Se anunță criză de ciocolată la nivel mondial. Prețurile ar putea exploda 

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Stiri
sursă foto: Freepik.com
sursă foto: Freepik.com

Industria ciocolatei se confruntă cu o provocare majoră, pe măsură ce fabricile de procesare a boabelor de cacao încetinesc rapid activitatea la nivel mondial, conform unui raport transmis de Bloomberg.

În al doilea trimestru al acestui an, procesarea boabelor de cacao în America de Nord a înregistrat o scădere de aproximativ 12%, ajungând la cel mai redus nivel înregistrat în această perioadă din 2008. Situația nu este mai bună nici în Europa și Asia, unde procesatorii de cacao au redus, de asemenea, activitatea la cel mai scăzut nivel de la începutul pandemiei, din cauza diminuării călătoriilor cu avionul, care a dus la o scădere a cererii de ciocolată.

Aceste date alarmante reprezintă un semnal de avertizare pentru industria globală a ciocolatei, evaluată la 117 miliarde de dolari. În 2022, această industrie a suferit prima scădere a volumelor de vânzări în ultimii șase ani, conform companiei de cercetare a pieței Euromonitor International Plc. Producătorii de ciocolată își reduc activitatea deoarece prețurile ridicate la cacao afectează marjele operaționale, iar inflația adaugă încă o presiune asupra consumatorilor.

Prețuri mai mari pentru ciocolată

În aceste condiții, industria ciocolatei se pregătește să treacă printr-o perioadă dificilă, iar consumatorii ar putea simți impactul prin prețuri mai mari și opțiuni limitate pe rafturile magazinelor. Cu toate acestea, sperăm că odată cu gestionarea situației din sectorul cacao și stabilizarea prețurilor, deliciile noastre preferate vor rămâne accesibile și savuroase.

"Problemele pe partea de cerere sunt multiple. Nu doar preţurile la cacao sunt mari, dar şi preţurile la zahăr sunt ridicate, iar producătorii caută întotdeauna să îşi atingă marjele şi de acea încearcă să pună mai puţină ciocolată într-un biscuit sau să micşoreze dimensiunea tabletei de ciocolată", spune Judy Ganes, preşedinta firmei de consultanţă J. Ganes Consulting.

În mod normal, fabricile procesează boabele de cacao cu câteva luni înainte ca produsele lor să fie transformate în ciocolata care ajunge pe rafturile magazinelor. Aceasta înseamnă că încetinirea activităţii de procesare semnalează faptul că industria ciocolatei se aşteaptă la o cerere mai mică în viitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel