Superstițiile Noului An Chinezesc. Ce NU trebuie să faci

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Spiritualitate
Pixabay.com
Pixabay.com

În data de 10 februarie începe Anul Nou Chinezesc, care marchează tranziția de la energia Iepurelui de Apă la cea a Dragonului de Lemn. Iată niște superstiții și obiceiuri pe care poporul chinez le respectă cu strictețe!

Poporul chinez crede că respectarea tradițiilor și interdicțiilor în timpul Anului Nou Chinezesc poate influența norocul pentru anul următor. Ei se străduiesc să respecte nu doar obiceiurile vechi, ci și să evite să încalce diverse tabuuri.

Unele dintre aceste interdicții pot fi valabile doar în primele zile ale Anului Nou Chinezesc, în timp ce altele se pot întinde până la Festivalul Luminilor din a 15-a zi a lunii, sau chiar pe tot parcursul lunii.

Horoscop chinezesc FEBRUARIE 2024. Previziuni pentru toate semnele din zodiac

Iată ce este indicat să eviți în timpul Anului Nou Chinezesc!

  • Primul lucru la care ar trebui să acorzi atenție sunt cuvintele tale. Cuvintele cu sens negativ ar trebui evitate în conversația de zi cu zi, cum ar fi fuga, moarte, fantomă, ucis, boală, durere, pierdere și sărăcie. Toate aceste cuvinte ar trebui înlocuite cu eufemisme pe toată durata Festivalului Primăverii.
  • Oamenii nu ar trebui să ia medicamente sau să meargă la medic până la Festivalul Luminilor; altfel ar putea suferi de boli pe tot parcursul anului și ar câștiga cu greu recuperarea. Deși este considerată o practică a superstițiilor de Anul Nou Chinezesc, este mai bine să respecți această tradiție dacă nu ești grav bolnav.
  • Niciodată să nu spargi un bol, o farfurie, un pahar, o vază sau o oglindă, deoarece poate duce la pierderi de bani și la despărțirea familiei în viitor. Dacă scapi unul dintre aceste obiecte din neatenție, fragmentele ar trebui să fie colectate și înfășurate în hârtie sau pânză roșie, și apoi aruncate în a cincea zi a Anului Nou. Un alt remediu este să spui „Sui Sui Ping An”, care înseamnă sănătate și siguranță în fiecare an. 
  • Primele două zile ale Anului Nou Chinezesc sunt considerate ziua de naștere a Zeului Apei. Așadar, dacă speli haine în aceste două zile, zeul va fi ofensat.
  • Se crede că plânsul copiilor prevestește boală și nefericire, ceea ce poate aduce ghinion întregii familii. Prin urmare, pentru a evita plânsul copiilor în timpul festivalului, părinții nu ar trebui să-și pedepsească copiii, chiar dacă fac greșeli sau sunt obraznici.
  • Nu împrumuta nimic în prima zi a Anului Nou Chinezesc, mai ales bani. Împrumutarea banilor este un semn de ghinion, ceea ce înseamnă pierderi economice, astfel că oamenii nu ar trebui să-i supere pe prieteni sau vecini împrumutând ceva de la ei. Cererea de returnare a datoriilor este, de asemenea, o interdicție.
  • Dacă o femeie se căsătorește și locuiește separat de socrii ei, ea nu-și poate vizita părinții ei în prima zi a Anului Nou. Fiicele sunt considerate străine după ce se căsătoresc. Dacă se întorc acasă în prima zi, părinții lor ar putea fi loviți de sărăcie. Uneori, părinții locuiesc împreună cu fiii, și prin urmare, ghinionul s-ar răsfrânge și asupra fraților femeilor.
  • În unele superstiții de Anul Nou Chinezesc, se așteaptă ca femeile să nu coasă în timpul festivalului. Ar putea duce la certuri și dispute cu membrii familiei sau vecinii. Fabricarea încălțămintei este, de asemenea, un lucru pe care cu siguranță nu ar trebui să-l faci, deoarece acest lucru ar putea aduce ghinion în casă.
  • La fel ca lucrul cu ața, folosirea foarfecelor este un semn pentru posibile certuri cu alții.
  • Oamenii nu ar trebui să-și taie părul deoarece acest lucru indică moartea unchiului lor (fratele mamei), și desigur, este un lucru pe care nu ar trebui să-l faci niciodată în timpul Anului Nou Chinezesc. Deși sună absurd, oamenii sunt bucuroși să respecte această tradiție.
  • Oamenii nu ar trebui să trezească pe cei care dorm în prima zi a Festivalului Primăverii.
  • Se crede că oamenii vor deveni leneși tot anul dacă iau dorm după amiaza în prima zi a Festivalului Primăverii. În plus, atunci când sunt vizitatori în acea zi, este nepoliticos dacă gazda doarme.
  • Îmbrăcarea în haine noi înseamnă un nou început, așa că îmbrăcarea în haine vechi sau murdare simbolizează sărăcia și ar trebui evitată. În plus, îmbrăcarea în negru și alb este aplicabilă doar în cazuri deosebit de triste precum înmormântările și ceremoniile de doliu. Prin urmare, este nepotrivit să porți haine negre sau albe în timpul festivalului.

Îți recomandăm și 2024 - Anul Dragonului de Lemn. Ce ne-a pregătit?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel