Semnificaţia zodiilor în Biblie

astrosens Team | Dată: 12 oct, 16:20 | Categorie: Diverse
 (sursa foto: Pixabay)
(sursa foto: Pixabay)

Dacă eşti nou în astrologie, te poate surprinde că arta previziunii astrologice, studierea trăsăturilor de personalitate bazate pe data nașterii și ora (adică horoscopul) a venit înainte de Biblie.

Cei trei magi menționați în descoperirea copilului Hristos sunt un punct de referință ușor pentru oamenii care sunt familiarizați atât cu astrologia, cât și cu Biblia.

Nu erau doar magi, ci privitori de stele care erau bine învăţaţi în astrologie și foloseau „steaua” ce prevestea nașterea lui Hristos pentru a-i găsi locația exactă.

În astrologie, fiecare semn zodiacal are constelația sa, o culoare specială și o plantă.

Au adus aur, pentru a simboliza puterea regatului, și este, de asemenea, culoarea zodiei Gemeni (reprezentând trecutul și viitorul).

Ei au adus tămâie, care simbolizează capul lui Dumnezeu. Și au adus, de asemenea, ulei, numit smirnă, ca daruri pentru copilul Hristos.

Oamenii care citesc Biblia ar putea începe să observe asemănări și să se întrebe dacă plasările planetei, aspectele din diagrama unei persoane, eclipsele și fazele lunare pot prezice cu adevărat viitorul.

Cum se leagă Biblia de ocultism? Este Dumnezeu legat de zodiac sau scriitorii au fost influențați de simbolismul horoscopului și l-au folosit ca metaforă în scripturi?

O scurtă istorie a astrologiei

Zodiacul a fost creat în jurul anului 1000 î.Hr. în perioada neobabiloniană.

În astrologie, fiecare semn zodiacal este asociat cu un anotimp din viață, iar aceste anotimpuri sunt urmate de plasarea stelelor în emisferă.

Fiecare horoscop (sau sferă de timp) împarte amplasarea constelațiilor în 12 secțiuni inegale.

În vremurile străvechi, oamenii credeau că Pământul este centrul universului.

Prin urmare, totul se învârtea în jurul Pământului, nu al Soarelui.

Știm acum că Pământul se mișcă în jurul Soarelui și Soarele este centrul sistemului nostru solar.

Deci, împărțim anotimpurile prin plasarea Soarelui.

Astrologia a devenit o călătorie sufletească

Mai târziu, astronomul grec Ptolemeu a raționalizat că zodiacul prezice calea pe care o vor avea viețile noastre.

Cu aceste cunoștințe a făcut 12 semne astrologice; Fecioară, Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești, Berbec, Taur, Gemeni, Rac și Leu. El a numit aceste predicții 'horoscop' care înseamnă „ora nașterii”.

Biblia face aluzie la astrologie în scripturi

Prima carte Biblică, scrisă de Moise, începe să informeze cititorii despre cum a început lumea și despre creatorul stelelor. De asemenea, descrie care este scopul lor. Interesant este că, din nou, sunt destinate să marcheze anotimpurile.

Biblia spune că stelele și anotimpurile pot fi folosite ca semne

Geneza 1:14

Și Dumnezeu a spus: Să fie lumini în întinderea cerurilor pentru a separa ziua de noapte. Și să fie semne și pentru anotimpuri, și pentru zile și ani (ESV)

Biblia spune că poţi afla despre Dumnezeu prin studierea stelelor

Isaia 40:26

Ridică-ți ochii și privește spre ceruri: Cine a creat toate acestea? Cel care scoate stelele una câte una şi le cheamă pe fiecare pe nume.

Datorită marii sale puteri, niciuna nu lipsește (NIV)

Există diferite moduri de a spune același lucru. Astrologia îi ajută pe oameni să-și studieze provocările vieții pentru a oferi îndrumări.

Biblia recomandă și căutarea răspunsurilor, dar în loc să spună „călătorie” sau „iluminare” folosește termenul „mântuire” de păcat (săvârșirea unei erori care te separă de a ști cine este Dumnezeu).

Biblia susține urmărirea anotimpurilor pentru a-ți găsi mântuirea personală sau, așa cum o numește astrologia, „scopul vieții tale”.

Biblia credea că Dumnezeu este responsabil pentru tot ce există în univers, inclusiv pentru stele. Crezi sau nu, aceste semne spun povestea Evangheliei, așa cum este scrisă în Biblie.

Dacă ai întrebat un astrolog creștin, mulți vor spune că horoscopul a fost menit să ne aducă la mântuire. Astrologia nu este o religie. Este un studiu al sinelui prin învățarea universului și a anotimpurilor astrologice.

Cum te ajută Biblia să înțelegi semnificația fiecărui semn zodiacal?

Iată o scurtă descriere a fiecărui simbol astrologic, conform scripturilor Vechiului și Noului Testament.

Fecioara

Fecioara Maria îl naște pe Iisus Hristos. În astrologie, Fecioara este asociată cu munca, problemele casei a 6-a și sănătatea.

Una dintre constelațiile după care se numește unul dintre semnele zodiacale este Fecioara. Fecioara este numită și Al Zimach, care înseamnă „ramură”.

Iisus în Biblie este „ramura” care dă roade, cunoscută și sub numele de roadele Duhului.

Referințe biblice:

Isaia 11: 1, 2 - Va ieși o lăstare din butucul lui Isai și o ramură din rădăcinile sale va aduce roade. Și Duhul Domnului se va așeza asupra sa, Duhul înțelepciunii și al înțelegerii, Duhul sfatului și puterii, Duhul cunoașterii și frica Domnului

Galateni 5:22, 23 - Dar rodul Duhului este dragostea, bucuria, pacea, răbdarea, bunătatea, bunătatea, credinţa, blândețea, stăpânirea de sine; împotriva acestor lucruri nu există lege

Balanță, figura dreptății

Balanţa simbolizează judecata. În astrologie, Balanța este despre oameni și echilibrează acțiunile luminoase și întunecate.

Infracțiunile terestre sunt judecate pe baza legilor făcute de guverne.

Crimele spirituale, pe care creștinii le numesc păcate, sunt judecate de Dumnezeu. Conform Bibliei, păcatul este o datorie, similară cu karma. Dar, în loc să trebuiască să arzi karma cu un sacrificiu, dezechilibrul a fost plătit de Iisus murind pe cruce.

Numele stelelor înseamnă că a fost achitată o datorie.

Referințe biblice:

Romani 6:23 - pentru că plata păcatului este moartea, iar darul lui Dumnezeu este viața veșnică în Iisus Hristos, Domnul nostru. (YLT)

Matei 7: 2 - Căci cu judecata pe care o vei pronunța vei fi judecat și măsura pe care o folosești, îți va fi măsură. (ESV)

Scorpion

Scorpionul poate fi folosit pentru a descrie partea întunecată a spiritului. Aceste simboluri se leagă de Geneza 3, în care Satana ia forma unui șarpe și se luptă cu Dumnezeu.

Dumnezeu va primi câteva lovituri, dar în cele din urmă, conform Revelației, ultima carte a Bibliei, va învinge Satana.

Referințe biblice:

Geneza 3:15 - Voi pune vrăjmășie între tine și femeie și între descendenții tăi și descendenții ei; El îți va zdrobi capul, iar tu îi vei zdrobi călcâiul (ESV)

Romani 16:20 - Dumnezeul păcii va zdrobi în curând pe Satana sub picioarele tale. Harul Domnului nostru Iisus Hristos să fie cu voi. (ESV)

Săgetător, Arcașul Centaur

Săgetătorul este figura unui centaur, o creatură care este un bărbat de la talie în sus și un cal de la talie în jos. În astrologie, Săgetătorul este asociat cu învățarea, subiecte străine și da, chiar și studii religioase.

Ține întotdeauna arcul și săgeata. În Biblie, Iisus este atât călărețul, cât și calul alb în sine. El aduce mântuirea oamenilor și îl va cuceri pe Satana.

Referințe biblice:

Psalmul 45: 4-5 - În măreția ta, ieși victorios spre cauza adevărului, a blândeții și a dreptății; lasă mâna dreaptă să te învețe fapte minunate! Săgețile tale sunt ascuțite în inima dușmanilor regelui; popoarele cad sub tine. (ESV)

Psalmul 64: 7 - Dar Dumnezeu își trage săgeata asupra lor; sunt răniți brusc. (ESV)

Capricorn, Capra de mare

Capricornul este o creatură care este pe jumătate capră și pe jumătate pește. El este despre muncă și este condus de Saturn în astrologie.

Levitic spune că o capră a fost folosită pentru a ierta păcatele oamenilor. Pentru a obține mântuirea, Biblia spune că o persoană trebuie mai întâi să-și mărturisească faptele greșite. Apoi, Dumnezeu poate lucra pentru ca acea persoană să devină un adept mai bun al învățăturilor sale.

Referințe biblice:

Levitic 9:15 - Apoi a prezentat jertfa poporului și a luat capra jertfei, a ucis-o și a adus-o ca jertfă pentru păcat. (ESV)

Matei 4:19 - Și le-a zis: Urmați-mă și vă voi face pescari. (ESV)

Vărsător, purtătorul de apă

Vărsătorul este simbolul unui om care toarnă apă dintr-o urnă. În Ioan, Iisus spune că oricine crede în El va avea apă spirituală care curge din trupul lor.

În astrologie, el reprezintă prietenii, parteneriate și chiar inovația. Este un pic radical și condus de Uranus, rupe oamenii de vechile moduri de a face lucrurile.

Referințe biblice:

Ioel 2: 28-29 - Și după aceea, voi vărsa Duhul Meu peste tot trupul; fiii tăi și fiicele tale vor proroci, bătrânii tăi vor avea visuri, iar tinerii tăi vor avea viziuni. Chiar și pe slujitorii bărbați și femeile din acele zile voi vărsa Duhul Meu. (ESV)

Isaia 44: 3 - Căci voi turna apă pe pământul însetat și cursuri de apă pe pământul uscat; Îmi voi revărsa Duhul asupra descendenților tăi și binecuvântarea mea pe urmașii tăi. (ESV)

Pești

Figura Peștilor constă din doi pești mari, unul îndreptat către Polul Nord, iar celălalt îndreptat spre Soare.

În Noul Testament, cei doi pești pot reprezenta Biserica și răul. Deși Biserica pare să piardă în fața răului, ea va învinge răul și va triumfa.

Peștii sunt energia psihică a zodiacului și, de asemenea, simbolul căutărilor spirituale.

Referințe biblice:

Matei 4:19 - Și le-a zis: Urmați-mă și vă voi face pescari de oameni. (ESV)

Ioan 21: 6 - El le-a zis: Aruncați plasa pe partea dreaptă a bărcii și veți găsi ceva. Așa că au aruncat și nu au mai putut să-l tragă din cauza cantității de pește. (ESV)

Berbec

Biblic, Berbecul reprezintă Mielul lui Dumnezeu; Iisus. Dacă ai încredere în El, vei ajunge la mântuire, dar dacă nu, vei cădea în rău.

În astrologie, Berbecul este începutul sinelui tău. Aici înveți cine ești.

Referințe biblice:

Efeseni 6: 14-17 - Stai așadar, după ce te-ai legat de centura adevărului și ți-ai îmbrăcat pieptarul dreptății și, ca pantofi pentru picioarele tale, ai îmbrăcat pregătirea dată de Evanghelia păcii. [...] și ia casca mântuirii și sabia Duhului, care este Cuvântul lui Dumnezeu (ESV)

Apocalipsa 19: 7 - ne bucurăm, să ne bucurăm și să-i dăm slava, căci a venit căsătoria Mielului și Mireasa sa s-a pregătit; (ESV)

Taur

Taurul este o figură de bou sau taur. Conține steaua Pleiade, care este de fapt un grup de șapte stele.

70 de tauri au fost sacrificați la sărbătoarea Corturilor. Sărbătoarea Corturilor este simbolică pentru Epoca Corturilor, în care Hristos va veni din nou și va domni timp de 1.000 de ani.

Taurul în astrologie este despre a fi încăpățânat, dar și pentru senzualitate. Taurul este condus de Venus și îl învață pe om despre frumusețea găsită în natură.

Referințe biblice:

Amos 5: 8 - Cel care a făcut Pleiadele și Orionul și transformă întunericul profund în dimineața și întunecă ziua în noapte, care cheamă apele mării și le revarsă pe suprafața pământului, Domnul este al său Nume; (ESV)

Apocalipsa 1:20 - În ceea ce privește misterul celor șapte stele pe care le-ai văzut în mâna mea dreaptă și a celor șapte sfeșnice de aur, cele șapte stele sunt îngerii celor șapte biserici, iar cele șapte sfeșnice sunt cele șapte biserici. (ESV)

Gemenii

Gemenii sunt o imagine a două figuri, una ținând un bâta, iar cealaltă ținând o harpă într-o mână și un arc și săgeată în cealaltă. Aceasta se potrivește cu legătura dintre Isus și Biserică.

O adevărată căsătorie sau legătură ar trebui să apropie un cuplu de Dumnezeu și să-i facă și mai iubitori și mai religioși.

Gemenii sunt despre locurile de plecare și, de asemenea, guvernează comunicarea în astrologie.

Referințe biblice:

Faptele Apostolilor 28:11 - După trei luni am ieșit la mare într-o navă care iernase pe insulă - era o navă alexandrină cu capul figurilor zeilor gemeni Castor și Pollux. (NIV)

Efeseni 5: 31-32 - Prin urmare, un bărbat își va lăsa tatăl și mama și se va ține de soția sa, iar cei doi vor deveni un singur trup. Acest mister este profund și spun că se referă la Hristos și la biserică (ESV)

Rac

Un crab înconjoară și protejează. Aceasta este o metaforă a căsătoriei în care ne permitem să protejăm o persoană sau o familie pe care o iubim.

În astrologie, Racul este despre dragoste nemuritoare și respectul pe care îl are o persoană pentru autoritate.

Referințe biblice:

Psalmul 91: 1 - Cel care locuiește la adăpostul Celui Preaînalt va rămâne în umbra Celui Atotputernic. (ESV)

Geneza 49: 14-15 - Issachar este un măgar puternic, ghemuit între cele două falduri; Și a văzut odihnă că este bun și și-a înclinat umărul să care, și aduce tribut ca slugă (YLT)

Leu

Leul este simbolul tribului lui Iuda, conducătorul este la picioarele leului. Steaua Regulus se află la poalele Leului și înseamnă micul rege. Leul reprezintă nașterea lui Isus.

În astrologie, Leul este curaj.

Referințe biblice:

Geneza 49: 9-10 - Iuda este un pui de leu; de la pradă, fiule, ai urcat. S-a oprit; s-a ghemuit ca un leu și ca o leoaică; cine îndrăznește să-l trezească?

Sceptrul nu se va îndepărta de la Iuda și nici toiagul domnitorului dintre picioarele sale, până nu îi va veni tributul; și pentru el va fi ascultarea popoarelor. (ESV)

Psalmul 91:13 - Vei călca pe leu și pe cenușă; tânărul leu și șarpele pe care îi vei călca sub picioare. (ESV)

sursa: yourtango.com

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite