Trei modalități prin care te poți descurca cu PRIETENUL INVIDIOS. Ce îi poți spune?

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Wellness
Freepik.com
Freepik.com

Aproape inevitabil, undeva pe drumul prieteniilor noastre, suntem sortiți să dăm peste unul dintre cele mai paradoxale și totuși universale personaje: prietenul invidios.

Oarecum, această persoană este amabilă, empatizează cu noi în tristețea noastră și credem că își dorește ce e mai bun pentru noi. Cu toate acestea, în ciuda acestor dovezi de afecțiune, este posibil să nu putem trece cu vederea unele dinamici mai tulburătoare:

  • Când îi invităm la cină, ei uită în mod repetat să spună mulțumesc.
  • Când avem un nou partener, nu par prea încântați.
  • Când obținem un nou loc de muncă, nu ne pun nicio întrebare despre cum merge.

Situația este la fel de dureroasă pe cât este de neexplorată. Cum să facem față? Se poate întâmpla asta cu noi? Iată câteva soluții!

Acceptarea Problemei

În primul rând, nu ar trebui niciodată să complicăm problema negând că ar putea exista sau să ne întrebăm dacă ne imaginăm lucrurile. Nu ne imaginăm. Acele tăceri, întrebări lipsă și priviri ciudate înseamnă exact ceea ce bănuim că înseamnă. Invidie!

Iar motivele sunt evidente. Tindem să fim prieteni cu oameni care împărtășesc aspirațiile și valorile noastre și, prin urmare, este foarte probabil ca la un moment dat pe parcursul călătoriei noastre împreună, fie ei vor dobândi ceva ce ne dorim foarte mult, fie invers. Ar putea fi un partener, o profesie, o calificare sau o locuință.

Este singurătatea o povară grea? Iată ce ar trebui să știi!

Invidiem oamenii din același motiv pentru care suntem prieteni cu ei: pentru că ne plac aceleași lucruri.

Suntem înclinați să fim sentimentali și, totuși, necinstiți în această privință: negăm că am putea invidia pe cineva pe care îl placem. Trebuie să învățăm să ne simțim mai bine în legătură cu invidia.

Ar trebui, cu o veselie rezonabilă, să ne recunoaștem pur și simplu invidia așa cum am face-o cu o durere. În mod tragic, în prieteniile adulte, niciuna dintre părți nu este capabilă să identifice problema într-un mod sensibil sau să o abordeze matur, lăsând-o să mocnească în rușine și jenă.

Confesiune reciprocă

Ar trebui să avem momente de confesiune reciprocă jucăușe. Toți prietenii buni ar trebui, într-un mod complet binevoitor, să discute  regulat prezența invidiei între ei. Întrebarea nu ar trebui să fie dacă există sau nu invidie, ci doar ce fel de invidie ar putea fi în această săptămână. Prietenii ar trebui, de exemplu, să scrie fiecare pe o foaie în timpul cinei: De ce sunt invidios acum? Și să râdă cu mare compasiune la rezultate.

Reasigurare

Un aspect important al motivului pentru care nu procesăm invidia așa cum am putea este că ne imaginăm că există doar o singură soluție la această emoție: aceea că persoana care are ceva, va trebui să împartă cu prietenul căruia îi lipsește.

Dar desigur, nu putem să ne dăm partenerul, casa sau poziția noastră mai aproape de vârful companiei pentru a-i face pe vechii noștri prieteni să se simtă mai bine.

Cum faci ca dragostea să dureze pentru totdeauna? Încearcă acest exercițiu simplu și eficient alături de partener!

Persoana care ne invidiază nu își dorește exact ce avem noi. Ceea ce își doresc este reasigurare. Ei vor să știe că încă îi iubim în ciuda noilor noastre avantaje. Ei doresc să li se spună că, deși am câștigat la loterie, ne-am vândut acțiunile sau am găsit un iubit, rămânem profund atașați și ne îngrijim de ei la fel de mult ca întotdeauna.

Din păcate, recunoașterea dorinței noastre adevărate (și auzirea acesteia satisfăcută) este extrem de dificilă dintr-o serie de motive pe care suntem acum în poziția de a le aprecia: pentru că persoana invidioasă nu poate recunoaște ceea ce simte și pentru că în general nu există ocazii bune în care să se facă confesiuni. Cel mai important, pentru că nu suntem colectiv instruiți în arta de a oferi reasigurare altora în urma succeselor noastre.

Într-o lume mai bună, am avea mai multă grijă. Ar trebui să încetăm să ne facem griji că ar putea exista invidie în prieteniile noastre. Trebuie să ne concentrăm pe un obiectiv mult mai important: învățarea de a gestiona invidia cu bunătate, onestitate, inteligență, un pic de râs și eliberare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel