Un copil a găsit o monedă romană veche de 1.800 de ani în timp ce se juca

astrosens Team |
Data publicării:
| Categorie: Stiri
Un copil a găsit o monedă romană veche de 1.800 de ani în timp ce se juca / Foto: Pixabay
Un copil a găsit o monedă romană veche de 1.800 de ani în timp ce se juca / Foto: Pixabay

Un copil de 9 ani a găsit o monedă romană veche de 1.800 de ani în timp ce se juca.

Un copil în vârstă de nouă ani a descoperit întâmplător o monedă romană extrem de veche, datând de acum 1.800 de ani, în timp ce se juca la un after-school din landul german Bremen, transmite Agerpres. Această descoperire a fost raportată de Departamentul pentru Arheologie din regiune, conform informațiilor furnizate de DPA.

Moneda romană, un dinar din argint, a fost creat în timpul domniei împăratului Marcus Aurelius, care a condus între anii 161 și 180 e.n. Această monedă a fost găsită vara trecută, iar vineri a fost prezentată în timpul unei conferințe de presă la care a participat și tânărul descoperitor, pe nume Bjarne.

Ştim că această monedă e o prezenţă specială aici, în Bremen, a spus arheologul landului, Uta Halle.

De ce aceasta este o descoperire rară

Mai există doar două piese asemănătoare în Bremen, a menționat aceasta, subliniind, de asemenea, că moneda a fost găsită într-o zonă situată în afara teritoriului Imperiului Roman.

Halle susține că există două posibilități legate de monedă: fie a fost folosită în tranzacții comerciale - poate a aparținut unui mercenar roman -, fie a servit ca suvenir adus de la călătorii. Arheologul a spus că este o descoperire rară întrucât nu există multe locuri unde copiii pot săpa în pământ.

Mai demult, copiii se jucau mai mult în aer liber, a adăugat ea.

Halle a spus că viitorul monedei urmează să fie discutat cu familia băiatului şi că i-ar plăcea ca moneda să fie expusă în Muzeul de artă şi istorie culturală a landului Bremen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel