Tocmai ai încheiat o prietenie de lungă durată pe care o prețuiai? Iată cum să treci mai ușor peste pierdere!

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Pixabay.com
Pixabay.com

Gestionarea sfârșitului unei prietenii poate fi o provocare emoțională, dar este și o oportunitate pentru creștere și reflecție la propria persoană.

Să ai prieteni este dificil, dar și plin de recompense. Cu toate acestea, pierderea prietenilor este riscul pe care ni-l asumăm ori de câte ori începem o prietenie. Prieteniile se schimbă de-a lungul vieții, și nu întotdeauna în bine.

Așadar, atunci când o prietenie se termină, iată câteva lucruri de reținut!

Este în regulă să suferi și să-ți accepți emoțiile: Ceva neașteptat se întâmplă atunci când o prietenie apropiată se sfârșește. Se simte ca și cum ai fi suferit o pierdere reală. Conform unui consilier în relații, durerea pe care o simțim la sfârșitul unei prietenii este extrem de similară cu durerea pe care o simțim la sfârșitul oricărei relații importante, precum o rudă sau partenerul romantic. Este normal să simți regret, tristețe și furie. Ia-ți timp să suferi pierderea și să-ți accepți emoțiile.

Te iubești suficient de mult sau te neglijezi pentru cei din jur? Iată ȘASE moduri prin care poți avea grijă și de TINE!

Renunțarea la resentimente te va ajuta: Reacția noastră inițială atunci când cineva ne părăsește sau ne trădează este adesea furia. Este o reacție de înțeles, dar nu lăsa acest sentiment să-ți conducă acțiunile. Evită să vorbești negativ despre ei sau să faci acțiuni care știi că îți va răni fostul prieten. Dacă cedezi în fața acestei reacții, poți fi și mai nefericit. Conform unui psihoterapeut, resentimentul este o reacție emoțională la ceva perceput ca fiind greșit, o insultă sau o rană. Odată ce prietenia s-a sfârșit, acest resentiment nu mai are un scop.

Acesta este un moment de reflecție și învățare: Sfârșitul unei prietenii poate fi o comoară de informații despre noi înșine. Fiind introspectivi ne poate ajuta să vedem lucrurile obiectiv. Dacă o prietenie s-a încheiat, acum este un moment bun să îți pui întrebări despre ea. Care au fost semnele de avertizare? Este ceva ce ai fi putut îmbunătăți la tine? Amintește-ți că, ca și toți oamenii, vei continua să înveți și să crești pe tot parcursul vieții tale.

Consideri că te afli într-o relație toxică? TREI semne de avertizare pe care să le recunoști imediat

Nimeni nu te poate îngriji mai bine decât tine: Prieteniile au beneficiile lor, dar nimeni nu poate cunoaște mai bine de ce ai nevoie decât tine însuți. Dacă tocmai ai încheiat o prietenie, fă lucrurile care îți plac de unul singur. Concentrează-te pe îngrijirea de sine și pe lucrurile care te fac fericit.

Ești capabil să mergi mai departe: Majoritatea oamenilor au mai mult de un prieten, dar asta nu înseamnă că prietenia pe care ai avut-o se poate înlocui. Dacă această prietenie chiar trebuie să se termine și vrei să mergi mai departe, ar putea fi benefic să obții un sentiment de încheiere. Cea mai bună încheiere este aceea care vine în pace. Dorește-le bine și continuă-ți călătoria fără ei. Sunt atât de multe persoane acolo pentru tine pe care poate încă nu le-ai întâlnit.

IMM Plus. Veştile aşteptate de antreprenori: Cum se acordă sprijinul şi sumele alocate

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel