Staţiunile de schi din Bulgaria sunt pregătite pentru sezonul turistic de iarnă

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Stiri
Staţiunile de schi din Bulgaria sunt pregătite pentru sezonul turistic de iarnă / Foto: Pixabay
Staţiunile de schi din Bulgaria sunt pregătite pentru sezonul turistic de iarnă / Foto: Pixabay

Staţiunile de schi din Bulgaria sunt pregătite pentru sezonul turistic de iarnă, dar afectate de probleme vechi.

Principalele staţiuni de schi din Bulgaria sunt pregătite pentru sezonul turistic de iarnă, transmite Agerpres. Totuși, problemele unor staţiuni sunt aceleaşi ca şi anul trecut, în timp ce altele se confruntă cu aceleaşi dificultăţi de 30 de ani, care sunt în mare parte legate de dezvoltarea infrastructurii de schi, informează BTA.

Situaţia descrisă mai sus împiedică Bulgaria să devină o destinaţie turistică de iarnă competitivă în rândul turiştilor din Europa de Vest. Acest lucru necesită modificarea mai multor legi, dintre care unele au fost pregătite, iar altele sunt încă în curs de elaborare, a reieşit dintr-o discuţie purtată la Comisia parlamentară pentru turism şi intitulată "Pregătirea pentru sezonul turistic de iarnă 2023-2024 - Perspective şi provocări".

La discuţie au participat reprezentanţi ai autorităţilor legislative, executive şi locale, precum şi ai mediului de afaceri.

Yan Kalchev, directorul general al Vitosha Ski JSC, a declarat că, în ultimii douăzeci de ani, comunitatea din zonă a aşteptat ca o serie de legi şi concepte să fie schimbate, deoarece există o lipsă de viziune pentru dezvoltarea viitoare a muntelui.

Bulgaria se așteaptă să aibă mulți turiști



Staţiunea de iarnă Bansko este pregătită pentru sezonul de iarnă cu instalaţii deja pregătite, care au fost supuse unei întreţineri preventive, iar tunurile de zăpadă sunt, de asemenea, pregătite, a declarat Maya Hristoskova, director executiv al Yulen AD. "Ne aşteptăm la o mulţime de turişti datorită etapelor de Cupă Mondială din februarie", a adăugat ea. Maya Hristoskova a ridicat problema unui al doilea telescaun din cauza timpului de aşteptare uriaş pentru cel actual. Aşteptarea timp de trei sau patru ore, la temperaturi scăzute, este inacceptabilă pentru turişti, a adăugat ea.

De aproximativ douăzeci de ani nu s-au mai construit telescaune noi, ceea ce înseamnă că există ceva fundamental în neregulă, a declarat noul primar ales al oraşului Bansko, Stoycho Banenski. El a spus că locuitorii din Bansko sunt împotriva construirii mai multor hoteluri, dar doresc infrastructură, ceea ce necesită schimbări legislative. Odată ce acestea vor avea loc, primul nou telescaun va putea fi construit în trei ani, a adăugat Stoycho Banenski.

Sezonul de schi ar putea începe mai devreme în acest an



Marian Belyakov, directorul general al Pamporovo AD, a declarat că în acest an există indicii că sezonul va începe puţin mai devreme şi că, cel mai probabil, acesta va începe sâmbătă sau duminică, odată cu producţia de zăpadă artificială. Marian Belyakov a evidenţiat necesitatea construirii de noi instalaţii de telescaun, subliniind că este nevoie de o înlesnire a procesului ce vizează construcţia acestor instalaţii.

Mariela Modeva, consilier al ministrului Turismului, a declarat că a existat un aflux de turişti din Israel pentru sezonul de iarnă din cauza războiului, adăugând că "rezervările din ţările vecine merg bine, aeroporturile dau informaţii despre zboruri din Germania şi Italia şi lucrăm cu ţările scandinave pentru a aduce înapoi şi turiştii din aceste ţări".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel