Trei lucruri fascinante pe care sigur nu le știai despre vodcă

Autorul articolului: Elena Didila |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Photo by form PxHere
Photo by form PxHere

Votca sau vodca este una din cele mai cunoscute băuturi alcoolice distilate. Este un lichid transparent ce conține apă și etanol purificat prin distilare de la o substanță fermentată din cartofi, cereale (de obicei grâu sau secară) sau sirop de sfeclă de zahăr, plus o cantitate nesemnificativă de alte substanțe, cum ar fi arome.

Frigiderele de uz casnic nu pot îngheța vodca

După luni de zile în congelator, lichidul rămâne lichid. Această calitate neobișnuită se reduce la punctul de îngheț al alcoolului.

Berea și vinul devin solide în câteva ore, deoarece concentrația de alcool este scăzută în comparație cu vodca. Favoritul rusesc are 40% alcool, plasându-și punctul de îngheț la -27 de grade Celsius (-16 °F)m scrie List Verse.

Congelatorul mediu este prea cald pentru a face acadele cu vodcă. Dacă îți poftești cu adevărat cuburi de gheață alcoolice de vodcă atunci trebuie să investești într-un congelator industrial sau azot lichid. Ambele ajung cu ușurință la punctul de îngheț al vodcii.

Studiul bețivului agresiv

În 2018, 50 de bărbați australieni s-au oferit voluntari să participe la un studiu ce implica scanarea RMN. Câțiva au savurat vodca în prealabil. Indiferent dacă era treaz sau bărbătoasă, tuturor li s-a spus că este o sarcină de timp de reacție, iar adversarul lor era un student care juca într-o altă cameră.

Studiul presupunea un  joc care induce agresivitate, iar adversarul participanților la studiu era un computer.

Scanările au arătat că grupul în stare de ebrietate a experimentat o activitate cerebrală redusă în cortexul prefrontal. Această zonă este responsabilă pentru moderarea furiei și a comportamentului social. De asemenea, susține inhibiția și memoria.

Când  participanții pierdeau jocul în favoarea adversarului lor, scăderea activității cerebrale în cortexul prefrontal a fost semnificativă. Teoretic, acest lucru face ca orice persoană beată să fie mai puțin capabilă să apeleze la etichetă și control – și mai probabil să răspundă agresiv atunci când este enervat.

Un remediu pentru elefant

În 2012, doi elefanți de circ au fost încărcați în remorca lor. Circul se muta de la Novosibirsk la Omsk, în Siberia. Întrucât acea noapte a fost una dintre cele mai reci din an, sistemul de încălzire al remorcii lor a fost pornit.

Pe drum, o defecțiune a declanșat un incendiu. Compartimentul elefanților era căptușit cu lemn, iar flăcările au forțat curând grupul de circ să se oprească. Nu a fost de ales decât să-i îndepărtezi pe cei doi giganți și să-i lași să stea în frigul amar, care era estimat la -41 de grade Celsius.

Stăpânii de animale știau însă ce trebuie să facă ceva pentru ai ajuta pe elefanți. Când personalul circului a fugit spre cel mai apropiat magazin de băuturi alcoolice, martorii din magazin au rămas surprinși de cantitatea de vodcă cumpărată

Vodca însă, a fost turnată de către personalul circului în găleți, au amestecat-o cu apă caldă și au îmbătat elefanții.

Remediul le-a ținut de cald până când a putut sosi un medic veterinar și în timp ce personalul a căutat un adăpost. În afară de o mică degerătură pe urechi, cei doi elefanți ai circului pe nume Magda și Jenny au fost evaluate de către medici ca fiind fiind ”nevătămate și vesele”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel