Suma uriașă cu care a fost vândut un schelet de Tyrannosaurus rex

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Stiri
Suma uriașă cu care a fost vândut un schelet de Tyrannosaurus rex / Foto: Pixabay, de Bianca Van Dijk
Suma uriașă cu care a fost vândut un schelet de Tyrannosaurus rex / Foto: Pixabay, de Bianca Van Dijk

Află în articol cu cât a fost vândut un schelet de Tyrannosaurus rex.

Un rar schelet de Tyrannosaurus rex (T. rex), cu o vechime de 67 de milioane de ani, a fost adjudecat în schimbul sumei de 5,5 milioane de franci elveţieni (6,1 milioane de dolari americani) la o licitaţie organizată marţi la Zurich, transmite Agerpres, citând DPA. Preţul include comisionul pentru casa de licitaţii.

"Scheletul rămâne în Europa", a declarat un purtător de cuvânt al casei de licitaţii Koller cu sediul la Zurich, fără a oferi mai multe informaţii cu privire la identitatea cumpărătorului.

Unde a fost descoperit scheletul de dinozaur



Puţin peste jumătate dintre cele 293 de oase ale scheletului de T. rex, denumit TRX-293 Trinity, reprezintă "material osos original" de la trei specimene diferite, descoperite între 2008 şi 2013 în statele americane Wyoming şi Montana, conform casei de licitaţii.

Scheletul de dinozaur are 11,6 metri lungime şi 3,9 metri înălţime. Printre caracteristicile sale cele mai remarcabile se numără craniul intact, cu o lungime de 1,4 metri.

Conform site-ului casei de licitaţii, aproape toate celelalte specimene de T. rex comparabile se află în muzee, ceea ce face ca acest schelet scos la licitaţie marţi să fie "un exemplar unic, disponibil pentru cumpărare".

Doar 32 de schelete de T. rex adulţi - printre cei mai mari prădători care au trăit pe Pământ - au fost descoperite până acum în întreaga lume, potrivit unui studiu publicat în 2021 de revista ştiinţifică Nature.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel