Pe 5 iunie, SpaceX are în plan al patrulea test de zbor al rachetei Starship

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Actualitate
freepik.com
freepik.com

SpaceX a realizat numeroase premiere în industria spațială, cum ar fi lansarea și recuperarea cu succes a unei rachete reutilizabile, Falcon 9.

SpaceX, fondată de Elon Musk în 2002, este o companie americană aerospațială și de servicii de transport spațial cu sediul în Hawthorne, California. Misiunea sa este de a reduce costurile călătoriilor spațiale și de a face posibilă colonizarea altor planete, în special Marte.

Compania dezvoltă, de asemenea, Starship, o rachetă concepută pentru a transporta mari cantități de marfă și pasageri pe orbita Pământului și dincolo de aceasta. Starship este esențială pentru obiectivul ambițios al SpaceX de a stabili o prezență umană permanentă pe Marte.

SpaceX intenţionează să efectueze cel de-al patrulea zbor test al rachetei sale gigantice Starship în data de 5 iunie, cu condiţia obţinerii aprobării din partea autorităţilor de reglementare, potrivit companiei americane, relatează Xinhua.

SpaceX a efectuat cel de-al treilea zbor test al rachetei Starship în luna martie, dar compania a pierdut comunicarea cu vehiculul spaţial înainte ca acesta să ajungă la locul planificat pentru amerizare în Oceanul Indian.

Compania americană a declarat că cel de-al treilea zbor test a realizat deja câţiva paşi foarte importanţi spre un viitor marcat de rachete care pot fi reutilizabile într-un mod rapid şi fiabil.

Uimitor! Un nou mic satelit al NASA va ajuta la îmbunătăţirea previziunilor privind schimbările climatice

În cadrul acelui test au fost realizate mai multe premiere interesante, inclusiv prima reintrare a rachetei Starship în atmosferă după un zbor în spaţiu, prima deschidere şi închidere în spaţiu a trapei pentru eliberarea încărcăturii utile şi o demonstraţie reuşită de transfer de combustibil în timpul zborului.

Cel de-al patrulea zbor test se va concentra pe obiective care variază de la atingerea orbitei planificate şi până la demonstrarea capacităţii de revenire pe Terra şi de reutilizare a capsulei Starship şi a lansatorului Super Heavy, a precizat SpaceX.

Obiectivele principale vor fi executarea unei lansări terestre şi a unei amerizări controlate în Golful Mexic pentru propulsorul Super Heavy şi realizarea unei reveniri controlate în atmosferă pentru capsula Starship.

Zborul 4 va avea o traiectorie similară cu cea a precedentului zbor de testare, capsula Starship urmând să amerizeze în Oceanul Indian.

Capsula spaţială Starship şi lansatorul Super Heavy construite de SpaceX, denumite colectiv Starship, reprezintă un sistem de transport complet reutilizabil, conceput pentru a transporta atât un echipaj uman, cât şi o încărcătură utilă pe orbita Pământului, pe Lună, pe planeta Marte şi chiar mai departe în Univers.

Sursa: AGERPRES (AS - autor: Florin Bădescu, editor: Mariana Ionescu)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel