Scurt ghid de supraviețuire cu Mercur retrograd. Activități încurajate în această perioadă

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Recomandari
Freepik.com
Freepik.com

Din 21 aprilie și până pe 15 mai, Mercur este retrograd în semnul Taurului. Și, să nu uităm că efectele se pot întinde până la 11 iunie. Deși nu a venit ca să ne pedepsească, există câteva activități utile în perioada retrogradării, astfel încât să facem față mai ușor anumitor neplăceri.

Atunci când Mercur este retrograd, putem asista la diferite încurcături, bruiaje, anulări, reluări sau răzgândiri. Așadar, în perioada retrogradării, viața pare mai dificilă. Apar probleme neașteptate, pare că nimic nu ne iese așa cum trebuie. Ne simțim adesea dezorientați.

Din fericire, însă, avem ocazia să transformăm aceste perioade într-unele mai ușoare, doar prin acțiunile noastre. 

1. Fii mai sincer cu tine însuți

O activitate intens încurajată când Mercur este retrograd? Practicarea sincerității! În primul rând, cu noi înșine. Mercur vrea să fim mai sinceri și mai selectivi. Dacă alegem să nu vedem ceea ce ne deranjează, să fim siguri că Mercur va acționa. Totodată, nu trebuie să facem ce nu ne place. Nu trebuie să ne complacem în locuri în care nu există fericire și nici nu suntem nevoiți să stăm în situații care ne țin pe loc.

2. Nu ezita să îți faci curat atât în casă, cât și în suflet

Fiindcă Mercur este retrograd în semnul Taurului, care ține de posesie și bunuri, ar trebui să ne ocupăm și de aceste lucruri. Poate că am tot neglijat o curățenie atentă prin locuință. Ei bine, acum este momentul să îi dai atenție. În mod cert, ai prin casă lucruri pe care nu le mai folosești, pe care s-a depus praful. Fiindcă îți pot bloca spațiul, poți să le donezi, să le vinzi, iar dacă sunt degradate, să le arunci.

3. Este o perioadă bună pentru planuri

Deși nu suntem îndemnați să acționăm când Mercur este retrograd, din cauza tuturor răsturnărilor de situație care își fac simțită prezența, nimeni nu ne oprește să ne facem măcar niște planuri. Intuiția este ascuțită în aceste perioade, așa că putem să punem la cale niște strategii.

4. Ne putem ocupa de o pasiune sau de un hobby

Taurul este guvernat de Venus, zeița frumuseții, așa că putem afirma că este o zodie cu înclinații artistice. Din acest motiv, până în vară putem să ne exprimăm și prin intermediul unei pasiuni sau a unui hobby. Poate că ai avut niște activități pe care îți plăcea să le faci în timpul liber, dar le-ai abandonat. Este momentul să le reiei.

5. Reevaluează-ți prioritățile

Mercur retrograd în Taur vorbește și despre resurse. Este un moment oportun să faci bilanțul situației tale financiare. Să îți setezi niște priorități și să descoperi pe ce se duc banii cu adevărat. Poate că faci niște cheltuieli absolut inutile. De asemenea, fiindcă Mercur retrograd aduce întârzieri, erori sau confuzie în comunicare, este important să ai răbdare, mai multă claritate și să verifici măcar de două ori detaliile importante, înainte să semnezi sau să scrii un mail.

6. Petrece mai mult timp în natură!

Ca să te conectezi mai mult cu sinele tău dar și cu ceea ce te înconjoară, încearcă să ieși mai mult în natură. O să te facă să te simți bine și mai relaxat. În acest mod, poți deveni mai calm și mai centrat în fața tuturor provocărilor pe care ți le poate aduce Mercur retrograd.

7. Ai mai multă grijă de tine

În intervalul în care Mercur este retrograd, îngrijirea de sine este importantă. Mai ales că al doilea semn din zodiac, cel al Taurului, este asociat și cu relaxarea și confortul. Așa că, din când în când, bucură-te un masaj, citește o carte bună sau răsfață-te cu prăjitura preferată.

Te-ar putea interesa și: Mercur Retrograd în Taur din 21 aprilie. Daniela Simulescu: "Ne place sau nu, trebuie să avem răbdare!"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel