Semnele care îți arăta că relația ta este toxică. Ce NU ar trebui să tolerezi niciodată?

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Pixabay.com
Pixabay.com

Ce crezi că este esențial pentru a menține o relație sănătoasă? Cum îți dai seama că partenerul începe să devină toxic? Iată semnele pe care nu ar trebui să le ignori!

După cum se spune, într-o relație este nevoie de implicarea ambilor parteneri. Relațiile ar trebui să fie îngrijite și să aibă un echilibru. Pentru ca o relație să prospere, fiecare partener trebuie să fie dispus să facă tot posibilul. Chiar dacă uneori este necesar să faci compromisuri, la fel de important este să știi când să nu cedezi în fața anumitor situații. Dacă ai anumite principii și standarde, există un motiv pentru care le ai.

Iată ce nu ar trebui să le tolerezi niciodată într-o relație!

  1. Lipsa de încredere: Devine partenerul tău extrem de gelos la cele mai mici lucruri? Se compară mereu cu prietenii tăi? Nimeni nu este perfect, dar dacă acest comportament devine o constantă, poate deveni destul de epuizant pentru tine. Dacă partenerul tău nu îți acordă niciodată încredere, va trebui să îl asiguri constant despre loialitatea ta. Dacă îți încalcă intimitatea fără acordul tău, cum ar fi prin verificarea telefonului tău, acest lucru este inacceptabil și nu trebuie să îl tolerezi.
  2. Dependență excesivă: Te întreabă mereu unde mergi sau ce faci? Trebuie să le raportezi fiecare detaliu al vieții tale la fiecare oră? Comunicarea este importantă într-o relație, dar este vital să ai și timpul tău personal. Dacă partenerul nu îți respectă spațiul personal și devine prea posesiv, acest lucru poate duce la o pierdere a identității proprii în cadrul relației. Chiar și atunci când locuiți împreună, este important să aveți propriul spațiu.
  3. Evitarea responsabilităților: Partenerul tău este reticent să te ajute cu treburile casnice? Nu vrea să planifice un viitor împreună cu tine? Relațiile se bazează pe dăruire și primire. Dacă tu ești cel care muncește mereu și partenerul tău nu, aceasta poate fi o problemă. Poate că își așteaptă să faci totul pentru el fără ca el să fie atent la nevoile tale. Nu își recunoaște greșelile și devine defensiv rapid în momentele de criză. Nu îți oferă sprijin sau nici măcar un umăr pe care să plângi. Se distanțează pentru a te evita și pentru a evita situația.
  4. Manipularea prin gaslighting: Te gândești uneori dacă te manipulează? Gaslighting-ul este o formă de manipulare psihologică care te face să îți pui la îndoială sănătatea mentală. Te face să te simți vinovat și rușinat pentru cum te-ai comportat, în special când nimeni altcineva nu vede problema. Gaslighting-ul este foarte subtil și poate distorsiona ușor percepția propriei identități. Te face să îți pui la îndoială propria judecată. Cu cât auzi mai multe lucruri dureroase despre tine, în special din partea cuiva drag, cu atât ești mai predispus să le crezi. Este una dintre cele mai rele și toxice lucruri pe care cineva le poate face.
  5. Minciuni constante: Partenerul tău minte constant? Onestitatea este cheia în orice relație, temelia încrederii. Acest lucru este complet nedrept față de tine. Nu este un mediu sănătos în care să trăiești. Uneori oamenii rămân în relații nesănătoase pentru că cred că lucrurile se pot îmbunătăți. În timp ce uneori acest lucru poate fi adevărat, de cele mai multe ori, dacă ești cu cineva care minte mult, șansele sunt că va continua să facă acest lucru.
  6. Acuzații false: Disputele și certurile ocazionale într-o relație pot fi sănătoase, dar dacă partenerul are obiceiul de a te acuza de lucruri pe care nu ți le-ai putea imagina, acest lucru poate fi un semn de avertizare major. Acuzațiile cum ar fi punerea în discuție a loialității tale tot timpul pot fi extrem de distrugătoare pentru suflet. De multe ori, cei care sunt vinovați de ceva știu că este greșit și îl proiectează asupra altcuiva. Este întotdeauna o idee bună să te protejezi împotriva unor astfel de comportamente. Cel mai important lucru este să rămâi fidel ție însuți, chiar dacă partenerul încearcă să te manipuleze prin gaslighting pentru a te face să crezi versiunea lor a adevărului.
  7. Înșelatul: Dacă partenerul tău te înșală, este vorba despre el, nu despre tine. Este greu să părăsești pe cineva pe care îl iubești atât de mult, indiferent de defectele pe care le are. Dar odată ce ai fost înșelat, acest lucru afectează sănătatea ta mentală. Încrederea în sine poate scădea. Victimel se  pot simți lipsite de valoare. Poți să te întrebi de ce nu ai fost niciodată suficient de bun sau ce ai făcut pentru a merita asta. Ceea ce contează este modul în care reacționezi la aceste gânduri.

Dacă te simți în siguranță și confortabil cu partenerul tău, este important să fii deschis și să îți comunici gândurile și sentimentele. Încrederea și onestitatea merg mână în mână. Persoana potrivită te face să râzi și te provoacă într-un mod sănătos. Desigur, dacă nu ești într-o relație fericită și sănătoasă, poți întotdeauna să ceri ajutor. Cei care te iubesc își doresc doar ce e mai bun pentru tine. Ar trebui să vrei ce e mai bun pentru tine însuți.

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience

Asociatia Astrologilor


pixel