Un pilot care luna trecută a zburat în spațiu a murit într-un accident de avion

Rodica Mitu |
Data publicării:
| Categorie: Actualitate
Foto Pexels
Foto Pexels

Un pilot care luna trecută a zburat în spațiu s-a stins din viață într-un accident de avion.

Glen de Vries, pilotul care luna trecută a zburat în spațiu cu actorul William Shatner la bordul capsulei New Shepard a companiei Blue Origin, a murit într-un accident de avion, produs în New Jersey, anunță ABC News.

Avionul de mici dimensiuni s-a prăbușit în New Jersey. Două persoane au murit. Glen de Vries avea 49 de ani.

Administrația Federală a Aviației (FAA) a anunțat că avionul a fost distrus complet, în urma prăbușirii.

„Suntem devastați să aflăm despre decesul subit al lui Glen de Vries”

„Suntem devastați să aflăm despre decesul subit al lui Glen de Vries. El a adus atât de multă viață și energie întregii echipe Blue Origin și colegilor săi. Pasiunea pentru aviație, activitatea caritabilă și devotamentul față de meseria sa vor fi îndelung prețuite și admirate”, au transmis, pe Twitter, reprezentanții companiei Blue Origin.

În luna octombrie, Glen de Vries a zburat în spațiu alături de William Shattner și alte două persoane 

 

Pe 13 octombrie 2021, capsula New Shepard a transportat un echipaj compus din patru civili la o altitudine de circa 106 kilometri, dincolo de Linia Karman, care marchează graniţa dintre atmosfera Pământului şi spaţiu. Alături de William Shattner, la bordul capsulei s-au aflat Audrey Powers - vicepreşedintele Blue Origin pentru misiuni şi operaţiuni de zbor -, Chris Boshuizen - un fost inginer de la NASA, dar şi Glen de Vries.

Spre deosebire de nava spaţială Enterprise din serialul „Star Trek", niciunul dintre cei patru membri ai echipajului nu a deţinut comanda capsulei New Shepard, deoarece acest vehicul spaţial zboară autonom şi este pilotat de la distanţă.

Capsula New Shepard a fost lansată miercuri, 13 octombrie, la ora 14:50 GMT din Van Horn, Texas. Lansarea a fost amânată cu o zi din cauza vântului puternic de marţi, potrivit Agerpres. 

După călătoria în spațiu, Glen de Vries a declarat într-un interviu: „Ajungi de la orizontul drept la cel curbat, într-un timp extraordinar de scurt. Senzația aceea de viteză, de tranziție... este ceva neașteptat, un moment fabulos al zborului!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite
Get it on Google Play


DC Media Group Audience


pixel