Superstițiile asociate zilei de 1 aprilie. Ce NU este recomandat să faci?

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Practic
Pixabay.com
Pixabay.com

1 aprilie nu este doar „Ziua Păcălelilor”. Această zi aduce o serie de superstiții, care au o istorie foarte lungă. Ce nu ar trebui să faci?

Nu există o explicație pentru originea Zilei Păcălelilor, dar există câteva teorii. Unele țări spun că această tradiție a început pentru că oficial era prima zi de primăvară pentru ei și a devenit o modalitate de a marca sfârșitul iernii. O altă teorie susține că unele țări nu respectau un calendar care stabilea că anul începea de fapt pe 1 aprilie, iar persoanele care continuau să celebreze începutul anului la această dată erau considerate păcălite.

De asemenea, unii cred că festivalul Hilaria, care înseamnă "timpurile veseliei" în Roma Antică, a precedat Ziua Păcălelilor moderne. Acest festival era dedicat zeiței Cybele și implica farse pentru a încuraja veselia și râsul. Originea acestui festival poate fi urmărită până în mitologia egipteană, pe care romanii au împrumutat-o și au integrat-o în propriile lor practici religioase pe măsură ce și-au extins imperiul.

Informații pe care NU ar trebui să le distribui pe internet. Tu îți protejezi securitatea și intimitatea?

Iată câteva superstiții asociate acestei zile!

  1. Nu face farse după ora 12. O superstiție comună legată de Ziua Păcălelilor spune că să faci glume după ora prânzului aduce ghinion.
  2. O altă superstiție indică faptul că dacă ești păcălit, vei avea ghinion tot anul.
  3. Dacă vezi o pisică neagră în ziua de 1 Aprilie, aduce ghinion. În multe culturi, pisicile negre simbolizează ghinionul, iar unii cred că observarea uneia în ziua de Aprilie Păcălelilor îl va atrage.
  4. Dacă îți schimbi numele în ziua de 1 Aprilie, vei întâmpina neplăceri. Credința se bazează pe premisa că schimbarea numelui reprezintă o alegere semnificativă în viață, iar a lua o astfel de decizie într-o zi asociată cu farsele nevinovate s-ar putea să nu fie norocoasă.
  5. O credință populară este că dacă împrumuți bani pe 1 Aprilie, nu îi vei mai primi înapoi. Credința are la bază ideea că împrumutul de bani într-o zi desemnată pentru farse și înșelăciuni este iresponsabil.
  6. Purtarea a doi pantofi diferiți în Ziua Păcălelilor va aduce noroc. Unii oameni sunt de părere că dacă porți pantofi care nu se potrivesc pe 1 Aprilie, vei avea rezultate favorabile pe tot parcursul anului. Se spune că această credință a început în Anglia, unde era obișnuit să porți șosete neasortate cu această ocazie.
  7. Consumul de pește în Ziua Păcălelilor va aduce noroc. Acest concept se crede că a început în Italia, unde peștele este consumat în mod obișnuit în această zi.
  8. Unele persoane consideră că ștersul podelei în Ziua Păcălelilor poate aduce ghinion pentru întregul an
  9. .O superstiție spune că dacă nu faci nicio farsă în această zi, vei atrage ghinion.
  10. Se spune că dacă te căsătorești pe 1 Aprilie, mireasa va fi cea care va avea întotdeauna ultimul cuvânt în relație.
  11. Copiii născuți în Ziua Păcălelilor vor avea noroc în toate lucrurile, cu excepția jocurilor de noroc.
  12. Bărbații care sunt păcăliți de o femeie frumoasă sunt predestinați să se însoare cu aceasta.

Citește și Aritmia cardiacă: mit și realitate 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel