Top 5 remedii pentru buze uscate și crăpate

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
pexels.com
pexels.com

Pielea sănătoasă și frumoasă are nevoie de îngrijire constantă, mai ales în sezonul rece. Același principiu se aplică și în cazul buzelor tale. Din cauza frigului, poate te confrunți cu buze uscate și crăpate, care au nevoie de o îngrijire aparte. Descoperă cele mai utile remedii, pentru buze catifelate, indiferent de anotimp.

1. Folosește ulei de cocos

Dacă ești în căutarea unui remediu natural pentru buze uscate și crăpate, alege uleiul de cocos. Acesta acționează ca un hidratant natural și lasă pielea moale și perfect curată. Nu ai nevoie decât de un simplu strat de ulei de cocos, pe care să-l aplici pe buze, în timp ce le masezi ușor. Te bucuri de mai mult timp la dispoziție, pentru o rutină completă? Lasă uleiul să acționeze pe buze, timp de aproximativ 20 de minute. După, îndepărtează excesul cu un disc demachiant și clătește cu apă din belșug.

2. Alege uleiul de măsline

În cazul în care nu ai în locuință ulei de cocos, la fel de util pentru buzele uscate și crăpate este și uleiul de măsline. De obicei, acesta se folosește și pentru hidratarea corpului, așa că dă rezultate și pentru buzele crăpate. Îl poți folosi de fiecare dată când vrei să menții pielea catifelată și să regenerezi țesuturile pielii, atât de subțire în această zonă.

Folosește uleiul de măsline pentru un tratament zilnic, în special în zilele friguroase de iarnă. Lasă-l să acționeze pe buze sau masează-le intens, până când își face efectul. Vei observa îmbunătățiri vizibile, încă de la prima folosire.

3. Nu uita de miere

Mierea este un remediu excelent pentru buze uscate sau crăpate. Alege mierea ca să îndepărtezi pielea uscată, pentru că acționează întocmai ca un puternic hidratant. Mai mult, mierea are și proprietăți antibacteriene, așa că te scapă de usturimea cauzată de crăparea buzelor. Aplic-o direct pe buzele crăpate, dar dă-i voie să acționeze pentru cel puțin jumătate de oră.

4. Cumpără un balsam de buze

Dacă ești tot timpul pe fugă, ar fi bine să ții la tine și un balsam de buze. Acest produs cosmetic este recomandat în orice anotimp, atunci când pielea necesită un plus de hidratare. Lasă deoparte rujurile mate, care usucă și mai mult buzele uscate și crăpate și pune accent pe un balsam pe bază de gălbenele, care hidratează intens.

5. Apelează la tratamentul cu castravete

Deși nu este un remediu atât de cunoscut, poți să tratezi buzele crăpate și uscate cu ajutorul castraveților. Feliile de castravete nu sunt folosite doar pentru amelioarea cearcănelor, ci sunt utile și pentru hidratarea buzelor, datorită vitaminei B. Folosește o felie pentru a masa ușor buzele. Poți să amesteci și suc de castravete cu puțin ulei de cocos, pe care să le aplici pe buze.

Ai în vedere aceste sugestii și bucură-te de remedii la îndemâna oricui, ca să tratezi buzele uscate și crăpate. Este recomandat și să te hidratezi. Dacă o să consumi cel puțin 2 litri de apă pe zi, o să previi cu succes hidratarea pielii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel