Uleiul de trandafir, primul produs agricol bulgăresc inclus în registrul WIPO

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Stiri
Uleiul de trandafir, primul produs agricol bulgăresc inclus în registrul WIPO / Foto: Pixabay, de Monika
Uleiul de trandafir, primul produs agricol bulgăresc inclus în registrul WIPO / Foto: Pixabay, de Monika

Uleiul de trandafir a fost inclus în registrul WIPO.

Uleiul de trandafir bulgăresc a fost înscris în registrul internaţional al Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (WIPO), a declarat, joi, adjunctul ministrului interimar al Agriculturii, Georgi Sabev la conferinţa cu titlul "Indicaţiile geografice pentru produse agricole şi non-agricole-provocări şi schimbări", organizată de Biroul pentru brevete cu ocazia Zilei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale.

Georgi Sabev s-a alăturat acestui eveniment în avanpremiera participării sale la reuniunea de la Paris a Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD).

Uleiul de trandafr, primul produs agricol bulgăresc inclus în registrul WIPO



Uleiul de trandafir este primul produs agricol bulgăresc inclus în registrul WIPO. Aceasta asigură o mai bun promovare şi protecţie, a spus Georgi Sabev, exprimându-şi speranţa că şi alte produse bulgăreşti vor fi incluse în curând pe lista WIPO, relatează Agerpres.

Ministerul Agriculturii de la Sofia şi-a concentrat eforturile în sprijinul producătorilor bulgari de alimente şi băuturi de o calitate deosebită, inclusiv cei cu indicaţii geografice, prin oferirea celor mai bune condiţii posibile pe pieţele locale şi străine.

Sabev a adăugat că sectorul indicaţiilor geografice are o contribuţie importantă la economia Uniunii Europene, cu venituri anuale din vânzarea de produse cu indicaţii geografice de peste 75 miliarde de euro, sau 15,5% din exporturile totale de produse agricole şi băuturi.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel