Semnele care îți arată că o persoană te duce de nas. Se numește „falsificarea viitorului”!

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Freepik.com
Freepik.com

Ai fost vreodată într-o situație în care părea că lucrurile fac un pas înainte, dar apoi trei pași înapoi? Te simți confuz când ți se promit ieșiri, cadouri, întâlniri, dar niciuna dintre ele nu se întâmplă? S-ar putea să experimentezi falsificarea viitorului.

Falsificarea viitorului este atunci când cineva face o mulțime de planuri de viitor, dar acestea nu se materializează niciodată. Un psiholog spune că este o modalitate prin care unii oameni îi țin pe alții captivi fără să se angajeze cu adevărat în nimic. Există multe motive pentru care cineva ar putea folosi falsificarea viitorului. Deși nu vrem să diagnosticăm sau să etichetăm pe nimeni, oamenii pot folosi falsificarea viitorului din cauza unor tulburări de personalitate, pentru a evita despărțirea, pentru a evita o relație serioasă sau chiar pentru a accelera intimitatea.

Falsificarea viitorului nu arată sau sună întotdeauna la fel, în funcție de persoană, situație și planul pe care încearcă să-l evite. Iată câteva moduri prin care cineva ar putea folosi falsificarea viitorului:

Prima metodă este pur și simplu să nu urmeze niciodată ceea ce promit. Să zicem că îți plac restaurantele noi și ești un gurmand. Persoana ar putea spune că te va surprinde cu o cină la un restaurant nou din oraș. Când vine ziua ta de naștere, întrebi ce au plănuit, dar ei spun „nimic special, ce vrei tu".

O altă metodă este schimbarea planurilor în ultimul moment. Să luăm același exemplu cu ziua ta de naștere. Persoana spune că te va surprinde cu o cină la un restaurant nou. În loc să pretindă că acea conversație nu a avut loc, ar putea spune „oh, de fapt, mă gândeam să mergem la plajă, să ne plimbăm și să mâncăm ceva acolo". Ești fericit că faci ceva pentru ziua ta, dar ușor dezamăgit că nu a fost ceea ce ți s-a promis.

O altă și mai dramatică metodă de falsificare a viitorului este să promită căsătoria. Această metodă este folosită de obicei atunci când persoana care falsifică viitorul ar putea risca să fie părăsită sau dacă partenerul lor cere un nivel mai mare de angajament. Lucrul neplăcut este că acum te aștepți la o cerere în căsătorie sau cel puțin crezi că partenerul tău se gândește la căsătorie, când de fapt nu este așa.

Bunătatea este influențată de evoluție. Cum demonstrăm din punct de vedere științific?

Știi ce este „love bombing"? Aceasta este încă o modalitate de falsificare a viitorului. O scriitoare a trecut recent printr-un divorț. Ea a spus că ea și soțul ei au început o listă de dorințe în primele 3 luni de relație, incluzând tot felul de lucruri minunate, cum ar fi restaurante de încercat, plimbări cu motocicleta și altele. După divorț, și-a dat seama de ceva: niciuna dintre acele lucruri nu s-au întâmplat vreodată. El făcea comentarii de genul „domnul și doamna" și vorbea chiar despre inele de promisiune, dar când avea un inel de logodnă pe deget, toată această romantism a dispărut. Sigur, s-au căsătorit, dar unde era restul?

Ai fost vreodată ținut în suspans de cineva? Ce înseamnă să fii ținut în suspans? Doar o altă strategie de falsificare a viitorului. Să zicem că îți place mult cineva de la muncă. Decizi că cel mai rău lucru pe care îl pot spune este „nu", așa că în cele din urmă îți faci curaj să le spui ceva. Spui ceva de genul „Hei, uite, nu fac asta des, dar îmi placi mult. Aș vrea să mergem la o întâlnire și să vedem cum merge." Îți spune: "Wow, ești grozav/ă și mi-ar plăcea să petrec timp cu tine, doar că nu pot acum." Și iată fraza magică „nu acum." Dacă cineva îți spune cât de mult vrea să fie cu tine, dar nu poate acum, aceasta setează așteptarea că voi doi veți fi împreună când toate obstacolele vor fi eliminate. Totuși, persoana care face scuze, adică falsificare a viitorului, nu are nicio intenție de a fi cu tine vreodată.

Cel mai important lucru despre falsificarea viitorului este că trebuie să existe un tipar. Un tipar nu este ceva ce se întâmplă o dată sau de două ori. Suntem oameni și avem dreptul la a face greșeli. Cu toate acestea, există o mare diferență între a uita o întâlnire sau planuri o dată și a uita, schimba sau amâna toate planurile de viitor. Odată ce vezi că se formează un tipar, este timpul să vorbești. Este foarte important ca această conversație să fie calmă, fără acuzații și ca amândoi să fiți deschiși la conversație. Ar putea fi util să programați conversația pentru a vă asigura că amândoi sunteți în starea mentală potrivită.

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience

Asociatia Astrologilor


pixel