Semnele care te avertizează că ești prea singuratic! Ce poți face pentru a redobândi cheful de viață?

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Pixabay.com
Pixabay.com

A fi singur și a te simți singur nu înseamnă același lucru. Câteodată, singurătatea este necesară, dar excesul poate fi dăunător. Află dacă te confrunți cu această problemă și cum poți remedia situația!

Există o diferență semnificativă între a te simți singur și a fi singur. Când experimentăm zile lungi la serviciu, participăm la un eveniment social mare sau mergem la școală, corpul nostru va dori să se distanțeze. Și asta e normal. Precum bateriile, avem nevoie de timp pentru a ne reîncărca. Ce modalitate poate fi mai bună decât să te relaxezi singur cu o pătură confortabilă și emisiunea ta preferată? Dar, fie că ai stat acasă singur sau ai petrecut timp cu oamenii, te-ai simțit deconectat?

 Iată cinci semne că ai putea fi singuratic!

Insomniile sunt o problemă persistentă. Cercetările arată că, cu cât te simți mai singur, cu atât mai multe tulburări vei experimenta în somnul tău. Un doctor afirmă că oamenii singuratici nu dorm mai puțin, ci se trezesc mai frecvent pe parcursul nopții. Pentru a alina puțin tristețea înainte de a merge la culcare, fă eforturi să comunici cu oamenii. Cel mai ideal ar fi să îi suni. Mesajele text nu funcționează prea bine pentru că psihologii au descoperit că auzirea vocii cuiva sau fiind față în față sunt factori care joacă un rol important în modul în care ne formăm conexiunile.

Cumulul pensiei cu salariul. Noua lege, mult mai permisivă

Anxietatea ta se agravează. Ai deja probleme cu anxietatea? Când te simți singur, s-ar putea să-ți crească nivelurile de cortizol. Motivul este că, atunci când petreci prea mult timp gândindu-te asupra problemelor în loc să le discuți, vei simți adesea că nu poți face nimic, ceea ce îți va face creierul să creadă că ești în pericol când, de fapt, nu ești. În loc să te critici sau să fii aspru cu tine însuți, încearcă să practici vorbirea pozitivă cu tine însuți și o mantră sănătoasă cum ar fi "Poți reuși" sau "Și asta va trece".

Trăiești pe canapea sau în pat. Singurătatea ne poate încuraja să rămânem închiși în casele noastre, în special într-un singur loc, cum ar fi canapeaua sau patul. S-ar putea să constați că nu ai nicio problemă să porți pijamale toată ziua. Să faci asta din când în când e înțeles, dar dacă faci asta în fiecare zi, atunci ceva ar putea fi în neregulă, mai ales dacă te simți neîmplinit.

Iubirea de sine sau iubirea dureroasă pentru altcineva? Află cum să te distanțezi de persoanele toxice!

Alegi obiectele materiale în locul oamenilor. Îți petreci mai mult timp cumpărând lucruri în loc să faci planuri cu oamenii? Să ai lucruri frumoase poate părea minunat primele câteva minute când simți acea furtună de adrenalină știind că le-ai obținut. Dar această fericire nu este sustenabilă pe termen lung. În final, experiențele noastre au mai mult sens decât ceea ce posedăm.

Timpul petrecut singur nu mai pare distractiv. Dacă te simți iritat în loc să te relaxezi făcând singur ceea ce îți place, ar putea fi timpul să evaluezi ce se întâmplă. Dacă simți absolut că nu ai pe cine să te bazezi, vorbește cu cine în măsură să te ajute. Niciodată nu presupune că trebuie să ții totul în tine. Ești iubit și meriți un grup de oameni care să aibă grijă de tine.

Citește și CINCI motive pentru care nu îți place să fii în preajma altora. Persoanele foarte inteligente aleg singurătatea! 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel