Studiu: Anxietatea climatică, o nouă problemă. 4 din 10 tineri nu vor copii din această cauză

astrosens Team | Dată: 14 sep, 19:52 | Categorie: Social
Imagine de Kleiton Santos de la Pixabay
Imagine de Kleiton Santos de la Pixabay

Anxietatea climatică reprezintă o problemă nouă pentru mulți tineri din lume. Ei nu mai vor să aibă copii.

Schimbarea climatică este în mintea multor tineri din întreaga lume, arată un studiu global. Ei suferă de stres şi îşi modifică alegerile zilnice provocând un fenomen nou pe care psihologii îl numesc eco-anxietate.

75% din tinerii din 10 ţări din lume cred că „viitorul este îngrijorător” şi că „umanitatea e pierdută”. Ei dau vina pe guvern pentru lipsa de măsuri adecvate.

10.000 de tineri cu vârste între 16 şi 25 de ani se tem de ce va aduce viitorul, conform unui studiu citat de euronews.com. Şi nu doar că se tem, dar sunt anxioşi şi cred că au mai puţine oportunităţi în viaţă.

Concret, 58% din tinerii chestionaţi spun că se simt trădaţi de guvernele lor, în timp ce 65% spun că politicienii nu fac destul pentru a evita dezastrele ecologice.

Apoi, 59% spun că sunt „foarte” sau „extrem” de îngrijoraţi privind schimbarea climatică. Ei susțin că simt furie, frică, ruşine şi teama că „umanitatea e pierdută”.

4 din 10 tineri nu mai vor să aibă copii din cauza asta Schimbarea climatică nu afectează doar natura, ci şi viaţa oamenilor. Asta cred tinerii, care se simt stresaţi zilnic. În plus, 4 din 10 spun că nu mai vor să aibă copii din cauza asta.

Cercetarea a fost desfăşurată de către Universitatea Bath din Marea Britanie, în colaborare cu alte cinci universităţi din lume cu tineri din Finlanda, Marea Britanie, Portugalia, Franţa, Brazilia, Australia, SUA, India, Nigeria şi Filipine, potrivit Mediafax.

VEZI ȘI: Trucuri psihologice care te vor ajuta să scapi de anxietate

1. Respirația

Când îți pierzi controlul, acordă atenție respirației. Respiră profund, din plin. Permite-i respirației să te relaxez Stați cu ochii închiși și îndreptați-vă atenția spre respirație. Respirați natural, de preferință prin nări, fără a încerca să vă controlați respirația. Fiți conștienți de senzația respirației când intră și iese din nări. Pune o mână pe burtă, iar cealaltă pe piept.  Concentrați-vă asupra respirației și uitați de toate celelalte. Mintea ta va fi foarte ocupată și s-ar putea chiar să simți că meditația îți face mintea mai ocupată.

2. Meditează

Ia o pauză și meditează. Meditația îți va permite să-ți limpezești gândurile și să te relaxezi. Iar acest lucru te va ajuta să vezi totul dintr-un alt unghi.

3.Ascultă muzică

Muzica este grozavă pentru anxietate. Pune-ți căștile și ascultă ceea ce îți place. Multor oameni muzica le oferă liniște.

Citește continuarea articolului AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play