Suntem în Sezonul Gemenilor. Ce știm despre Mercur, guvernatorul acestora?

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Diverse
Freepik.com
Freepik.com

Pe 20 mai, Soarele a intrat în intelectualul semn al Gemenilor. Mercur este guvernatorul acestei zodii, dar și al Fecioarelor. Ce ne spune astrologia despre această planetă?

Mercur este prima dintre cele trei planete interne, alături de Venus și Marte, și este cea mai apropiată de Soare. De fapt, Mercur nu este niciodată la mai mult de 25 de grade distanță de Soare.

Prin urmare, există întotdeauna doar trei posibilități. De exemplu, o Fecioară va avea Mercur în Leu (semnul dinaintea Fecioarei), în semnul lor sau în Balanță. Mercur nu poate fi niciodată prea departe, pur și simplu pentru că este foarte aproape de Soare. De fapt, orbitează Soarele de mai multe ori, iar de aici se produce faimosul fenomen cunoscut de toată lumea: Mercur retrograd.

Este ascuns în spatele Soarelui, ceea ce a fost întotdeauna asociat mitologic cu el mergând în lumea exterioară sau în lumea subterană pentru a livra mesaje zeilor și revenind apoi vizibil în lumea noastră.

Mercur are o natură rapidă, imprevizibilă și schimbătoare, ceea ce îl face diferit de alte planete. În astrologie și în mitologia greacă și romană, Mercur este asociat cu Hermes, zeul mesager care putea călători între cer și infern.

De ce Gemenii sunt considerați „cu două fețe”? Inteligența lor distinctă este un motiv!

Mercur are o natură mutabilă și adaptabilă, similară cu semnele pe care le guvernează, Gemeni și Fecioară. Fecioara este poate un pic mai puțin mutabilă pentru că este un semn de pământ, iar pământul este prin natura sa mai solid decât aerul sau apa. Totuși, ambele sunt foarte adaptabile.

Într-o astrogramă natală, Mercur reprezintă gândirea și este mai mult despre gândirea rațională, de obicei foarte științifică, foarte practică, pentru că trebuie să fie aplicabilă în lumea reală. De asemenea, este despre curiozitate și tipul nostru de inteligență. Acesta guvernează și transportul, mesajele, transmiterea datelor, internetul și mișcările financiare. De aceea, când Mercur este retrograd, toate aceste domenii pot întâmpina dificultăți.

Fiecare dintre noi are tipuri diferite de inteligență. Acestea pot fi văzute în harta natală. Mercur este legat de modul în care socializăm și interacționăm cu ceilalți. De exemplu, dacă ai Mercur în casa a patra, probabil că te gândești destul de mult la lucruri legate de casă și familie, pentru că aceasta este casa a patra. Te gândești la trecut, la rădăcini, poate la sentimente și la o înțelegere emoțională a vieții.

Caracteristicile, adică plasarea în semne, sunt la fel de importante. Dacă ai Mercur în Săgetător, aceștia sunt indivizi care se gândesc mult la filosofie, călătorii sau lucruri expansive. Modul în care gândesc este foarte expansiv, filosofic și idealist. Dar au o înțelegere foarte bună a imaginii de ansamblu a vieții, a familiei și a lucrurilor de acest gen.

De ce sunt Fecioarele atât de critice? Intențiile acestora sunt bune, dar nu sunt percepute cum trebuie!

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel