Țuica este bună pentru scăderea colesterolului? Doctorul Mihail vine cu explicația care o să te surprindă

Autorul articolului: Alexandru Negrici |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
FOTO: Pixabay
FOTO: Pixabay

Doctorul Mihail a mai demontat un mit celebru. Acesta a explicat pe TikTok de ce este complet falsă informația potrivit căreia alcoolul topește grăsimea de pe vasele de sânge și scade colesterolul.

 

Doctorul Mihail a avut o reacție la clipul unui coach de lifestyle, George Fragrance, care fără să se prezinte ca fiind vreo autoritate în domeniul medical, a realizat un clip pe TikTok despre „efectele pozitive și negative” ale consumului de țuică, dar s-a axat de fapt doar pe ceea ce el consideră a fi „plusurile” pentru sănătate pe care le oferă „licoarea”.

Fără să prezinte date științifice, coach-ul de lifestyle a zis, printre altele, că: „țuica topește grăsimea de pe vasele de sânge și scade colesterolul”.

Doctorul Mihail a realizat un alt clip, ca răspuns pentru afirmațiile nefondate ale influencerului.

„În realitate, domnul vorbește despre studii realizate acum 30-40 de ani. Acum, realitatea este că alcoolul, sub orice formă, indiferent dacă e țuică, bere, vin, vodcă, whiskey, și sub orice cantitate, este cancerigen și este proinflamator.

Iar studiile și mai recente, publicate anul acesta (2022) în Nature, ne arată că un pahar de vin pe zi este asociat, de obicei, cu un creier mai mic. Concret, alcoolul ne face mai proști. Așa că e ok, bea alcool pentru plăcerea ta, dar nu mai bea alcool pentru sănătate, pentru că aceste studii vechi nu sunt ca vinul. Cu cât sunt mai vechi, nu devin mai bune, ci devin mai proaste”, a spus doctorul Mihail.

@doctor.mihail #stitch with @George LIFESTYLE ♬ original sound - doctor.mihail

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel