Solstiţiul de iarnă, 21 decembrie 2021. Daniela Simulescu prezintă ASTROGRAMA momentului!

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Recomandari
Horoscop zilnic 24 decembrie. Al treilea careu Saturn-Uranus. Daniela Simulescu aduce previziunile zilei - VIDEO
Horoscop zilnic 24 decembrie. Al treilea careu Saturn-Uranus. Daniela Simulescu aduce previziunile zilei - VIDEO

Discutăm despre un subiect important la nivel naţional: Solstiţiul de iarnă, care are loc pe 21 decembrie, ora 17:58.

O mică precizare: atunci când realizez o emisiune despre aceste evenimente cum ar fi solstiţiul, echinocţiul, eu le fac pentru ţară, la nivelul comunităţii. Adică analizez astrograma solstiţiului pentru ţara în care trăim şi ofer nişte direcţii, să spunem aşa, cam ce ne arată aceste planete că se va întâmpla până la intrarea Soarelui în Berbec, de la sfârşitul lunii martie, adică până la echinocţiul de primăvară.

Ce presupune solstiţiul de iarnă?

Începe iarna din punct de vedere astrologic. Soarele iese din Săgetător şi intră în Capricorn.

Bineînţeles, momentul respectiv are o astrogramă. Calculăm data de 21 decembrie 20921, ora 17:58, Bucureşti şi ne rezultă o astrogramă, aş putea spune.

Soarele este în Capricorn, avem de-a face cu un nativ Capricorn. Ascendentul astrogramei este în Rac. Unde este guvernatorul ascendentului, şeful astrogramei? Luna este în Rac, în casa I. Ce înseamnă asta? Înseamnă că nu o să renunţăm la nimic până în martie la anul. Efectiv ţinem cu dinţii de tot confortul nostru. Nu am face nicio schimbare care să ne ajute pe termen lung. Nu suntem dispuşi.

Cu o Lună atât de puternică în casa I, capătă dublă putere, ceea ce înseamnă că filonul nostru naţional, raportat la orice situaţie, e foarte puternic. Nu o să vrem să schimbăm nimic. Vom rămâne aici. Nu vom risca.

Pe de altă parte, avem nevoie de siguranţă pentru că Luna în Rac ne cere siguranţa zilei de mâine.

Un lucru mai este de menţionat. Această Lună mai face opoziţie cu Venus şi cu Pluto din casa a 7-a a momentului. Ca să nu mai spun că trecerea Soarelui se petrece în casa a 6-a, casa muncii, a sănătăţii, a condiţiilor sociale, a sistemului social. Este cel mai important domeniu. Nu vorbesc de sănătate neapărat privind pandemia. Soarele în casa a 6-a vorbeşte de sănătatea la locul de muncă, vorbeşte despre burn-out, vorbeşte despre probleme de sănătate apărute în urma condiţiilor de muncă. Vorbim şi de sănătate fizică, şi de sănătatea mintală. 

La anul, sănătatea mintală va fi pe primul loc. Unele ţări s-au gândit deja la asta, noi nu o să vrem să ne gândim pentru că Luna în Rac în casa I a acestui moment ne face să credem că ce e în jur e normal. Nu prea e aşa.

Conjuncţia Venus - Pluto

În casa a 7-a a momentului avem conjuncţia dintre Venus retrogradă şi Pluto. Casa a7-a, casa relaţiilor, a alianţelor, a parteneriatelor. Noi avem un parteneriat destul de puternic în ţară pe plan politic. Atunci când vorbim de Venus retrogradă, vorbim de multe ajustări, negocieri, renegocieri. Dar nu se va rupe atât de uşor, nu se va rupe mare lucru pentru că Venus e lângă Pluto. Şi da, ne chinuim, suntem invidioşi, posesivi, încăpăţânaţi, rigizi, pasionali, nu renunţă nimeni la partea lui, nu vrea nimeni un compromis, dar tot rămânem acolo. 

Oarecum, noi o să ne uităm în jurul nostru la ce se întâmplă şi suntem conectaţi la ce se întâmplă dar nici noi nu vom şti ce decizie să luăm.

Când vorbim de Venus retrogradă, vorbim de bani şi de negocieri. Vor fi negocieri dure în zona financiară. Dar atunci când avem Soarele în casa a 6-a, senzaţia noastră e că sistemul social capătă o oarecare importanţă. Se vor lua decizii, doar că nu vom profita de aceste decizii cum ne-am fi gândit noi, fie că vorbim de pensii, salarii.

Vom auzi de inflaţie, dar nu doar de inflaţie. Această astrogramă are Saturn pe cuspida casei 8. Adică putem auzi că se iau decizii, că nu se taie, că nu se bagă taxe noi, dar toate ajutoarele care ni se promit, nu sunt. Sunt doar o senzaţie. Luna în casa I spune doar "vă susţinem, vă menţinem confortul". Dar cu Saturn pe cuspida casei 8 noi nu avem acces la adevăratele efecte ale acestor resurse. Deci, Saturn acolo ne blochează accesul la resurse, la fonduri. Cu Saturn pe casa a 8-a apar alte mecanisme prin care să ne înfrâneze zona financiară. 

Atenţie la credite, fonduri de pensii

Cu Saturn pe cuspida casei 8, situaţia legată de creditare, de impozite se va schimba serios şi vom simţi o presiune, o frustrare, că orice am face, nu iese mai mult. 

Sănătatea, munca, pensiile, sistemul social - se vor discuta anumite schimbări. Spuneţi că este acest PNRR de care tot se discută. Da, se va discuta, dar vor fi aşa nişte negocieri dure, dar mai degrabă dure pentru cine câştigă între ei. Noi, cu Soarele în casa a 6-a, nu o să simţim mare lucru. Pe o parte pare minunat, dar pe de altă parte, cu Saturn, pe cuspida casei 8, ne spune "nu putem să negociem că vom creşte preţurile, nu putem să negociem partea de energie sau alte iniţiative legislative în zona financiară".

Adică orice ban implicat în ţara asta până la echinocţiul de primăvară, se va multiplica. Dar noi nu primim mai mult din banul respectiv. Pentru orice leu pe care îl primiţi la anul, mai ales din zona socială, pensii, salarii, ei vor face mulţi bani din leul respectiv.

V-aş recomanda ca, până la echinocţiul de primăvară, cu Saturn pe cuspida 8, să aveţi mare grijă la împrumuturile pe care le faceţi, ce condiţii sunt acolo, pe cât timp le faceţi pentru că, vorbim de Saturn, sunt pe termen lung şi să priviţi lucrurile serios. Cu Saturn pe cuspida casei 8, nu vă împrumutaţi mai mult decât este cazul. Dacă ştiţi că aveţi nevoie de 2 lei să vă luaţi o casă, nu vă luaţi 3 lei, ca să mai aveţi de cheltuială pentru că vor atârna mult. Acum, senzaţia este că veţi scăpa repede de datorie, dar nu veţi scăpa. O să fie foarte greu.

Condiţionări

Un lucru bun în această astrogramă este că Jupiter este pe cuspida casei 9, casa 9 are legătură şi cu străinătatea, mai degrabă la nivel de iniţiative legislative. Probabil că toate negocierile care au fost duse pentru bani europeni au fost destul de dure, iar Jupiter în Vărsător nu permite spaţiu de negociere sau de renegociere. Ba mai mult, cu Jupiter pe cuspida casei 9 vor veni nişte condiţionări pe care noi nu le ştim deocamdată. Dar până la echinocţiul de primăvară voim auzi: "da, veţi primii banii ăştia, dar trebuie să faceţi asta, trebuie să mai munciţi aici". Şi să vedeţi apoi conjuncţia Venus - Pluto din casa a 7-a a momentului, toate negocierile dure care se vor duce. Dar cum să vă spun, se vor duce negocieri doar de dragul negocierilor. E vorba de orgolii, de frustrări imense, de putere. Când vorbim de o conjuncţie Venus - Pluto în Capricorn e vorba despre putere, de cine vrea să organizeze, de cine vrea să conducă, de cine vrea să aibă mâna forte. Despre asta este vorba, cel puţin până la echinocţiul de primăvară.

Educaţie

Uitându-mă în această astrogramă, Marte este în casa a 5-a, foarte aproape în Nodul Sud în Săgetător. Să ştiţi că în educaţie vor fi probleme serioase. Ne vom da seama de greşelile pe care le-am făcut poate în ultimii ani, ne vom da seama de optimismul exagerat, că va fi totul bine. Sistemul de învăţământ, noile reforme, cu Marte pe Nodul Sud, între noi fie vorba, s-ar putea să apară neînţelegeri, petiţii, părinţi nemulţumiţi, poate se creează un consiliu, o organizaţie, o asociaţie care să susţină mai mult drepturile copiilor. 

Se vor încerca tot felul de iniţiative pentru zona de creştere a natalităţii, dar cu Marte pe Nodul Sud în Săgetător, nu am mari aşteptări. Vor fi discuţii, clar. Vor fi poate acuze, săgeţi. 

Sănătate

Cert este că, dacă e să ne uităm atent la această hartă, vorbim, bineînţeles de Soarele în casa a 6-a, adică sănătatea, mâncarea, ce punem pe masă.

Acum, să ne raportăm şi puţin personal, ca român în această ţară. Să vă faceţi analizele. Nu vorbesc doar despre pandemie. E nevoie, pentru că anul viitor avem Jupiter-Neptun în Peşti. Să vă faceţi analizele uzuale, să verificaţi ceea ce mâncaţi, poate găsiţi o soluţie să mâncaţi mult mai sănătos, dacă se poate. 

Legat de condiţiile de lucru, Soarele nu are aici un aspect atât neplăcut. Încă mai menţine un sextil cu Jupiter. Puteţi schimba locul de muncă până în primăvară, dacă vă doriţi, puteţi să trataţi altfel stilul de viaţă, să îl vedeţi diferit.

Economii, asigurări

Cu Soarele în casa a 6-a, va fi nevoie să ne gândim la pensie. Cei care sunt la pensie, ştiu care e treaba. Dar cei care nu sunt la pensie, veţi vedea că, anul viitor, cel puţin până în primăvară, cu Saturn pe cuspida casei 8 şi cu acest soare în casa a 6-a, vorbim de pensii, de pensiile de la stat, de pensiile private. Vom încerca să ne facem bătrâneţea liniştită. Vom fi mult mai preocupaţi. Nu mai aşteptăm că vine statul şi ne dă.

Discuţiile vor fi foarte crescute în zona aceasta, mai ales că şi Mercur e în casa a 6-a. Mercur face şi un trigon cu Uranus. Ne ajută. Vedem lucrurile diferit faţă de viitorul nostru. O să începem să ne interesăm câţi bani am cotizat, unde pot să pun nişte bani, ca să îi am când ajung la bătrâneţe sau în caz de boală. Vom fi curioşi de asigurările sociale, de casă, de sănătate. E un subiect important, mai ales cu Saturn pe cuspida casei 8. Pentru că ne face să ne dăm seama că acolo nu o să avem control la un moment dat şi că trebuie să avem o bază, o siguranţă, nişte bani undeva de care să nu ne atingem.

Gândiţi-vă, cel puţin până în primăvară. Aveţi şansa şi de acum încolo să puneţi pe hârtie pe ce vă puteţi baza în funcţie de anii munciţi, de câţi ani aţi cotizat, de pilonul II. Verificaţi-vă fondurile de pensii din Pilonul II. Căutaţi la ce bancă sunteţi, câţi bani aveţi acolo. Învăţaţi să negociaţi până în martie.

Străinătate

Deci, o dată, aveţi grijă cum vă negociaţi condiţiile când vă faceţi un credit. Doi: să vă gândiţi bine la pensie.

Chiar dacă acum au crescut pensii, salarii, nu prea se vor vedea aceste creşteri, din păcate. Va trebui să învăţăm să ne gestionăm singuri situaţia financiară. De fapt, cu Saturn pe cuspida casei 8, nu o să ne bucurăm deloc de ce ni se dă. Din contră, s-ar putea să rămânem chiar dezamăgiţi.

Deci, vă gândiţi la pensie, la asigurările sociale şi la sănătate. Vedeţi că şi asigurările de sănătate vor ajunge într-o altă zonă până în martie 2022.

Cu Jupiter pe cuspida 9, vor dori foarte mulţi să plece din ţară.

Vezi aici emisiunea completă despre solstiţiul de iarnă, prezentat de Daniela Simulescu:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel