Semnele mutabile în astrologie - ce reprezintă aceste calități în zodiac?

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Diverse
Freepik.com
EXCLUSIV
Freepik.com

Dacă vorbim despre importanța astrologiei, merită să amintim și despre elementele de bază. Am discutat despre existența a trei calități, respectiv semne. Există semne cardinale și fixe, dar și mutabile. Despre semnele mutabile o să detaliem astăzi.

Cele 12 zodii se împart în mai multe moduri. Îți cunoști semnul zodiacal sau solar, dat de luna și data nașterii, dar și semnul lunar, calculat pe baza poziției lunii în momentul în care te-ai născut. Se adaugă și ascendentul sau semnul din zodiac care se afla la orizontul estic la timpul nașterii.

Fiecare semn aparține și unuia dintre cele patru elemente sau duplicate: aer, pământ, foc și apă. Dacă le știi, vei fi capabil să-ți înțelegi mai bine propria natură. Ba mai mult, ai ocazia să obții perspective noi asupra relațiilor cu ceilalți, dar și asupra propriei personalități.

Există trei calități în astrologie: cardinal, fix și mutabil. Toate sunt modalități unice, prin intermediul cărora fiecare semn reușește să treacă diferit prin viață, își exprimă energia sau reacționează în anumite situații.

Aceste calități le regăsim încă din Grecia Antică, din scrierile lui Ptolemeu. Reprezintă o bază a astrologiei și un limbaj simbolic care are sens, prin contribuția clară la interpretările diagramelor. Practic, calitatea unui semn zodiacal este modul său de operare. Un semn începe în cardinal, se stabilește în fix și este deschis pentru schimbare în intervale de timp mutabile.

De pildă, dacă ai organiza o cină, semnele cardinale ar fi cele care stabilesc data, trimit invitații, organizează lista de invitați și aleg meniul. Semnele fixe ar fi cei care cumpără, gătesc mâncarea și pun masa. Semnele mutabile ar fi cele care adună totul la sfârșit, făcând retușurile finale și asigurându-se că peisajul mesei este potrivit. 

Semne mutabile: Gemeni, Fecioară, Săgetător şi Peşti

După cum probabil ai ghicit, ținând cont de informațiile furnizate până acum in articolele noastre, semnele mutabile reprezintă sfârșitul fiecărui sezon. Un plan poate fi creat printr-un semn cardinal, construit printr-un semn fix și apoi perfecționat cu un ochi atent de un semn mutabil. Mai bătrâni și mai înțelepți, ei știau că toate lucrurile trebuie să se încheie și rolul lor este să-i pregătească pe toți pentru schimbarea anotimpurilor.

Fie că aceste finaluri sunt bune sau rele, semnele mutabile au puterea de a impune o întorsătură inteligentă și pozitivă oricărei situații, aducând-o la o concluzie solidă. Deseori denumite „cameleonii” calităţilor, aceste semne sunt cele mai flexibile și adaptabile dintre cele trei categorii. 

Semnele mutabile sunt flexibile, adaptabile și neliniștite, mereu în mișcare şi în căutare de schimbări. Sunt capabile să vadă viața din mai multe perspective, iar acest lucru îi transformă în foarte buni comunicatori. Dat fiind faptul că ele reprezintă defalcarea înainte de începerea sezonului următor, trebuie să spunem că există o notă de haos în natura lor.

Vezi și: Ce trebuie să știi despre semnele fixe în astrologie?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel