Sfaturi duhovnicești. Cum ne ferim de farmece și cum pot fi dezlegate?

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Spiritualitate
Sursa foto: pagina de Facebook a parintelui Constantin
Sursa foto: pagina de Facebook a parintelui Constantin

Preotul Iordăchescu Constantin a discutat, pe canalul său de YouTube, despre farmece. Iată ce trebuie să știm despre ele și cum să ne ferim.

În primul rând, ce sunt farmecele? Acestea sunt considerate niște practici diavolești, care sunt făcute pentru a controla evenimente sau oameni. De asemenea, farmecele se folosesc în diverse scopuri. Se utilizează pentru atragerea dragostei, pentru vindecarea bolilor sau pentru întoarcerea unui partener. 

Totuși, ce părere au preoții despre aceste farmece?

Iată ce spune preotul Iordăchescu Constantin!

Acesta a fost întrebat de către o persoană următorul lucru: "Părinte, cum pot dezlega farmece? Știm clar că, așa cum există bine, există și rău. Doamne ajută!”

Părintele a replicat: "Ei bine, daca aveți farmece, atunci trebuie să mergeți la preotul duhovnic, să vă spovediți, ori să îi solicitați să vină acasă, să facă o sfeștanie. Se vor folosi moliftele pentru farmece. Dar dacă ați găsit farmece în casă, din câte am citit la părintele Ilarion Argatul, trebuie să stropiți acel obiect pe care l-ați găsit, cu agheasmă, luați niște mănuși în mâini, îi dați foc și cenușa ar trebui aruncată pe o apă curgătoare.

Apoi, trebuie curățită casa și făcută această slujbă. 

Care este principiul? Dacă ți s-au descoperit farmece, ai făcut sfeștanie și rânduiala de moliftă pentru farmece, trebuie să știi și cum lucrează vrăjitorul.

Acesta trimite niște demoni la persoana în cauză, căreia vrea să îi facă rău. Iar demonii când ajung, dacă dau de Hristos și de harul lui, nu mai pot să își facă treaba. Deci demonii se întorc la vrăjitor și îl chinuie pe el. 

Este un sfânt al nostru, Sfântul Ciprian, care a și scris niște molifte pentru farmece. Acesta ne învață să îi fim credincioși lui Hristos, ca să putem să ne dezlegăm de farmece. 

Sunt cazuri triste, pentru că vrăjile se prind de oamenii care nu îl au pe Hristos. Sau de cei care trăiesc în păcat. De aceea, trebuie să ne spovedim regulat. Haina sufletului trebuie spălată des. Rugăciunea contează la fel de mult. Și sufletul necesită hrană consistentă, deci rugăciune smerită, conform tainelor Bisericii. Participați mai des la Sfânta Liturghie.

Căutați-l pe Dumnezeu, nu doar la modul formal.”

Îți recomandăm să citești și: Vrajă de dragoste "Borcanul cu miere". Îndulceşte-ţi legătura romantică!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel