Superstiții de Ziua Îndrăgostiților. Ce semne poți primi în această zi

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Spiritualitate
Pixabay.com
Pixabay.com

Pe 14 februarie, sărbătorim Ziua Îndrăgostiților. Se pare că există o serie de semne care ne pot indica norocul nostru în dragoste. Iată după ce-ar trebui să te uiți astăzi!

De-a lungul secolelor au existat semne și superstiții legate de dragoste, care au dat naștere la numeroase idei încântătoare în jurul Zilei Îndrăgostiților. Mai jos găsești o colecție a celor mai populare superstiții și credințe de Ziua Sfântului Valentin. Acestea sunt, în principal, asociate persoanelor singure, care cred că anumite activități sau obiecte le vor aduce noroc în acel an și le vor oferi șansa de a-și găsi partenerul perfect pentru viață.

Iată care sunt supersitițiile asociate Zilei Îndrăgostiților!

 1. Conform superstițiilor, dacă în această zi o fată vede un pescăruș, se presupune că se va căsători cu un marinar sau un luptător împotriva criminalității. Este considerat mult mai norocoasă dacă vede un pescăruș.
 2. Dacă în această zi o fată vede un porumbel, se spune că se va căsători cu un bărbat cu inimă de aur, care îi va asigura o căsătorie fericită și liniștită.
 3. Dacă o fată vede o vrabie în ziua de 14 februarie, se crede că se va căsători cu un bărbat sărac, dar care va aduce multă fericire în viața lor de cuplu.
 4. Dacă în ziua de 14 februarie o fată vede o bufniță, acest lucru este interpretat ca un semn rău, care sugerează că ea nu se va căsători niciodată, conform superstițiilor.
 5. Dacă o fată vede un sticlete în ziua de 14 februarie, se spune că ea se va căsători cu un bărbat bogat.
 6. Cadoul tradițional de trandafiri roșii este asociat cu zeița romană a iubirii și a frumuseții, Venus, care prefera această floare. Primirea de trandafiri roșii de la un prieten în Ziua Îndrăgostiților este interpretată ca un semn că acesta o iubește. Primirea de trandafiri galbeni de la un prieten în Ziua Îndrăgostiților este văzută ca un semn că acesta este gelos. Dacă o fată primește un cactus de la prietenul ei în Ziua Îndrăgostiților, conform superstițiilor, acest lucru poate indica posibilitatea unor certuri în relație.
 7. Conform superstițiilor, dacă vezi o veveriță în Ziua Îndrăgostiților, se crede că te vei căsători cu un zgârcit care își va păstra toți banii pentru el.
 8. În unele țări, o tânără poate primi îmbrăcăminte de la un potențial pretendent. Dacă acceptă cadoul, se presupune că a acceptat și propunerea lui de căsătorie.
 9. Dacă găsești o mănușă pe drum în Ziua Îndrăgostiților, se spune că viitorul tău partener de viață va avea cealaltă mănușă lipsă.
 10. Conform superstițiilor, numărul de semințe găsite într-un măr tăiat în jumătate poate indica numărul de copii pe care îl va avea respectiva persoană.
 11. În Țara Galilor, linguri de dragoste sculptate din lemn erau oferite ca daruri, iar decorațiunile preferate erau inimile, cheile și broaștele de cheie, care simbolizau ideea de "Tu îmi deschizi inima!".
 12. A fi trezit de un sărut în Ziua Îndrăgostiților este considerat norocos.

Îți recomandăm și Povești tragice de dragoste din mitologia greacă. Zeii au putut avea totul, mai puțin iubire

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel