Superstițiile anului bisect. Ce NU trebuie să faci

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Spiritualitate
Pixabay.com
Pixabay.com

Anul 2024 este bisect, iar acest eveniment se repetă o dată la 4 ani. Având o zi în plus în calendar, anume 29 februarie, acest moment aduce cu sine o serie de superstiții. Iată care sunt!

Anul bisect reprezintă un fenomen temporal distinct și intrigant în calendarul gregorian. Acesta survine o dată la patru ani și constă în adăugarea unei zile suplimentare în luna februarie, având un total de 29 de zile în loc de cele 28 obișnuite. Acest ajustament este necesar pentru a sincroniza calendarul cu durata reală a unui an tropic, care este de aproximativ 365 de zile și 6 ore. În anii bisecți, luna februarie devine o oportunitate suplimentară pentru a marca evenimente speciale și sărbători, iar tradițiile și superstițiile asociate acestui interval temporal variază în diverse culturi din întreaga lume. Anul bisect adaugă o notă de complexitate și fascinație în măsurarea timpului, reflectând dorința umană de a adapta calendarul la mișcările complexe ale Pământului în jurul Soarelui.

Iată câteva superstiții legate de acest an!

Principalele credințe populare sugerează că într-un an bisect, este de evitat să te căsătorești, deoarece există riscul unei despărțiri rapide. Totodată, se recomandă să nu soliciți divorț în această perioadă. Circulă o superstiție conform căreia, după o astfel de separare, cei implicați vor rămâne singuri pentru o perioadă îndelungată.

În plus, în această categorie, nu se recomandă nicio altă modificare. Acest lucru se referă atât la sfera profesională, cât și la domiciliu sau chiar la schimbarea culorii părului.

În același timp, există credințe populare legate de demararea unor proiecte noi, care ar fi mai bine să fie amânate pentru anul următor. Acest aspect se referă la inițierea construcției unei case, începerea unei afaceri sau realizarea unor achiziții costisitoare. Se spune că toate acestea aduc ghinion în cursul anului bisect.

Conform unei vechi tradiții, pe 29 februarie, fetele aveau dreptul să-și ceară iubiții în căsătorie, având astfel inițiativa în relație. Dacă bărbatul respingea propunerea, era obligat să ofere iubitei sale 12 perechi de mănuși. Motivul acestei practici mai neobișnuite era că fata ar fi purtat mănușile pe tot parcursul anului pentru a ascunde rușinea provocată de absența unui inel pe deget, având câte o pereche pentru fiecare lună a anului. În zilele noastre, această tradiție nu mai este în vigoare, iar tinerii preferă să facă cererile în căsătorie într-un mod mai spectaculos, independente de data calendaristică.

Bătrânii din mediul rural transmit generațiilor mai tinere o legendă tradițională care susține că la fiecare patru ani, în anii bisecți, culesul ciupercilor este interzis. În această perioadă toate ciupercile devin otrăvitoare, spune povestea.

Citește și 7 soluții la îndemână pentru a scădea tensiunea arterială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel