SCHIMBĂRI profesionale pentru PATRU zodii până pe 10 martie

astrosens Team | Dată: 12 ian, 10:27 | Categorie: Diverse
SCHIMBĂRI profesionale pentru PATRU zodii până pe 10 martie (sursa foto: Magnet.me / Unsplash)
EXCLUSIV
SCHIMBĂRI profesionale pentru PATRU zodii până pe 10 martie (sursa foto: Magnet.me / Unsplash)

Mercur retrograd are o conotaţie negativă în general, deşi acest eveniment astrologic este menit să ne ajute dacă înţelegem mesajul pe care vrea să îl transmită fiecăruia dintre noi. Patru dintre semnele zodiacale vor avea parte de schimbări zodiacale pe perioada primei retrogradări a lui Mercur din 2022, ale cărei efecte vor fi resimţite până pe 10 martie.

Cele patru perioade cu Mercur retrograd:

14 ianuarie - 4 februarie 2022: Mercur va începe retrogradarea în Vărsător și o va termina în Capricorn. 

10 mai - 3 iunie 2022: Retrogradarea va începe în Gemeni și se va finaliza în Taur. 

10 septembrie - 2 octombrie 2022: Mercur își va începe mișcarea aparent retrogradă în Balanță și o va finaliza în semnul Fecioarei. 

Pe 29 decembrie: Mercur începe a patra retrogradare în semnul Capricornului. 

 

Despre prima retrogradare din 2022

 

Mercur îşi începe retrogradarea în semnul Vărsătorului, dar o va încheia în semnul Capricornului. Deci, sunt două semne afectate. Pentru fiecare vom avea două domenii afectate de această retrogradare.

Tot anul 2022, în toate cele trei retrogradări pline - vom mai avea o retrogradare scurtă pe 29 decembrie - Mercur îşi începe retrogradarea în semne de aer şi o încheie în semne de pământ. Ce înseamnă asta? Înseamnă că multe dintre ideile noastre vor fi testate. Adică încercăm să ne dăm seama dacă am construit ceva sigur.

Mercur retrogradează începând cu 14 ianuarie, în semnul Vărsătorului şi va fi acolo până pe 4 februarie şi atunci va fi în semnul Capricornului. Efectele retrogradării se simt până pe 10 martie. Să nu uităm că avem şi Venus retrogradă în Capricorn: VIS! Şi să nu uităm că Mercur îşi începe retrogradarea în conjuncţie cu Saturn şi în careu cu Uranus.

Anul 2022 e clar că o să lase o urmă adâncă în viaţa fiecăruia şi nu neapărat din prisma pandemiei, dar cred că acum vom începe să vedem efectele ultimilor doi ani pe plan fizic, psihologic, mental, pe toate planurile din viaţa noastră.

Şi cred că prima retrogradare a lui Mercur, din Vărsător - Vărsătorul, care are legătură cu distanţarea socială, cu drepturile noastre cu libertatea, cu independenţa - ne va spune multe lucruri sau va readuce în discuţie anumite tematici pe care le-am tratat superficial.

Mercur în Vărsător vorbeşte mult despre tehnologie, Mercur în Capricorn vorbeşte despre decizii.

Zodiile care vor avea parte de schimbări pe plan profesional

Berbec / ascendent în Berbec

La voi, Mercur îşi începe retrogradarea în casa a 11-a, se va întoarce în casa a 10-a. Adică în ianuarie şi februarie vor fi rediscutate subiecte la care ai crezut că s-a renunţat de mult timp, mai ales în zona profesională. Sau ai avut planuri, idei pe care nu le-ai pus în aplicare. Primele două luni ale anului, dacă te apuci de treabă, vei putea să vezi aceste planuri concret, în plan real. A putea să revii acum asupra lor şi să îţi dai seama de ce nu au funcţionat, de ce nu le-ai pus în aplicare.

Cu Mercur întorcându-se în Capricorn, şi discuţiile cu superiorii, cu autorităţile, trebuie să fie purtate altfel. Se vor lua nişte decizii la nivelul organizaţiei, companiei care nici nu îţi vor plăcea, dar nici nu îţi vor displăcea 100%.

Mulţi veţi lua decizii pe plan profesional. Dacă nu a funcţionat ceva în 2021, dintr-o dată vă veţi gândi că este cazul să nu mai aşteptaţi. Pentru că Mercur retrograd în Capricorn vine şi zice: "Nu mai aştepta". Şi gândiţi-vă că Mercur se va întâlni cu Pluto pe 29 ianuarie. Pe 26 ianuarie, Mercur intră în Capricorn şi pe 29 se întâlneşte cu Pluto. Deci, partea profesională va fi cea afectată de prima retrogradare a lui Mercur din acest an.

Taur / ascendent în Taur

La locul de muncă vor fi situaţii în care vă veţi simţi limitaţi, că nu ştiţi destul de multe sau că alţii ştiu mai multe, veţi crede că nu aţi avut noroc să învăţaţi, să studiaţi. Dar Mercur asta zice: Ok, nu ai avut noroc să studiezi, dar ce ar fi să te apuci să înveţi acum ceva. Să îţi dai seama că ţi-ai creat singur o cutie din care nu ieşi. Ia, mai lasă ce se întâmplă în exterior şi vezi cu tine ce poţi să faci.

Mercur se va întoarce din casa a 10-a în casa a 9-a. Şi în casa a 9-a, ori călătoreşti (o să ai câteva boacăne pe acolo), ori nu ai vrut să mergi într-o călătorie, nu ai vrut să înveţi ceva. Te poți trezi cu examene sau "restanțe". Adică reveniţi asupra unor idei, decizii pe plan educaţional, formaţional. Dacă aţi renunţat la un studiu, la un curs, la o facultate, poate vă vine curajul să le reluaţi. Sau vă daţi seama că nu poţi să stai aşa, ci trebuie să mai înveţi lucruri ca să te simţi mai puternic în zona profesională.

Leu / ascendent în Leu

Mercur se întoarce în casa a 6-a. Puteţi să vă treziţi că aţi aplicat la un loc de muncă anul trecut şi v-aţi găsit între timp alt loc de muncă, iar oamenii aceia îşi aduc aminte de voi şi vă cheamă la interviu. Asta, ca un exemplu.

Dar puteţi să mergeţi la interviuri, puteţi să vorbiţi cu foşti colegi, să îi întrebaţi sau să depuneţi un CV.

De asemenea, relaţiile cu colegii s-ar putea să fie puţin mai complicate acum. Să nu vă bazaţi pe promisiuni, să nu credeți tot ce auziţi, să fiţi puţin mai circumspecţi. Adică nu să nu aveţi încredere în ceilalţi.

Pur şi simplu pot apărea tot felul de situaţii ciudate pentru că Mercur retrograd în casa a 6-a vă dă peste cap programul, rutina, cotidianul. Vă va fi foarte greu să împăcaţi toate părţile din rutina voastră.

Dacă aţi avut un diagnostic şi nu v-aţi ocupat de el, ar fi cazul să o faceţi până pe 4 februarie.

Peşti / cei cu ascendent în Peşti

Veţi fi puşi în faţa faptului împlinit la locul de muncă, în relaţii. Acum se întâmplă exact inversul. Nu mai staţi acolo. Decideţi să vă luaţi catrafusele şi să plecaţi. Decideţi să vă faceţi un CV.

Hotărâţi-vă! Daţi-vă un ultimatum!

Dar trebuie, de multe ori, să se întâmple lucruri care nu o să vă convină, că altfel nu vă schimbaţi. Altfel, o să mergeţi pe aceeaşi linie.

Mercur îşi va termina retrogradarea în casa a 11-a. Deci, dacă voi aţi terminat anul 2021 gândindu-vă că anul 2022 o să fie într-un fel, o să vedeţi că spre februarie încolo, ce aţi gândit voi în decembrie 2021, nu mai are nicio treabă cu viaţa de acum.

Discuţiile cu prietenii, planurile, partea socială, totul se agită. Totul porneşte de la sănătate, pe toate planurile şi de la nivelul vostru de suportabilitate, de rezilienţă şi de toleranţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play