Un băiat de 13 ani a reușit să oprească un autobuz plin cu elevi, după ce șoferița a leșinat 

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Stiri

Un băiat în vârstă de 13 ani din Statele Unite, pasager într-un autobuz plin cu elevi, a reuşit să evite o tragedie oprind vehiculul după ce şoferiţa a leşinat la volan, au declarat oficiali locali, relatează AFP.

Dillon Reeves "a sărit de pe scaun, şi-a aruncat rucsacul, a alergat în partea din faţă a autobuzului, a apucat volanul şi a reuşit să frâneze, oprind autobuzul în mijlocul drumului", a declarat Robert Livernois, responsabilul şcolilor publice din oraşul Warren, statul Michigan, în timpul unei conferinţe de presă.

Şoferiţa autobuzului, care aducea acasă miercuri aproximativ şaizeci de elevi de la Colegiul Carter din oraşul Warren, la nord de Detroit, "şi-a pierdut brusc cunoştinţa" la volan, a spus el într-un comunicat.

Ce arată imaginile de pe camerele de supraveghere



În imaginile înregistrate de camera de supraveghere şi difuzate de autorităţi, se poate vedea cum femeie începe să se simtă rău şi leşină, apoi elevul preia controlul volanului, părând să apese frâna şi reuşind să oprească autobuzul în pofida panicii şi în mijlocul strigatelor copiilor speriaţi.

El le cere colegii săi să "sune imediat după ajutor".

Serviciile de urgenţă au transportat-o la spital pe şoferiţă, care se află în prezent în stare stabilă, potrivit CNN.

Reacţia acestui elev "a făcut toată diferenţa", a subliniat Robert Livernois.

Dillon Reeves a "evitat ceea ce ar fi putut fi un accident foarte tragic", a salutat, la rândul său, un consilier municipal, Jonathan Lafferty, pe Facebook.

Părinţii băiatului, Steve şi Ireta Reeves, emoţionaţi, şi-au lăudat fiul în timpul conferinţei de presă, numindu-l un "mic erou".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel