Stelele fixe: mitologie, putere, succes. Semnificaţia şi rolul lor în astrologie

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Recomandari
Stelele fixe: mitologie, putere, succes. Semnificaţia şi rolul lor în astrologie (sursa foto: Pixabay)
Stelele fixe: mitologie, putere, succes. Semnificaţia şi rolul lor în astrologie (sursa foto: Pixabay)

Magia și semnificația stelelor fixe canalizează înțelepciunea străveche în harta ta natală pentru succes și proeminență sporită. Află tot ce trebuie să ştii despre detaliile mici, dar importante din harta ta natală şi cum te ajută la crearea 'portretului astral' complet.

Cele trei tipuri de zodiac

Componentele fundamentale care alcătuiesc un horoscop sau o hartă natală includ semnele zodiacale, planetele și casele. Semnele zodiacului în astrologia occidentală se bazează pe relația sezonieră a Soarelui cu Pământul. Prima zi de primăvară (toamnă în emisfera sudică) este prima zi a Berbecului, iar cerul este apoi împărțit în 12 segmente egale sau semne zodiacale ale căii aparente a Soarelui în jurul Pământului. Acesta este mai formal numit Zodiacul Tropic, deoarece este legat de anotimpuri.

Dar există un alt zodiac, care se bazează pe împărțirea cerului în douăsprezece segmente egale începând cu prima stea a Berbecului. Acesta se numește Zodiacul Sideral (pe baza stelelor) și este folosit în primul rând de astrologia indiană (vedică) și de astrologii siderali de Vest și a fost zodiacul folosit de strămoșii noștri babilonieni.

La formarea astrologiei occidentale, zodiile tropicale și siderale au coincis. În prima zi de primăvară, prima stea a Berbecului a răsărit odată cu Soarele. De-a lungul timpului, din cauza modului în care se mişcă Pământul, cele două zodii s-au separat, astfel încât acum se află la aproximativ 24 de grade distanţă. Pentru a-ţi face o idee despre cât spațiu este, o lună plină are o lățime de aproximativ o jumătate de grad.

„Anumite stele fixe strălucitoare, atunci când sunt combinate cu oricare dintre planetele sau unghiurile lor natale, cum ar fi Ascendentul și  Mijlocul Cerului (Medium Coeli, sau, mai scurt, MC), produc o creștere semnificativă a staturii”, potrivit wellbeing.com.au.

Cu toate acestea, există un al treilea zodiac, un Zodiac Constelațional. Acest zodiac este alcătuit din constelațiile reale de pe cer, care sunt de dimensiuni diferite și uneori se suprapun. Berbecul este o constelație minusculă în comparație cu constelațiile Fecioarei sau Peștilor, care sunt gigantice. În zodiacul constelațional suntem în domeniul stelelor fixe.

Stelele fixe şi rolul în astrologie

Le numim stele fixe pentru că astrologii din Grecia Antică au numit planetele 'stele rătăcitoare'. Câmpurile înstelate prin care 'rătăceau' planetele păreau a fi 'fixate' pe o sferă rotativă, pe cerul nopții. De exemplu, constelația Crucea Sudului se mișcă pe cer, dar stelele care alcătuiesc crucea par să rămână în relație fixă ​​unele cu altele. (Spun „par” pentru că stelele fixe se mișcă puțin în timp, dar nimic care să fie cu adevărat vizibil cu ochiul liber pe parcursul uneia sau mai multor vieți). Stelele fixe au o istorie lungă în astrologie și există trei moduri diferite de a le aplica la harta natală.

1. Metoda astrologică

Această metodă are cea mai lungă istorie, fiind folosită încă de la înfiinţarea astrologiei occidentale. Este folosită de aproximativ 2000 de ani. Există mai multe metode astrologice pentru utilizarea stelelor fixe în harta natală.

Vivian Robson, W J Tucker și Diana K Rosenberg sunt trei astrologi din secolul al XX-lea care au publicat cărți despre utilizarea stelelor în harta natală. Dar pentru acest articol vă voi duce înapoi la începutul tradiției astrologice și ne vom uita la vechiul astrolog Anonymous din 379 E.N. Manualul său a supraviețuit timpurilor, dar pagina de titlu lipsește. Să-i spunem Anon379.

Trăind la Roma și scriind în 379 e.n., Anon379 a observat că uneori viața unei persoane ar transcende ceea ce era indicat de harta natală. În efortul său de a înțelege cum și de ce, el a observat că anumite stele fixe strălucitoare, atunci când sunt combinate cu oricare dintre planetele sau unghiurile lor natale, cum ar fi Ascendentul și Medium Coeli (Midheaven/MC), au produs o creștere semnificativă a staturii.

Anon379 a declarat în mod specific că urma să scrie doar despre acele stele fixe pe care le-a putut observa pe el însuși în topurile clienților săi. El a observat și a delimitat douăzeci și opt de stele. Dacă ai o copie a hărții natale, păstreaz-o la îndemână pentru a te ajuta să urmezi pașii de mai jos. Dacă nu ai ora nașterii, poți să-ți cauți pozițiile planetare pentru ziua în care te-ai născut.

2. Metoda vizuală: Utilizarea imaginilor din cer

O altă metodă de a conecta stelele fixe la harta natală este prin astrologia vizuală. Pur și simplu te uiți la pozițiile planetelor când te-ai născut și observi unde se încadrează ele în constelații. O modalitate ușoară de a face acest lucru este să descărcați o aplicație astronomică pe smartphone sau pe computer. Există multe opțiuni reduse și fără costuri pentru aceasta. Asigură-te că activezi liniile constelațiilor, astfel încât ecranul să arate figurile sau formele și imaginile diferitelor constelații. Setează data (și locul) la ziua de naștere/locul de naştere. Acum vezi unde cad planetele în constelații.

Este Venus între 'ghearele' Scorpionului? Dacă da, poate de aceea ai tendința de a fi nervos în legătură cu chestiunile amoroase. Poate că trebuie să te gândești să fii mai asertiv și mai direct. Marte în harta ta este aproape de 'capul' Taurului? Poate că acesta este un semn că trebuie să 'prindeți taurul de coarne'.

Această practică este o modalitate distractivă de a contempla aranjamentele simbolice ale planetelor tale în imaginile constelațiilor. Ia o listă de cuvinte cheie planetare și zodiacale și realizează propriul program de auto-explorare.

3. Metoda mitologică: Povești cu stele

Astrologii vor folosi, de asemenea, miturile anumitor stele sau reputația lor și vor atrage asta în sensul unei planete. Dacă una dintre planetele tale este aproape de o anumită stea, caută semnificația și mitul acelei stele fixe și combină asta cu înțelegerea ta asupra planetelor tale natale. Există resurse online abundente pentru a te ajuta în acest sens.

Dacă Soarele este aproape de o stea fixă în harta ta natală, verifică mitul/povestea despre acea stea și vezi dacă îți îţi aduce un plus de informaţie despre semnul tău solar, despre casa pe care o guvernează și despre casa în care este plasată. Această stea ți-ar putea influența personalitatea, sau s-ar putea să întâlnești mitologia stelei fixe în casa condusă de Leu. Povestea îţi poate oferi un indiciu despre cum să-i maximizezi potenţialul. Poți face asta cu toate planetele tale, deși nu toate planetele pot fi aproape de stele. Dacă știi detaliile hărții tale natale, orice stea fixă ​​de lângă Ascendent sau MC poate fi deosebit de importantă în viața ta.

Cum citeşti stelele fixe folosind metoda astrologică

Anon379 a dat mai multe reguli pentru interpretarea acestor stele într-o diagramă:

1. Când o planetă este în același semn cu oricare dintre cele 28 de stele strălucitoare, ele se amestecă. Gândeşte-te că adăugi condimente la un fel de mâncare, este ca un amestec de arome. Ia în considerare indicația stelei ca o influenţă uşoară asupra acelei planete.

2. Când o stea fixă ​​este conjunctă cu Ascendentul sau MC, aceasta indică noroc la o vârstă fragedă. Atunci când este asociat cu Descendentul (punctul opus ascendentului), prosperitatea vine în jurul vârstei mijlocii sau prin căsătorie.

Când este asociat cu Imum Coeli (IC), plasat vizavi de MC, Anon379 spune că „noroc mare va veni la bătrânețe”. În plus, dacă una dintre aceste stele se află în Ascendent, „viața va fi glorioasă, practică, orientată spre conducere, ocupată cu multe activități și bogată în resurse”.

3. Caută longitudinea zodiacală și latitudinea cerească a lunii tale. Longitudinea zodiacală a lunii tale este pur și simplu gradul lunii tale în semnul său din harta ta. Latitudinea lunii tale se referă la distanța lunii la nord sau la sud de ecliptică. Dacă luna se potrivește cu oricare dintre stele strălucitoare, în special prin plasarea semnelor sale, Anon379 spune că „o viață generată într-un astfel de moment va fi strălucitoare, notabilă și ușor de traversat”.

4. Stelele strălucitoare sunt împărțite în nouă categorii, fiecare descrisă ca o amestecare a două planete. Voi intra în detaliu cu explicarea grupului Venus/Mercur, ca exemplu, și apoi voi oferi o prezentare generală pentru celelalte opt.

Dacă înțelegi deja natura planetelor, atunci poți combina cuvintele cheie ale acestora pentru a găsi un profil de stele.

Grupul de stele Venus-Mercur: Spica, Vega, Formalhaut, Deneb Adige, Alphecca

Conjuncţie Ascendent | Indică o persoană care este „învățată în multe materii, filozofic, creativ, harnic, informat și aproape în întregime autodidact. Viața este ușor de străbătut.” Dacă vă cunoşti cuvintele cheie pentru Venus și Mercur, acesta este exact genul de lucru la care te-ai aștepta.

Conjuncţie Marte | „Implementarea treburilor pragmatice, astfel încât să ne bucurăm de toate lucrurile scrise.” Acest lucru va fi valabil mai ales pentru cei cu ascendent în Berbec, Scorpion, Gemeni sau Fecioară, deoarece acestea sunt semnele guvernate de Marte sau Mercur.

„Când o stea fixă ​​este în conjuncție cu Ascendentul sau MC, aceasta indică noroc la o vârstă fragedă.”

Conjuncție cu Jupiter | „Acest lucru va crește foarte mult norocul”, cu atât mai mult dacă aveți ascendent în Săgetător sau Pești, deoarece acestea sunt cele două zodii guvernate de Jupiter, potrivit astrologiei tradiţionale.

Conjuncție Saturn | „Cunoștințe practice în medicină, prognoză și învățare din texte obscure”, mai ales dacă nativul are ascendent în Capricorn sau Vărsător (cele două semne guvernate de Saturn după astrologia tradiţională).

Grupul Jupiter-Marte: Regulus, Acturus, Altair, Antares

Dacă aveți o stea Jupiter-Mars proeminentă într-un unghi, cum ar fi Ascendentul sau Mijlocul Cerului, acest lucru vă oferă onoare și abilități strategice. Poate arăta că s-ar putea să ai un rang înalt în afacerile urbane, managementul terenurilor etc. S-ar putea să înclini spre administrație și, uneori, îi poți intimida pe alții cu statutul tău de conducere.

„Sunt la comandă, stăpâni pe sine, stăpâni de propria lor mișcare, nestăpâniți, insubordonați, sinceri, desăvârșiți, masculini, înclinați spre cucerire, vătămați de dușmani, dobândind totuși multe resurse și o mare bogăție. Aceste stele aduc sufletului o măreție marcantă și dragostea de onoare.”

Grupul de stele Jupiter-Saturn: Rigel, Alnilam, Menkalinam, Rukbat, Algol

Dacă aveți o stea Jupiter-Saturn în diagramă, s-ar putea să vă fie mai ușor să atrageți resurse și să creați bogăție.

„Cei născuți sub aceste stele iubesc agricultura și construirea de case. Dacă Luna face un unghi față de o stea Jupiter-Saturn, marcând Ascendentul sau Mijlocul Cerului în timpul zilei, această combinație poate duce la bune maniere. Poate exista stabilitate și onoare prin bătrâni, un temperament nobil și o înclinație spre schimbare. O persoană născută sub aceste stele poate îndura, de asemenea, perioade lungi de suferință, dar va exista o prudență marcantă și o dragoste pentru casă și familie.”

Această delimitare favorizează pe oricine născut în timpul zilei, deoarece atât Jupiter, cât și Saturn au o putere deosebită.

Grupul de stele Marte (Saturn): Sirius, Pollux

Sirius și Pollux par să obțină doar calități marţiene, deși manuscrisul este neclar și poate indica un amestec Marte/Saturn. Acest lucru poate sublinia imprudența, erupția sau îndrăzneala, iar cineva este avertizat de un orgoliu excesiv. Toate acestea sunt calități asociate lui Marte.

Grupul de stele Jupiter-Mercur: Scara Nordică, Castor

Cu o stea Jupiter-Mercur proeminentă în harta ta, s-ar putea să fii educat, politicos și harnic, s-ar putea să iubești muzica și simetria și probabil vei fi popular. De asemenea, s-ar putea să fii multi-talentat sau un om în toate meseriile și „plin de mare noroc”.

Grupul de stele Marte-Mercur: Bellatrix, Procyon, Betelgeuse, Alpheratz

Stelele Marte-Mercur dau curaj și putere. Pe de altă parte, această energie te-ar putea ispiti să încalci regulile sau să-i exploatezi pe alții în beneficiul tău. Un luptător dur, cauți aprobare și poți avea tendința de a fi sălbatic și lipsit de griji, în special cu întâlnirile și relațiile, când ești tânăr. Dacă da, te vei linişti pe măsură ce îmbătrânești. S-ar putea să fii bun și la imitarea lucrurilor sau persoanelor.

Grupul de stele Jupiter-Venus: Toliman, Acamar

Cu stele care împărtășesc natura celor două planete benefice sau ajutătoare care se apropie, aceste stele sunt mai pozitive și sunt asociate cu plăcerea, frumusețea și muzica. S-ar putea să fii un bun ascultător sau să ai un sfat pertinent de oferit.

Grupul de stele Saturn-Venus: Denebola, Zosma, Alphard

Aceste stele aduc noroc și resurse și creează un exterior dur în jurul emoțiilor delicate. Dacă acesta ești tu, poți obține onoare „prin stăpânire de sine, măiestrie, abținerea de la anumite cărnuri etc. Cei născuți sub aceste stele se învață prin cărți interzise sau subterane. Ei iubesc frumosul și pot deveni bine versați în chestiunile cerești.” Aceste stele sunt un bun indiciu pentru un viitor astrolog. Poate că Anon379 a avut această stea în ascensiune în propria astrogramă.

Grupul de stele Marte-Venus: Aldebaran, o stea foarte puternică

Anon379 spune că această stea are de două ori puterea tuturor celorlalte stele strălucitoare. El susține: „Apariția acestei stele la naștere creează o viață cu noroc și abundență. Poate inspira întemeierea de pământuri și orașe și o tendință către afaceri administrative.” S-ar putea să obții o oarecare notorietate și te vei descurca mai bine decât majoritatea în generarea de venituri.

Și iată-l! Frumusețea acestui sistem este că aplică astrologia planetară pe care o cunoaștem deja pentru a interpreta aceste stele fixe strălucitoare. 

Nu toate diagramele vor fi afectate de stele fixe, dar cele care sunt de obicei indică o creștere a proeminenței pentru individ și pot indica succesul prin intermediul oricăror planete asociate cu steaua fixă ​​în cauză.

sursa: wellbeing.com.au

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel