Tranzitul lui Pluto peste Soarele și Luna din harta natală

Autorul articolului: Gentiana Mocanu-Pavel |
Data publicării:
| Categorie: Interviu
EXCLUSIV

Economistul și astrologul financiar Cătălina Mărăcineanu a oferit un interviu echipei Astrosens.ro, punctând informații utile despre unul dintre cele mai impresionante tranzite, al lui Pluto în Capricorn. Astrologul s-a oprit și asupra conjuncției lui Pluto peste Soarele și Luna din harta natală, două planete foarte importante pentru orice nativ/ă. Iată ce trebuie să știi.

Ne aflăm pe finalul tranzitului lui Pluton în Capricorn. În data de 24 martie 2023 va avea loc ingresul în Vărsător (cu o scurtă revenire în Capricorn între 30 iunie 2023 și 22 ianuarie 2024). Avem aproximativ 15 ani de schimbări profunde, atât la nivel personal, cât și la nivel mondial. Pluton a intrat în Capricon în data de 26 ianuarie 2008, provocând numeroase transformări în societate, care au culminat cu debutul crizei financiare din acea perioadă. Prin urmare, ne putem aștepta ca și ingresul său în zodia Vărsătorului să nu treacă neobservat.

Cătălina Mărăcineanu a discutat și despre tranzitul lui Pluto către Soarele și Luna din harta natală.

"Tranzitul lui Pluton peste Soare ne provoacă să scoatem la suprafață trăsăturile mai slab exprimate ale Soarelui în această zodie. Ne descoperim puterea interioară și ne redefinim identitatea, ceea ce afectează invariabil viața noastră din acel moment. În anumite situații, femeile experimentează acest tranzit prin evenimentele de care au parte bărbații din viața lor. Relația cu tatăl sau cu mama poate trece prin momente dificile, care duc la schimbarea interacțiunii cu aceștia.

Simțim nevoia să fim mai independenți, mai asertivi. Poate că cel mai important lucru pe care îl aduce acest tranzit este expunerea la ceea ce ne bloca pentru a avea o viață mai profundă sau cu sens. Uitați-vă în ce casă se află zodia Leu în harta voastră natală și acela va fi sectorul de viață cel mai impactat de acest tranzit, alături de casa pe care o tranzitează Pluton.

În timpul acestui tranzit, este posibil sa devenim acea persoană care trebuie să fim și nu cea care am fost învățată să fim. Intervine o dorință puternică de a o lua de la capăt, de a da un reset total vieții noastre. Simțim nevoia să dăm la o parte acele evenimente pe care le-am tolerat în trecut, indiferent dacă au fost fericite sau mai puțin fericite. Scopul principal este de a ne atinge potențialul creator.

Efectele tranzitului se simt mai puternic pe o perioadă de aproximativ doi ani, cât se apropie planeta de gradul la care se află Soarele. Am cunoscut o nativă cu Soarele în Casa a V-a care pe durata acestui tranzit a fost nevoită să facă față degradării psihice a tatălui său. „ A murit și nu am știut când” au fost cuvintele ei, descriind faptul că tatăl său nu o mai recunoștea, de la o zi la alta. Iată, așadar, cum se poate manifesta acest tranzit: tatăl nu a murit fizic, dar emoțional, nu mai era acolo. 

De asemenea, a dat naștere celui de-al treilea copil și a fost obligată din punct de vedere profesional să se reinventeze din cauza pandemiei, sectorul în care activa (turistic), fiind cel mai afectat.

Tranzitul lui Pluton peste Lună vine cu intensitate emoțională, tendința de a acționa impulsiv sau irațional, scoțând la suprafață și cele mai adânci nevoi emoționale. Pluton ne forțează să analizăm atașamentele față de oameni, lucruri sau diverse situații. Uneori poate fi destul de greu să fim obiectivi în ceea ce privește raționamentul sau modul în care luăm deciziile.

Gelozia, suspiciunea, posesivitatea și chiar un anume grad de paranoia sunt câteva din cuvintele cheie ale acestui tranzit. O recomandare din experiența proprie ar fi să învățăm să renunțăm la ideea de control și să învățăm cum să ne acordăm spațiu atât nouă, cât și celor din jur.

În timpul acestei perioade putem experimenta o multitudine de stări: tristețe, disperare, frustrare, îngrijorare. Uitați-vă în ce Casă se află zodia Rac în harta voastră natală și acela va fi sectorul de viață cel mai impactat de acest tranzit, alături de casa pe care o tranzitează Pluton.

O nativă cu Luna în Capricorn în Casa a IV-a a avut mai multe evenimente de-a lungul acestui tranzit de peste doi ani, evenimente care au tranformat-o și i-au dat mai multă putere să facă față situațiilor din viața sa: luarea deciziei de a încheia o relație romantică de lungă durată, probleme de sănătate întâmpinate de doi bărbati apropiați din viața sa (spuneam mai sus ca acest tranzit se poate manifesta și prin diverse situații prin care trec figuri masculine din viața unui nativ/ă), achiziționarea unui imobil dar și încetarea bruscă a unui proiect profesional.

Pluton vine cu darul de a rupe acele situații care nu ne mai sunt de folos. Întrucât nativa respectivă a stagnat fară să facă o schimbare profesională (deși ar fi trebuit) a intervenit forța plutoniană care a obligat-o să se adapteze unor scenarii noi în plan profesional (Luna fiind și stăpâna Casei a X-a). A fost nevoită ,de asemenea, să fie mai aproape de mama sa  (Luna), să o susțină emoțional deoarece era îngrijorată de intervenția chirurgicală pe care a avut-o soțul său, respectiv tatăl nativei.

Vezi și: Tranzitul lui Pluto prin Capricorn. Efectele sale asupra ultimelor ȘASE case din harta natală

Iată așadar cum se poate manifesta acest tranzit în viața noastră, în funcție de casa astrologică în care se află Soarele și Luna. Prin analogie, modul în care gândim (Mercur), în care socializăm (Venus) sau acționăm (Marte) poate cunoaște transformări importante.

Cum spuneam mai sus, de noi depinde cum alegem să experimentăm acest tranzit (mai ales la planetele personale) care poate avea loc o data în viață și care ne oferă șansa de a evolua într-un mod unic."

Pe Cătălina o puteți găsi pe pagina de Facebook sau pe Blogul ei de astrologie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel