Ultimul careu Saturn-Uranus va fi în luna septembrie, explică Daniela Simulescu

astrosens Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Homepage

În luna septembrie 2022 va fi activ ultimul careu Saturn-Uranus, ce contradicții și conflicte aduce?

Cu Uranus în Taur și Saturn în Vărsător, se încheie ultimul careu al acestor două planete, explică astrologul Daniela Simulescu.

În 2021 am avut de trei această poziționare, care ne-a pregătit pentru trecerea dintre viața pre-pandemie și cea post-pandemie.

Acestă aliniere a plantelor se va resimți până când Saturn va ieși din zodia Vărsătorului, în martie 2023.

Dacă ne întoarcem puțin în mitologia greacă, Uranus a fost zeul cerului, iar Saturn a fost fiul său, varianta romană a titanului Cronos. Ca și în mitologie, cele două planete sunt într-o contradicție continuă, creând astfel tensiuni pe mai multe planuri.

Uranus în Taur se va resimți prin schimbări financiare bruște și mari schimbări în zona de confort, pe când Saturn în Vărsător semnifică comunitate, colectivitate, cum relaționăm cu oamenii din jur, atât în viața personală, cât și în cea profestională. Mai reprezintă drepturile și libertățile noastre și cum ne raportăm la ele.

Astfel aceste două elemente oximoronice ne vor zgudui puțin viața în această perioadă. Pe de-o parte Uranus în Taur ne zdruncină siguranța pe care am avut-o până acum, iar in același timp, Saturn în Vărsător ne obligă să ne concentrăm pe viitorul nostru. Practic această perioadă se simte ca o furtună care ne va acapara viața, iar singura soluție este să găsim ochiul furtunii și să ne adăpostim acolo până creăm un plan de atac.

Acest careu vine cu un impuls puternic de a face o schimbare în viețile noastre. Daniela ne atenționează să avem grijă, deoarece acest imbold poate provoca frustrări și o singură alegere greșită ne poate spulbera orice șansă de reușită.

Cei mai afectați vor fi cei care au marcaje fixe în Taur și Vărsător în astrogramă. Cei care au soarele, luna, mercur, venus, marte unghiuri sau noduri în aceste semne vor resimți această perioadă mai intens decât celelalte semne.  

Pentru a evita anumite evenimente aduse de acest careu, astrologul Daniela Simulescu ne îndeamnă să luați o perioadă de pauză (fie că vă luați câteva zile libere de la job sau plecați în vacanță) și să analizați evenimentele anului trecut la care ați opus rezistență și totuși, s-au întâmplat. De exemplu despărțiri neașteptate, pierderea locului de muncă, pierderea unei persoane dragi etc. În aceste situații tindem să încercăm să reparăm relația sau să găsim o soluție ca să ne favorizeze, însă de multe ori, ne este peste mână.

Când trecem printr-o perioadă dificilă, ne ia destul de mult timp să procesăm ce s-a întâmplat și trecem prin ceea ce numesc americanii ”The Stages Of Grief” sau ”Stadiile Durerii”: Denial (Negare), Anger (Furie), Bargaining (Negociere), Depresssion (Depresie) și Acceptance (Acceptare).

Ca să putem analiza obiectiv o situație, trebuie să o acceptăm ca fiind reală, în primul rând. 

Astfel dacă noi suntem în oricare dintre fazele explicate mai sus cu excepția acceptării, emoțiile noatre sunt scurt-circuitate și astfel se formează majoritatea greșelilor. Când suntem răniți, tindem sa luam decizii bazate pe reacții emoționale. Acest careu ne învață, într-un mod destul de brutal, că nimic nu este sigur și  din păcate, nu totul depinde de noi. Nu putem influența orice eveniment din viața noastră.

Uranus în Taur ne spune ”tu te bazezi pe o persoană, pe un salariu, un loc de muncă...dar dacă vine o calamitate, precum pandemia, și domeniul în care lucrezi dispare...atunci? Ce faci?”. Prima reacție ar fi confuzia urmată de panică, dar calea cea mai bună este să ne îndreptăm spre Saturn în Vărsător și să ne dezvoltăm o atitudine proactivă față de situația noastră: ”Hai să cautăm o soluție, ne căutăm un job, ne interesăm de un domeniu asemănător în care am putea activa, sau ne creăm alte oportunități”. 

În momentul în care acceptăm că totul se schimbă la o viteză variabilă, abia atunci dobândim acel echilibru în ”ochiul furtunii” și putem găsi soluții. Astfel, nu se va mai simți acea presiune pusă de Uranus în Taur. Tocmai asta ne aratp acest careu. Ne crește neputința ca să ne oblige să găsim acea flexibilitate, acel echilibru, pentru a putea aluneca ușor pe coama valului. 

Domeniile în care v-ați putea îndrepta în această perioadă ar fi:

-domeniul agriculturii și tot ceea ce are legătură cu schimbările climatice, poate putem ajuta planeta și astfel ne vom ajuta și pe noi;

-domeniul tehnologic, de digitalizare. Deși sunt foarte mulți programatori, piața nu este saturată și este nevoie de oameni pricepuți care să aducă schimbări și să îmbunătățească domeniul.

Acest careu mai reprezintă și bătălia dintre generații. Cei bătrâni care au crescut cu un anumit set de valori și nu pot (și în unele cazuri nu vor) să-i înțeleagă pe cei tineri, iar cei tineri, care sunt plini de energie și dornici să producă o schimbare, de cele mai multe ori stagnează din cauza celor vârstnici. Asta este lecția: cei tineri trebuie să învețe de la cei bătrâni și invers. Astfel echilibrul este restabilit.

Această perioadă va fi cea mai grea pentru nativii Taur, Leu, Scorpion și Vărsător, deoarece aceștia sunt conservatori și nu ar schimba nimic la viața lor. Cu aceast careu în desfășurare, posibil să fi întâmpinat multe schimbări bruște și dureroase. Ei bine, aceste întâmplări vor continua până când Saturn va ieși din Vărsător în 2023 și va intra în zodia Pești. Până în 2025 când Saturn va intra în Berbec, totul va fi un haotic, ceea ce însemană că trebuie să acordăm mai multă atenție viitorului nostru, a stilului nostru de viață și mai ales a dorințelor noastre. 

Astfel pentru toți cei care trec printr-o perioadă grea, sfatul Danielei este să aveți încredere în Univers și în propriile puteri. Un lucrui important este că dacă ați supraviețuit până acum obstacolelor aruncate spre voi, veți răzbi în continuare.

Viața este ciclică. Când moare o persoană, se naște alta. Pentru a ajunge undeva sus, trebuie să cunoaștem punctele joase. Nimic nu este cert, totul se schimbă, dar atâta timp cât putem vedea lumina din întuneric, vom putea trece peste orice încercare pe care Universul ne-o pune în față.

Timpul este cel mai important aspect. Dă-ți timp să te vindeci, dă-ți timp să-ți aduni puterile și iesi din situația aceea dificilă sau din acea relație, dacă nu-ți priește.

Este foarte bine să ne luam o perioadă pentru a ne aduna, însă trebuie să știm și când să punem stop. Deci trebuie să ne punem și un deadline. Altfel, viața va trece pe lângă noi, indiferent de vârstă și nu ne vom putea bucura de plăcerile pe care viața le are de oferit. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel