceva mai autentic pentru voi. Puneți-vă întrebarea: „sunt fericit aici unde sunt?”.

Saturn în casa a 10-a face careu cu Ascendentul și Descendentul. Poate să aducă o problemă de sănătate pentru o persoană dragă vouă, o persoană cu autoritate.

Sfatul pentru voi este să vă luați mai în serios, iar cei care vor să înceapă acum o altă carieră, să țină cont că va fi de lungă durată. 

Gemeni/ Ascendent în Gemeni

Saturn retrogradează în casa a 9-a și vorbește despre relația voastră cu Dumnezeu, despre principii, valori, despre ceea ce credeți că e corect și ce nu. Veți trece prin evenimente, dar și examene care s-ar putea să nu se desfășoare așa cum vă doreați voi. E posibil să nu intrați la facultatea dorită, puteți să reluați o școală.

Dacă ați planificat o călătorie, o plecare, e posibil să vă chinuiți cu anumite amânări. Totodată, chestiunile legale juridice, vor fi întârziate, amânate, tot ce ține de acte și documente va fi tergiversat. Saturn vrea să vă oblige să faceți lucrurile așa cum trebuie.

Sfatul pentru voi este să vă reviziuți principiile și valorile, și să meditați la relația cu propriul Dumnezeu.

Rac/ Ascendent în Rac

Trebuie să încercați să nu vă îngreunați situația în moșteniri, vânzări terenuri, investiții, fonduri. Trebuie să vă gestionați diferit veniturile. Nu investiți toți banii cu Saturn retrograd în casa 8. Fiți mai cumpătați și cu banii voștri și cu ai celorlalți. Saturn retrograd poate să vă oblige să fiți mai spirituali, să vă învețe că în viață există limite, există suferință, durere, crize.

Nu veți mai avea acces la ce au alții de oferit. E posibil să nu mai primiți cadouri de la ceilalți.

Cei care vor să intre în relații nu vor fi prea dispuși, prea deschiși să lase oamenii să intre în intimitatea lor. S-ar putea să aibă șocuri cu relațiile începute în prima jumătate a anului. 

Sfatul este să fiți mai serioși în ceea ce privește situația financiară și să lucrați la tot ce înseamnă acceptare.

Leu/ Ascendent în Leu

Saturn retrogradează în casa a 7-a. Vrea să vadă dacă v-ați făcut bine lecțiile din punct de vedere relațional. Ați intrat recent într-o relație și  vi se pare că sunteți într-o buclă. Vă spuneți: „ce se întâmplă, nu mai pot, se repetă povestea”. Poate că nu v-ați maturizat și așteptați mereu să se schimbe ceilalți, nu voi.

Relațiile construite autentic se leagă mai ușor. Provocările îi leagă pe partenerii de cuplu. Relațiile prost construite nu merg și au toate șansele să se rupă. Cu Saturn retrograd s-ar putea să vreți să intrați în relații cu persoane cu diferențe mult mai mari de vârstă.

Pentru cei cu relații vechi, Saturn vă întreabă care e următorul pas. Poate un copil, poate altă casă, proiect împreună, ce vrem să mai construim? E posibil ca Saturn să vină și o să vă facă să vi se pară că nu mai sunteți iubiți.

Sfatul pentru voi este să nu trageți de partener dacă e ocupat.

Fecioară/ Ascendent în Fecioară

Saturn retrogradează în casa a 6-a. Ce anume ați ignorat din punctul de vedere al sănătății de la începutul anului până acum? Dar din punctul de vedere al serviciului? Mai are rost? Mai puteți lua lucrurile personal?

Vi se pare că nu mai sunteți bun, eficient, aveți multe îndoieli cu privire la propria persoană, cu privire la serviciile pe care le puteți oferi. Saturn vă obligă să vă reluați rutina, dar nu la fel, ci schimbând-o.

Nu o să știți ce să mai faceți ca să fie bine, aveți răbdare, nu vă chinuiți. Vă simțiți obosiți permanent și nu o să fie prea bine.

Sfatul pentru voi este să vă acceptați și problemele emoționale.

Balanță/ Ascendent în Balanță

Saturn va retrograda în casa a 5-a. O să vă simțiți nefericiți. „Am un serviciu, un copil, o relație. Nu îmi lipsește nimic, parcă... nu e bine, parcă mi-e dor de ceva”. Vă lipsește propria fericire, propria copilărie. Tocmai din acea lipsă de iubire puteți să scrieți o carte, să vă apucați de pictat. Să începeți să scrieți o carte, fără să așteptați rezultate.

Vă redescoperiți o pasiune și munciți la ea, dar atenție, rezultatele vin abia din octombrie încolo.

Problemele cu copiii pot fi serioase. Vă pot da senzații neplăcute. Vă obligă să vă luați în serios rolul de părinte, dar lăsându-i copilului dreptul să se dezvolte cum dorește. Saturn retrograd vorbește și de partea de fertilitate, vă doriți sau nu copii.

Sfatul pentru voi este să găsiți validarea în voi, nu în ceilalți.

Scorpion/ Ascendent în Scorpion

Gândiți-vă la evenimentele familiale care s-au întâmplat din toamna anului trecut până acum. Vi se întâmplă unele evenimente, vă lipsește o anumită persoană.

Dacă ați construit sau schimbat ceva la o casă, e posibil să se mai amâne anumite chestii, nu se termină construcția așa cum credeați. Dacă vreți să vindeți sau să cumpărați o casă, va fi mai greu. Saturn retrograd vă amână. 

E un moment să treceți peste un episod, să acceptați. Aveți grijă la scandalurile cu vecinii, dar și la felul în care vă impuneți o duritate emoțională, veniți cu restricții asupra propriei persoane. 

Sfatul pentru voi este să vă reconfigurați ideea de familie.

Săgetător/ Ascendent în Săgetător

Saturn retrogradează în casa a 3-a, face aspecte cu bune cu Jupiter și cu Marte, dar vă zice că dacă păcăliți, mituiți, trișați, nu o să fie bine. Saturn o să vă arate limitele intelectuale, dar și faptul că vă considerați superiori.Ceilalți vă vor întreba „dar tu cine te crezi”

Dacă vreți să vă mutați, nu vă grăbiți. Până în octombrie nu o să iasă așa cum vă doreați. Cu Saturn în casa a 3-a trebuie să vă rezolvați actele, documentele, mai întâi. 

Totodată, nu vă aruncați la investiții până la finalul anului. Dacă începeți o afacere, birocrația o să vă pună multe bețe în roate până în octombrie

Dacă aveți examene, Saturn vă obligă să fiți sinceri, așa că sfatul pentru voi este să nu copiați.

Capricorn/ Ascendent în Capricorn

Saturn retrogradează în casa a 2-a, vă priește, în mare parte. Saturn vrea să vă arate cât de mult vă pasă de bani și unde anume vă situați.

Dacă vreți să renegociați un contract, Saturn vă ajută, însă din momentul în care cereți o renegociere, e posibil ca discuția ei să fie amânată. Veți avea parte de întârzieri, reprogramări, când vă dați seama că nu se întâmplă, chiar atunci s-ar putea să se rezolve din senin.

Saturn vă arată realitatea, vă spune să nu cheltuiți bani aiurea pe produse inutile, el este serios și așteaptă, la rândul lui, seriozitate. 

Sfatul lui Saturn pentru voi sună cam așa: „De ce nu înveți să negociezi, să te vinzi mai bine?”

Aveți grijă la alergii, la diverse probleme de sănătate.

Vărsător/ Ascendent în Vărsător

Saturn retrograd în semnul vostru și vă spune lucruri legate de sănătate, de relații care nu funcționează.

Lucrurile merg încet, vi se pare că totul se mișcă greu, precum un melc.S aturn vrea să vă arate dacă vă mințiți singuri, vrea să vadă dacă sunteți autentici. Ce nu vă iese până în octombrie, nu trebuia să vă iasă.

Pentru voi Saturn e chiar un „înger păzitor”. Dacă ceva nu mai funcționează, puneți limite și corectați. Nu întindeți situația până în pânzele albe.

Sfatul pentru voi este să aveți răbdare și să nu uitați că tot ce începeți acum e de lungă durată, chiar dacă se mișcă greu.

Pești/ Ascendent în Pești

La voi Saturn în casa a 12-a aduce înstrăinare, izolare, dar și probleme de sănătate mintală.

V-ar prii să nu vă lăudați, să nu vă victimizați mai mult decât este cazul, dar nici să vă sacrificați fără să vi se ceară, nu o să iasă nimic bun din asta. Există o limită, nu mai treceți peste punctul ăla, că vă faceți rău.

Sănătatea foarte importantă, atât pentru voi, cât și pentru cei din jurul vostru. Aveți nevoie de oameni sănătoși lângă voi în viața voastră, nu de victime. Căutați și oameni luminoși și țineți cont de faptul că deși poate vă sunt apropiați, colegii nu vă sunt familie.

Rutina pe care o aveți s-ar putea să fie prost gândită, sfatul este să mai lucrați un pic la ea, să faceți mici schimbări. 

Ai citit și despre oamenii „saturnieni”? De ce începe viața la 40 de ani pentru ei?

Urmărește mai jos întreaga emisiune!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel