Temperatură record în Vietnam, peste 44 de grade Celsius

Florin Răvdan |
Data publicării:
| Categorie: Stiri
Care este cea mai ridicată temperatură pe care o poate suporta corpul uman? (sursa foto: Pexels)
Care este cea mai ridicată temperatură pe care o poate suporta corpul uman? (sursa foto: Pexels)

Vietnamul a înregistrat temperatura record de 44,1 grade Celsius sâmbătă într-o staţie meteorologică din nordul ţării, au anunţat autorităţile din această ţară asiatică, informează AFP.


Măsurătoarea a fost efectuată la o staţie din provincia Thanh Hoa, a precizat Centrul naţional de previziuni hidrometeorologice.

Acea temperatură a doborât precedentul record naţional de 43,4 grade Celsius, înregistrat pe 20 aprilie 2019 în districtul Huong Khe din provincia Ha Tinh, în centrul ţării.

"Este un record îngrijorător în contextul schimbărilor climatice şi al încălzirii planetei", a declarat Nguyen Ngoc Huy, expert în ştiinţe climatice, din capitala Hanoi.

Clima din Vietnam variază de la nord la sud, însă întregul teritoriul său intră de acum în cele mai călduroase luni ale anului.

Asia de Sud s-a confruntat deja cu un val de căldură în cea mai mare parte a lunii aprilie, iar ţările vecine Vietnamului au înregistrat şi ele temperaturi record.

"Cred că acest record va fi depăşit de mai multe ori. El confirmă că modelele computerizate ce privesc evenimente climatice extreme s-au dovedit a fi exacte", a adăugat Nguyen Ngoc Huy.

Oamenii de ştiinţă au demonstrat că schimbările climatice exacerbează condiţiile meteorologice extreme.

Un raport publicat recent de Grupul Interguvernamental de Experţi în Evoluţia Climei (GIEC) a avertizat că fiecare progresie a încălzirii climei intensifică riscurile naturale majore (valuri de căldură, precipitaţii extreme, secete, etc.), scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel