Te-ai săturat de trădarea celor din jur? În loc să îți plângi de milă, încearcă aceste abordări!

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Freepik.com
Freepik.com

Oamenii îți provoacă durere? Simți că orice ai face nu ești suficient de bun pentru ei? În loc să plângi și să suferi, încearcă să urmezi următoarele sfaturi.

Când avem încredere și iubim, ne simțim vulnerabili. Când încrederea noastră este trădată și iubirea noastră nu este apreciată, poate fi cu adevărat dureros. Fie că este vorba de un partener, prieten sau membru al familiei, durerea pătrunde adânc.

Iată cum te poți vindeca după trădarea celor din jur! Nu îți mai plânge de milă. Nu are rost!

Recunoaște-ți emoțiile

Când cineva în care ai încredere te dezamăgește, este firesc să simți un amestec de emoții precum tristețe, furie sau trădare. Totuși, nu te fixa pe acestea, pentru a nu te otrăvi. Nu te învinovăți, recunoaște durerea și acordă-ți timp.

Pune lucrurile în perspectivă

Ai auzit vreodată zicala „oamenii răniți rănesc oameni”? Este adevărat. Oamenii ne pot răni din diverse motive cunoscute doar de ei, inclusiv amărăciune, gelozie, furie, lăcomie, mândrie, poftă sau lipsă de autocontrol. Încearcă să înțelegi obiectiv de ce au acționat astfel.

Stabilește limite clare

Prioritizează-ți bunăstarea mentală prin distanțarea de persoanele toxice. Acest lucru poate însemna limitarea contactului, cererea unui spațiu personal sau redefinirea relației.

Practică compasiunea

Fii blând cu tine însuți. Tratează-te cu aceeași iubire și confort pe care le-ai oferi unui prieten aflat în nevoie. Amintește-ți că ești mai puternic decât durerea. În loc să te învinovățești sau să te critici pentru trecut, afirmă-ți valoarea și reziliența.

Îți este atât de dor de cineva încât te simți dărâmat? Iată puterea secretă a acestui sentiment!

Lasă și iartă

Pentru a lăsa să treacă, trebuie să practici acceptarea și iertarea zilnic. Vindecarea este un proces, nu ceva ce se întâmplă instantaneu. Acum că ți-ai recunoscut furia, simte-o în corp fără a o analiza, judeca sau întreține gândurile care apar în minte.

Caută sprijin

Nu ezita să ceri sprijin. Să vorbești despre sentimentele tale cu un prieten sau membru al familiei de încredere poate fi incredibil de reconfortant. Dacă este necesar, ia în considerare să vorbești cu un terapeut sau consilier. Aceștia te pot ajuta să înțelegi și să procesezi emoțiile, să înveți cum să faci față, să decizi ce să faci în continuare și să dezvolți abilități pentru a gestiona situații similare în viitor.

Concentrează-te pe pozitivitate

Acordă atenție aspectelor pozitive din viața ta. Acest lucru te ajută să menții optimismul chiar și în momentele dificile. De exemplu, începe un jurnal de recunoștință în care să scrii trei lucruri pentru care ești recunoscător în fiecare zi sau amintește-ți de provocările anterioare pe care le-ai depășit pentru a-ți crește încrederea și puterea.

Simți că nu o să îți mai recapeți niciodată speranța? Iată cum poți începe să te vindeci!

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel