Superstiții: Ce înseamnă dacă distrugi cuibul de rândunici?

Autorul articolului: Elena Didila |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay

Rândunicile sunt printre cele mai elegante păsări care trăiesc pe lângă casa omului fără a fi domesticite.

Dacă vreodată o pereche de rândunele începe să iși facă cuib la voi acasă, fie că locuiți la curte, fie că locuiți la bloc și caută adăpost la voi, bucurați-vă.

La noi în țară, acestea își fac apariția în timpul sezonului cald și venirea lor prevestește o perioadă plină de soare. De-a lungul timpului, în jurul acestor mici păsărici au crescut tot felul de superstiții, unele pozitive, altele negative.

Rândunicile sunt păsări migratoare, din ordinul paseriformelor. Acestea vin în România, în fiecare an, odată cu încălzirea vremii și își fac cuib pe la casele oamenilor. Potrivit Wikipedia.org, căsuța acestora este construită de ambele sexe din noroi amestecat cu salivă, fire de paie, pene sau păr de animale. Interiorul este căptușit cu pene, puf și fire moi de vegetație.

Ce înseamnă dacă distrugi cuibul de rândunici?

În tradiția populară, dacă o persoană va distruge un cuib de rândunici va avea parte de mai multe evenimente neplăcute. Aceste păsărici sunt iubite de majoritatea oamenilor și nu sunt deranjate acolo unde decid să își facă o casă. Cu toate acestea, unii oameni preferă să le îndepărteze pentru a nu le face mizerie în gospodărie, scrie publicația Shtiu.

Potrivit tradiției populare, atunci când o persoană distruge cuibul unor rândunici cineva din casa respectivă va muri. Trebuie precizat că în jurul rândunicilor sunt mai multe superstiții negative. De exemplu, în Bucovina se spune că dacă rândunicile își fac cuib la streașina unei case cineva din acea familie va deceda.

Dacă o persoană atinge sau ucide o rândunică îi va arde casa. Totodată, cine vede o astfel de pasăre singură va avea un an plin de ghinion și de singurătate.

Superstiții norocoase despre rândunici

Pe lângă superstițiile negative din jurul rândunicilor există și câteva pozitive. Printre oamenii de rând se spune că rândunicile sunt aducătoare de noroc și alungă bolile de lângă casele unde își fac cuib. Se mai spune din bătrâni că atunci când vezi o pereche de rândunici vei avea parte de noroc în anul respectiv, pace și liniște sufletească. Marinarii sunt foarte fericiți atunci când văd rândunici, fiindcă înseamnă că în apropiere se găsește pământul.

Este greu de spus cât sunt de adevărate superstițiile din jurul rândunicilor, însă un lucru este cert aceste mici păsărici sunt foarte iubite de majoritatea oamenilor.

Citește și:

TREI obiecte de evitat în casă, aduc ghinion! Patru obiecte care atrag norocul

n Univers, totul este vibrație și se știe că atragem ceea ce suntem sau emitem prin gânduri, cuvinte sau fapte. Având în vedere acest lucru, în Univers nu există „ghinion”. 'Norul gri' care pare să te urmărească peste tot are de-a face cu o stare mentală mai degrabă, potrivit themagichoroscope.com. Ce ne face să avem vibrații atât de scăzute de energie? Acțiunile negative desfășurate în trecut creează un dezechilibru de energie. În acest sens, tot răul pe care îl facem, într-un fel sau altul, ne revine întotdeauna. Într-un exercițiu de onestitate, ar trebui să ne revizuim acțiunile pe parcursul ultimelor luni... Am mințit des? Ne dorim lucruri rele pentru alții? Am stricat poate planurile altcuiva? Ghinionul, în acest caz, provine dintr-un comportament rău intenționat și, mai ales, fără a folosi conștiința.

Emoții și gânduri negative

Emoțiile și gândurile negative sunt inevitabile. Experimentăm acest lucru pe pielea noastră sau poate cineva are gânduri rele despre noi. Ei bine, acest tip de energie modifică vibrațiile în rău. Fac viața mai puțin frumoasă decât ar trebui să fie.

Resentimentul, furia și ura sunt toate otrăvitoare pentru lume. Acestea murdăresc sufletul și deseori provoacă ghinion. Cum poți scăpa de aceste toxine? Iartă şi uită. Cu cât urăm mai puțin, cu atât viețile noastre vor fi mai strălucitoare și mai pozitive.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel