Uite semnele Apocalipsei! Ce ne zice Biblia despre SFÂRȘITUL LUMII

Autorul articolului: Alexandra-Valentina Dumitru |
Data publicării:
| Categorie: Profeții
Pixabay.com
Pixabay.com

În Biblie, există câteva profeții cutremurătoare despre venirea sfârșitului lumii. Câteva dintre ele, pare că deja s-au împlinit. Iată care sunt!

Biblia descrie evenimente, condiții și atitudini care ar marca "sfârșitul lumii." (Matei 24:3) Biblia numește această perioadă de timp "ultimele zile" și "timpul sfârșitului" sau "vremurile de sfârșit." (Timotei 3:1, Daniel 8:19)

Care sunt unele profeții biblice despre "vremurile de sfârșit"?

Biblia a prezis multe lucruri care puse laolaltă ar fi "semnul" pentru a identifica sfârșitul (Luca 21:7). Iată câteva exemple:

  1. Război la scară înaltă. Iisus a prezis: "Se va ridica o națiune împotriva altei națiuni și un regat împotriva altui regat." (Matei 24:7) Similar, Apocalipsa 6:4 a prezis un călăreț simbolic reprezentând războiul care ar "lua pacea de pe pământ."
  2. Foamete. Iisus a prezis: "Vor fi lipsuri de hrană." (Matei 24:7). Cartea Apocalipsei a prezis un alt călăreț simbolic, a cărui călătorie ar duce la foamete la scară largă.
  3. Cutremure mari. Iisus a spus că vor fi "cutremure într-un loc după altul." (Matei 24:7, Luca 21:11). Aceste cutremure mari în întreaga lume ar provoca suferință și pierdere de vieți într-o măsură fără precedent.
  4. Boală. Conform lui Iisus, vor fi ciume sau epidemii de "boli cumplite." (Luca 21:11)
  5. Criminalitate. Deși criminalitatea a existat de secole, Iisus a prezis că în ultimele zile va fi o "creștere a fărădelegii." (Matei 24:12).
  6. Distrugerea pământului. Apocalipsa 11:18 a prezis că oamenii vor "distruge pământul." Vor face acest lucru în multe moduri, nu doar prin acțiuni violente și corupte, ci și aducând daune mediului înconjurător.
  7. Atitudini deteriorate. În Timotei 3:1-4, Biblia a prezis că oamenii în general vor fi "nerecunoscători, neloiali, ... nu vor fi deschiși la nicio înțelegere, vor defăima, nu vor avea autocontrol, vor fi cruzi, fără dragoste pentru bine, trădători, încăpățânați, plini de mândrie." Aceste atitudini vor atinge extreme astfel încât era ar putea fi cu dreptate descrisă ca "vremuri critice greu de gestionat."
  8. Dezintegrarea familiei. În Timotei 3:2, 3, Biblia a prezis că mulți oameni vor avea "lipsă de afecțiune naturală" pentru familia lor și că copiii vor fi "neascultători față de părinți."
  9. Diminuarea dragostei de Dumnezeu. Iisus a prezis: "Dragostea multora se va răci." (Matei 24:12). Iisus a vrut să spună că dragostea pentru Dumnezeu se va răci în cea mai mare parte a oamenilor. De asemenea, Timotei 3:4 spune că în ultimele zile, aceștia vor fi "iubitori de plăceri mai degrabă decât iubitori de Dumnezeu."
  10. Ipocrizie religioasă. În Timotei 3:5, Biblia a prezis că oamenii vor părea că se închină lui Dumnezeu, dar nu vor trăi cu adevărat după standardele Lui.
  11. Înțelegere sporită a profețiilor biblice. Cartea lui Daniel a prezis că în "timpul sfârșitului," mulți vor câștiga o cunoaștere sporită a adevărului biblic, inclusiv o înțelegere precisă a acestor profeții.
  12. O lucrare de predicare globală. Iisus a prezis: "Această veste bună a Împărăției va fi propovăduită în toată lumea locuită." (Matei 24:14).
  13. Apatie și batjocură răspândite. Isus a prezis că oamenii în general vor ignora dovezi copleșitoare ale apropiatului sfârșit. (Matei 24:37-39). Mai mult decât atât, Petru 3:3, 4 a prezis că unii vor batjocori aceste dovezi, respingându-le complet.

Toate profețiile sunt împlinite. Iisus a spus că ultimele zile vor fi marcate de împlinirea simultană a tuturor acestor profeții, nu doar a câtorva sau chiar a majorității lor. (Matei 24:33).

Trăim în "ultimele zile"?

Da. Condițiile mondiale, precum și cronologia biblică, indică faptul că ultimele zile au început în 1914, anul în care a început Primul Război Mondial.

Împărăția lui Dumnezeu care domnește în Ceruri, a alungat pe Diavol și demoni, restricționându-le activitatea pe pământ. (Apocalipsa 12:7-12). Influența Diavolului asupra omenirii poate fi observată în multe dintre atitudinile și acțiunile rele care fac ca ultimele zile să fie "vremuri critice greu de gestionat." (Timotei 3:1).

Multe persoane sunt neliniștite de aceste vremuri critice. Sunt îngrijorate că societatea însăși se deteriorează. Unii chiar se tem pentru viitorul omenirii.

Între timp, alții care sunt, de asemenea, afectați de condițiile mondiale, au o perspectivă plină de speranță.  Ei sunt convinși că Împărăția lui Dumnezeu va acționa curând pentru a scăpa lumea de problemele sale. (Daniel 2:44, Apocalipsa 21:3, 4)

Așteaptă cu răbdare ca Dumnezeu să-și împlinească promisiunile și găsesc confort în cuvintele lui Iisus: "Cel care a răbdat până la sfârșit va fi mântuit." (Matei 24:13, Mica 7:7).

Ştiaţi că hipertensiunea arterială este denumită şi „ucigaşul tăcut” pentru că poate să nu prezinte niciun simptom? Aflaţi cum vă puteţi menţine tensiunea în limitele normale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel