Supă de cartofi cu pâine prăjită şi usturoi. Rețeta de la Mănăstirea Prislop

Autorul articolului: Ioana Popa |
Data publicării:
| Categorie: Practic
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

În această perioadă, se ține Postul Crăciunului. Dacă nu mai știi ce să gătești, poți prepara o supă de cartofi după rețeta de la Mănăstirea Prislop.

Ingrediente

5 linguriţe ulei de măsline
2 cepe
3 căţei de usturoi
3 cartofi mari albi
2 ramuri de rozmarin
8 felii de pâine
1 l supă de legume
sare

Cum se prepară

Spălăm, curăţăm şi tăiem în cuburi nu prea mici cartofii, apoi îi punem la fiert în apă cu puţină sare, vreme de 10 minute, scrie click.ro. Curăţăm şi tăiem ceapa mărunt. O punem la călit în ulei încins. Când s-a înmuiat, adăugăm usturoiul zdrobit şi o ramură de rozmarin. Scurgem cartofii şi îi punem peste ceapă şi usturoi. Peste ele turnăm supa de legume caldă. Dăm în clocot şi lăsăm să fiarbă 20 de minute la foc foarte mic. În acest timp, încingem cuptorul. Tăiem pâinea şi o ungem cu ulei de măsline, o frecăm cu usturoi şi rozmarin şi o punem la copt timp de 10 minute. După ce toate ingredientele sunt fierte, supa se transferă într-un blender şi se mixează până când obţinem o pastă omogenă. După ce s-a obţinut consistența dorită, supa se pune în boluri şi se serveşte cu pâinea prăjită.

BONUS: Cea mai bună varză călită de post

Ingrediente

- 1 varză albă medie (între 1 și 2 kg);
- 1-2 ardei grași;
- 1-2 cepe albe medii;
- 1-2 roșii medii;
- 2-3 linguri de sos de roșii;
- ulei, sare, piper - după gust;
- opțional, ingredientul secret: boia afumată.

Cum se prepară

Toacă ardeii și ceapa. Pune-i la călit în puțin ulei, la foc mic spre mediu, într-un vas mai mare. Când s-au mai înmuiat, asezonează cu sare și piper și adaugă roșia tăiată cubulețe. Între timp, spală și toacă varza solzișori nu foarte mărunți, potrivit retete.unica.ro. Acesta este secretul pentru cea mai bună varză călită de post.

După 2-3 minute de când ai pus și roșia la călit, adaugă și pasta de tomate. Amestecă, pune și un praf de boia afumată dacă îți este pe plac, pune capacul și lasă la foc mic. Pune și varza tocată în vasul în care călești legumele și amestecă ușor. Dacă nu încape toată din prima, pune cât încape și, pe măsură ce se înmoaie, mai adaugă din când în când.

Lasă varza la călit la foc mic, amestecând cam din 10 în 10 minute, și – important! – acoperită cu capac, ca să nu se ardă și să lase singură zeamă. Spre final, pentru un plus de aromă, poți adăuga și alte condimente precum: cimbru sau frunză de dafin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel